Tam enter dediğin iso layout oluyor 2 anahtarlık yer kaplıyor, ansi (f75 default) layouta göre. İki switchi kapatacak şekilde tam enter takmak için yapman gereken şey Ansi düzenindeki enterın üst tuş kapağını ve switchini sökeceksin sonra 3d yazıcı veya cnc ile oraya sığacak iso enter keycapi basacaksın. iso enter keycapinde de switch yuvası altta kalacak e bu sefer üstteki switchi söktük diye üst tarafta boşluk kalacak keycap dengesiz duracak altına bi yay atarsın devreye değmeyecek şekilde. Bunu yaparsan 1 tuşun gitmiş olacak.Ben de AULAF75 aldım ancak yıllardır tam enter tuşu kullanıyoru ve yarım enter tuşlarına hiç alışamadım bu yarım enter tuşlarını tam enter gibi kullanbilmenin imkanı varmıdır bilgisi olan yazabilirmi
İmkansıza yakın. Merak etme 5-6 güne alışıyorsun, iso layout kullanamaz oluyorsun.Ben de AULAF75 aldım ancak yıllardır tam enter tuşu kullanıyoru ve yarım enter tuşlarına hiç alışamadım bu yarım enter tuşlarını tam enter gibi kullanbilmenin imkanı varmıdır bilgisi olan yazabilirmi
Onu nasıl yapcazBen de AULAF75 aldım ancak yıllardır tam enter tuşu kullanıyoru ve yarım enter tuşlarına hiç alışamadım bu yarım enter tuşlarını tam enter gibi kullanbilmenin imkanı varmıdır bilgisi olan yazabilirmi
hocam gece gece beynimi yaktın teşekkür ederimTam enter dediğin iso layout oluyor 2 anahtarlık yer kaplıyor, ansi (f75 default) layouta göre. İki switchi kapatacak şekilde tam enter takmak için yapman gereken şey Ansi düzenindeki enterın üst tuş kapağını ve switchini sökeceksin sonra 3d yazıcı veya cnc ile oraya sığacak iso enter keycapi basacaksın. iso enter keycapinde de switch yuvası altta kalacak e bu sefer üstteki switchi söktük diye üst tarafta boşluk kalacak keycap dengesiz duracak altına bi yay atarsın devreye değmeyecek şekilde. Bunu yaparsan 1 tuşun gitmiş olacak.
Ama yapıp da tasarımı wraithe falan gönderirsen işe bile alırlar
bi bilsem varyaOnu nasıl yapcaz
Öyle bişe yapamassın zatenhocam gece gece beynimi yaktın teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:
bi bilsem varya
baskının hazır hali varmıdır acabaŞimdi tam anlatıyorum kral görselli olarak:
Keycaps yerine tuş kapağı, switch yerine anahtar diyeceğim.
Görseldeki klavyede tüm tuş kapakları sökülü ayrıca enter'ın hem tuş kapağı hem de anahtarı sökülü. Sen enterın anahtarını değil üstündeki tuşun anahtarını ve tuş kapağını sökeceksin enter anahtarı aktif kalacak. 3d yazıcıda pbt plastikle enter ve üst tuş birleşimi ölçüsünde ters L şeklinde tuş kapağı baskısı alacaksın. Tuş kapağı baskısında anahtar kanalı olacak tuş kapağının anahtarın üzerine oturması için. O kanal koskoca enter kapağının alt kısmında kalacağından enter kapağının da üstündeki anahtarı söktük ya boşluk var, işte o boşluk yüzünden kapak sallanacak. O nedenle enter tuş kapağının üstündeki tuş anahtarının boşluğunun sol ve sağına denk gelecek şekilde küçük V yay kullanacaksın. Bu yayı ister bastığın kapağa ister klavyenin kasasına sabitlemen lazımsa. Böylelikle denge sorunu çözülecek. Daha büyük enter istiyorum dersen üstteki tuşun solundaki tuşa da aynı muameleyi yaparsın baskının boyutunu arttırırsın ve 2 tuş kullanılamaz hale gelir. İmkansız diye bir şey yok ama yapılması saçma. Yaparsan wraithden iş teklifi alırsın Aula'dan dava yersin
Üstteki tuşun anahtarını sökmezsen iki tuşa aynı anda basar. F75in yazılımında key blind var mı bilmiyorum daha benimki yolda. Yazılımda varsa böyle bir özellik üstteki tuşun anahtarını sökmeden deaktif hale getirebilirsin sistem algılamaz. Yayla mayla uğraşmaya gerek kalmaz.
1 tuşu feda edeceksin diyorum switch yerine destekli yay takacaksın diyorum hazır hali var mıdır diyorsun hocam. Ben bunu diyeceğini düşünmezdim.baskının hazır hali varmıdır acaba
yok hocam baskının hazır halini sordum ama dolaylı yoldan ***** damgası yedim1 tuşu feda edeceksin diyorum switch yerine destekli yay takacaksın diyorum hazır hali var mıdır diyorsun hocam. Ben bunu diyeceğini düşünmezdim.
bu uygulama işimi görürmü hocam1 tuşu feda edeceksin diyorum switch yerine destekli yay takacaksın diyorum hazır hali var mıdır diyorsun hocam. Ben bunu diyeceğini düşünmezdim.
Evet görür bu olmazsa illa başka yazılım vardır. Ama hazırı bulunmaz çünkü an itibariyle tek tasarımcısı benim fikir sahibi de sensinyok hocam baskının hazır halini sordum ama dolaylı yoldan ***** damgası yedim
bu uygulama işimi görürmü hocam