Neler Yeni

Öneri Kodlama İçin Laptop Önerisi

victreX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet
Bütçe
16500
Herkese Merhaba,

Lise 2'ye geçtim ve kodlamaya ilgim var. Şu an gittim lisede python öğretiliyor. Python'da yavaş yavaş ilerlemeye başladım bu sayede. Bilgisayarım eskimeye başladı ve ileriye dönük, uzun süre götürecek bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Aslında masaüstü almak istiyorum ama ileride üniversiteye gittiğimde taşıma açısından sorun olacağını söyleniyor. Şu an elimde Intel i7 6700HQ işlemcili, GTX 960M (2 GB GDDR5) ekran kartlı, 16 GB (2133 MHz) RAM'li ve 1 TB 7200 RPM'li bir laptop blunuyor. Sizce bu bilgisayar kodlama için yeterli olur mu? Yeni bir laptop almaya gerek varmı? Var ise ne önerirsiniz? Yeni bilgisayar almak için bütçem 16500 TL. Ve son olarak Macbook almam ne kadar mantıklı olur?

Son düzenleme:

Flamesa

80+ Silver
Herkese Merhaba,

Lise 2'ye geçtim ve kodlamaya ilgim var. Şu an gittim lisede python öğretiliyor. Python'da yavaş yavaş ilerlemeye başladım bu sayede. Bilgisayarım eskimeye başladı ve ileriye dönük, uzun süre götürecek bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Aslında masaüstü bilgisayar almak istiyorum ama ileride üniversiteye gittiğimde taşıma açısından sorun olacağını söyleniyor. Şu an elimde Intel i7 6700HQ işlemcili, GTX 960M (2 GB GDDR5) ekran kartlı, 16 GB (2133 MHz) RAM'li ve 1 TB 7200 RPM'li bir laptop blunuyor. Sizce bu bilgisayar kodlama için yeterli olur mu? Yeni bir laptop almaya gerek varmı? Var ise ne önerirsiniz? Yeni bilgisayar almak için bütçem 16500 TL. Ve son olarak Macbook almam ne kadar mantıklı olur?
Bütçeniz yüksek, sadece kodlama yapacaksanız macbook alınabilir, isterseniz oyun bilgisayarıda alabilirsiniz sizin ihtiyacınıza kalmış bir şey.
Laptopu hemen almanız gerekmiyor anladığım kadarıyla, attığıma bakabilirsiniz.
15390 TL
Lenovo Legion 5

(Genellikle 1-2 Ay içinde gönderilir)
5800H - RTX 3070 - 16GB RAM - 512GB SSD - 15,6'' 165hz Ekran - MUX VAR
https://www.amazon.co.uk/Lenovo-Legion-15ACH6H-GeForce-Windows/dp/B109B3V4N8H/ref=psdc_429886031_t1_B09B3WPWZV

victreX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bütçeniz yüksek, sadece kodlama yapacaksanız macbook alınabilir, isterseniz oyun bilgisayarıda alabilirsiniz sizin ihtiyacınıza kalmış bir şey.
Laptopu hemen almanız gerekmiyor anladığım kadarıyla, attığıma bakabilirsiniz.
Tavsiye için teşekkürler. Fiyatına göre güzel bilgisayar.

Mellow_.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Azad Altun
Herkese Merhaba,

Lise 2'ye geçtim ve kodlamaya ilgim var. Şu an gittim lisede python öğretiliyor. Python'da yavaş yavaş ilerlemeye başladım bu sayede. Bilgisayarım eskimeye başladı ve ileriye dönük, uzun süre götürecek bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Aslında masaüstü almak istiyorum ama ileride üniversiteye gittiğimde taşıma açısından sorun olacağını söyleniyor. Şu an elimde Intel i7 6700HQ işlemcili, GTX 960M (2 GB GDDR5) ekran kartlı, 16 GB (2133 MHz) RAM'li ve 1 TB 7200 RPM'li bir laptop blunuyor. Sizce bu bilgisayar kodlama için yeterli olur mu? Yeni bir laptop almaya gerek varmı? Var ise ne önerirsiniz? Yeni bilgisayar almak için bütçem 16500 TL. Ve son olarak Macbook almam ne kadar mantıklı olur

isterseniz ram 16 gb yapabilirsiniz:)

Flamesa

80+ Silver
Tavsiye için teşekkürler. Fiyatına göre güzel bilgisayar.
140w 3070 bulunuyor, eğer alırsanız içinden çıkan stok ramleri değiştirirseniz tam bir canavar olur.

