Neler Yeni

Klavyelerdeki yarım enter tuşu tam enter yapılabiliyormu

stoxbtw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
stox
Ben de AULAF75 aldım ancak yıllardır tam enter tuşu kullanıyoru ve yarım enter tuşlarına hiç alışamadım bu yarım enter tuşlarını tam enter gibi kullanbilmenin imkanı varmıdır bilgisi olan yazabilirmi

Nezha

80+ Bronze
Ben de AULAF75 aldım ancak yıllardır tam enter tuşu kullanıyoru ve yarım enter tuşlarına hiç alışamadım bu yarım enter tuşlarını tam enter gibi kullanbilmenin imkanı varmıdır bilgisi olan yazabilirmi
Tam enter dediğin iso layout oluyor 2 anahtarlık yer kaplıyor, ansi (f75 default) layouta göre. İki switchi kapatacak şekilde tam enter takmak için yapman gereken şey Ansi düzenindeki enterın üst tuş kapağını ve switchini sökeceksin sonra 3d yazıcı veya cnc ile oraya sığacak iso enter keycapi basacaksın. iso enter keycapinde de switch yuvası altta kalacak e bu sefer üstteki switchi söktük diye üst tarafta boşluk kalacak keycap dengesiz duracak altına bi yay atarsın devreye değmeyecek şekilde. Bunu yaparsan 1 tuşun gitmiş olacak.

Ama yapıp da tasarımı wraithe falan gönderirsen işe bile alırlar :kekw:

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,986
İsim
yusuf ecer
İmkansıza yakın. Merak etme 5-6 güne alışıyorsun, iso layout kullanamaz oluyorsun.

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,272
İsim
Draq123
Onu nasıl yapcaz 😀

stoxbtw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
stox
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tam enter dediğin iso layout oluyor 2 anahtarlık yer kaplıyor, ansi (f75 default) layouta göre. İki switchi kapatacak şekilde tam enter takmak için yapman gereken şey Ansi düzenindeki enterın üst tuş kapağını ve switchini sökeceksin sonra 3d yazıcı veya cnc ile oraya sığacak iso enter keycapi basacaksın. iso enter keycapinde de switch yuvası altta kalacak e bu sefer üstteki switchi söktük diye üst tarafta boşluk kalacak keycap dengesiz duracak altına bi yay atarsın devreye değmeyecek şekilde. Bunu yaparsan 1 tuşun gitmiş olacak.

Ama yapıp da tasarımı wraithe falan gönderirsen işe bile alırlar :kekw:
hocam gece gece beynimi yaktın teşekkür ederim :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onu nasıl yapcaz 😀
bi bilsem varya

Nezha

80+ Bronze
Şimdi tam anlatıyorum kral görselli olarak:
Keycaps yerine tuş kapağı, switch yerine anahtar diyeceğim.

Görseldeki klavyede tüm tuş kapakları sökülü ayrıca enter'ın hem tuş kapağı hem de anahtarı sökülü. Sen enterın anahtarını değil üstündeki tuşun anahtarını ve tuş kapağını sökeceksin enter anahtarı aktif kalacak. 3d yazıcıda pbt plastikle enter ve üst tuş birleşimi ölçüsünde ters L şeklinde tuş kapağı baskısı alacaksın. Tuş kapağı baskısında anahtar kanalı olacak tuş kapağının anahtarın üzerine oturması için. O kanal koskoca enter kapağının alt kısmında kalacağından enter kapağının da üstündeki anahtarı söktük ya boşluk var, işte o boşluk yüzünden kapak sallanacak. O nedenle enter tuş kapağının üstündeki tuş anahtarının boşluğunun sol ve sağına denk gelecek şekilde küçük V yay kullanacaksın. Bu yayı ister bastığın kapağa ister klavyenin kasasına sabitlemen lazımsa. Böylelikle denge sorunu çözülecek. Daha büyük enter istiyorum dersen üstteki tuşun solundaki tuşa da aynı muameleyi yaparsın baskının boyutunu arttırırsın ve 2 tuş kullanılamaz hale gelir. İmkansız diye bir şey yok ama yapılması saçma. Yaparsan wraithden iş teklifi alırsın Aula'dan dava yersin :kekw:

