Neler Yeni

Kodlamaya nereden başlamalıyım?

Uğur Altun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Uğur Altun
Instagram
uguraltunn_
Öncelikle şunu belirtmek isterim özel bir üniversitede Bilgisayar Programcılığı bölümünde okudum ama mezun olamadım bazı sebeplerden dolayı. Aradan 2 sene geçti tekrar kodlamaya başlamak istiyorum. Altyapı olarak çok az var okuduğum, gördüğüm kadarıyla. Geleceğin mesleği olarak tabir edildiği için çevremden herkes mezun olamadın ama devam ettir. Özellikle bu ev sürecinde en azından altyapın olduğu için çok zorluk çekmezsin gibi tavsiyeler alıyorum. Sizce nereden başlamalıyım? Evde bilgisayardan kodlama öğrenebilir miyim? Ben kendimce C# dilinden başlamak istiyorum. Bu doğru olur mu?
Teşekkürler.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Öncelikle şunu belirtmek isterim özel bir üniversitede Bilgisayar Programcılığı bölümünde okudum ama mezun olamadım bazı sebeplerden dolayı. Aradan 2 sene geçti tekrar kodlamaya başlamak istiyorum. Altyapı olarak çok az var okuduğum, gördüğüm kadarıyla. Geleceğin mesleği olarak tabir edildiği için çevremden herkes mezun olamadın ama devam ettir. Özellikle bu ev sürecinde en azından altyapın olduğu için çok zorluk çekmezsin gibi tavsiyeler alıyorum. Sizce nereden başlamalıyım? Evde bilgisayardan kodlama öğrenebilir miyim? Ben kendimce C# dilinden başlamak istiyorum. Bu doğru olur mu?
Teşekkürler.
Bence bütün dillerden önce Code.org sitesinde biraz kendini geliştir, altyapını oluştur. Daha sonra yazılım dillerini öğrenmeye başlarsın.
İlk dil olarak ben Python tavsiye ederim.

AARON

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
İbrahim TAŞ
Teşekkürler.
Aynen öyle geleceğin mesleği denilebilir ama benim 2 tane ünlü telefon firmasında çalışan tanıdığım var birisinin şirketi okula değil dil ve programlamana bakıyor diğer ise mezuniyet + programlamana bakıyor yani kendini geliştirip güzel bir firma bulmalısın ki tavsiyem devam edebiliyorsan et staj olarak bir şirkete at kendini ve hangi programlama dilini gördün yada neresinde bıraktın bilmiyorum ama sana en yakın gelen hangisiyse onla başlaman senin için daha yararlı olacaktır şimdiden başarılar kolay gelsin :)

rashaghul

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
hakan gedik
alt yapı bilgin var ama ne kadar algoritma bilgin ne kadar bunlar da önemli krater ama kendini sıfır gibi düşünüp hiç bir şey bilmiyormuş gibi sıfırdan başlamanı tavsiye ederim.yazılım dili olarak c++ dan başla zamanla ilerlersin bilgilerinde tazelenir unuttuğun bilgiler aklına gelir.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
C yerine C+ sonra Python daha sonra Java ve JavaScript öğrenmek en mantıklısı. Arkadaşlar biraz saçmalamış. Dilleri genelleme olarak söyledim C+ ile başla derken C# vs dahilinde

Toroslu

80+ Bronze
Yazı tura atsan da aynı şey, bakıp beğenip seçsen de aynı şey. Dil seçmenin kuralı, başlangıç için uygun dil diye bir şey yok. Önemli olan dediğini yapıp öğrenmen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,889
Üyeler
168,048
Son üye
Deliren Corki
Top Bottom