Flamesa

80+ Silver

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Herkese Merhaba,

Lise 2'ye geçtim ve kodlamaya ilgim var. Şu an gittim lisede python öğretiliyor. Python'da yavaş yavaş ilerlemeye başladım bu sayede. Bilgisayarım eskimeye başladı ve ileriye dönük, uzun süre götürecek bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Aslında masaüstü almak istiyorum ama ileride üniversiteye gittiğimde taşıma açısından sorun olacağını söyleniyor. Şu an elimde Intel i7 6700HQ işlemcili, GTX 960M (2 GB GDDR5) ekran kartlı, 16 GB (2133 MHz) RAM'li ve 1 TB 7200 RPM'li bir laptop blunuyor. Sizce bu bilgisayar kodlama için yeterli olur mu? Yeni bir laptop almaya gerek varmı? Var ise ne önerirsiniz? Yeni bilgisayar almak için bütçem 16500 TL. Ve son olarak Macbook almam ne kadar mantıklı olur?
Şuanki laptop sizi üni ye kadar götürebilir. Eğer mac alma düşünceniz varsa oyun oynamayı bir kenara bırakmalısınız. Ve m1 işlemcili pro modellerine bakmalısınız.

victreX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şuanki laptop sizi üni ye kadar götürebilir. Eğer mac alma düşünceniz varsa oyun oynamayı bir kenara bırakmalısınız. Ve m1 işlemcili pro modellerine bakmalısınız.
Yanıt için teşekkürler. Kodlama için Mac almak daha mı iyi olur? Ailemde bilgisayar mühendisliği okuyan yakınım var o Windows'lu laptop tercih etmişti. Birkaç siteden baktım bazısı Mac daha iyidir diyor, başka siteler Windows'lu laptoplar daha iyi olur diyor kafam karıştı.

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Kodlama için şuan bilgisayarınız hayli hayli yeter. İleride alanınıza göre tekrar konu açarsanız cihaz önerebiliriz. Demek istediğime örnek vermem gerekirse; oyun üreticisi olursanız GPU gerekirken, uygulama geliştirirken genellikle işlemci gerekir yani alanınıza göre donanım gerekiyor. Bence acele etmeyin ve size yatkın olan alanı bulup ona göre cihaz alın.

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Yanıt için teşekkürler. Kodlama için Mac almak daha mı iyi olur? Ailemde bilgisayar mühendisliği okuyan yakınım var o Windows'lu laptop tercih etmişti. Birkaç siteden baktım bazısı Mac daha iyidir diyor, başka siteler Windows'lu laptoplar daha iyi olur diyor kafam karıştı.
Eğer ios uygulama geliştireceksen mac şart. Mac olmadan build alıp app store'da yayınlayamıyorsun. Benim elimde mac yok. Fakat ekip arkadaşımın elinde var. Ios ile ilgili tüm işleri o yapıyor.

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
Hocam Masaüstü bir bilgisayar alıp 2 monitör yapabilirsiniz elinizdeki bütçe ile. Daha sonra ufak bellek yardımı ile de masaüstü ve dizüstü arasında dosyalarınızı aktarabilir ve böylece bir yere gideceğinizde de laptoptan devam edebilirsiniz. Masaüstü dememin sebebi 2 monitör yazılım yaparken sizi gerçekten çok rahatlatacaktır.

(ben böyle kullanıyorum)

(Laptop istediğini biliyorum sizler uygun laptoplar önerdiğiniz için ekstra bir fikir vermek istedim)

Top Bottom