Yeni entera bir kanal daha açayım üstteki tuşun anahtarını sökmeyeyim dersen iki tuşa aynı anda basar. F75in yazılımında key blind var mı bilmiyorum daha benimki yolda. Yazılımda varsa böyle bir özellik üstteki tuşun anahtarını sökmeden deaktif hale getirebilirsin sistem algılamaz. Yayla uğraşmaya gerek kalmaz.

Ekler

• IMG_20241110_033646.jpg
    IMG_20241110_033646.jpg
    402.5 KB · Hit: 14
Son düzenleme:

stoxbtw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
stox
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şimdi tam anlatıyorum kral görselli olarak:
Keycaps yerine tuş kapağı, switch yerine anahtar diyeceğim.

Görseldeki klavyede tüm tuş kapakları sökülü ayrıca enter'ın hem tuş kapağı hem de anahtarı sökülü. Sen enterın anahtarını değil üstündeki tuşun anahtarını ve tuş kapağını sökeceksin enter anahtarı aktif kalacak. 3d yazıcıda pbt plastikle enter ve üst tuş birleşimi ölçüsünde ters L şeklinde tuş kapağı baskısı alacaksın. Tuş kapağı baskısında anahtar kanalı olacak tuş kapağının anahtarın üzerine oturması için. O kanal koskoca enter kapağının alt kısmında kalacağından enter kapağının da üstündeki anahtarı söktük ya boşluk var, işte o boşluk yüzünden kapak sallanacak. O nedenle enter tuş kapağının üstündeki tuş anahtarının boşluğunun sol ve sağına denk gelecek şekilde küçük V yay kullanacaksın. Bu yayı ister bastığın kapağa ister klavyenin kasasına sabitlemen lazımsa. Böylelikle denge sorunu çözülecek. Daha büyük enter istiyorum dersen üstteki tuşun solundaki tuşa da aynı muameleyi yaparsın baskının boyutunu arttırırsın ve 2 tuş kullanılamaz hale gelir. İmkansız diye bir şey yok ama yapılması saçma. Yaparsan wraithden iş teklifi alırsın Aula'dan dava yersin :kekw:

Üstteki tuşun anahtarını sökmezsen iki tuşa aynı anda basar. F75in yazılımında key blind var mı bilmiyorum daha benimki yolda. Yazılımda varsa böyle bir özellik üstteki tuşun anahtarını sökmeden deaktif hale getirebilirsin sistem algılamaz. Yayla mayla uğraşmaya gerek kalmaz.
baskının hazır hali varmıdır acaba :monkahmm:

stoxbtw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
stox
1 tuşu feda edeceksin diyorum switch yerine destekli yay takacaksın diyorum hazır hali var mıdır diyorsun hocam. Ben bunu diyeceğini düşünmezdim.

yok hocam baskının hazır halini sordum ama dolaylı yoldan ***** damgası yedim :D

1 tuşu feda edeceksin diyorum switch yerine destekli yay takacaksın diyorum hazır hali var mıdır diyorsun hocam. Ben bunu diyeceğini düşünmezdim.

bu uygulama işimi görürmü hocam

Nezha

80+ Bronze
yok hocam baskının hazır halini sordum ama dolaylı yoldan ***** damgası yedim :D

bu uygulama işimi görürmü hocam
Evet görür bu olmazsa illa başka yazılım vardır. Ama hazırı bulunmaz çünkü an itibariyle tek tasarımcısı benim fikir sahibi de sensin 🤣

stoxbtw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
stox
Daha önce hiç 3d tasarım ile uğraşmadım ölçüleri falan nasıl alıyorum nasıl yapabilirim bu dediğinizi wraith'ten iş teklifi cazip geldi de :D

Top Bottom