Neler Yeni

komünizmin eşitlik ise neden herkes komunist değil?

N-sar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Ensar Demirkaya
Instagram
ensar_demirkaya
Steam
N-sar
Arkadaşlar hepimiz sınıf ayrımı gözetmeyen bir ülkede yaşamak isteriz kim istemez ben komünizm'i derinden araştırmadım üstün körü bir baktım kominizim sınıf ayrımı gözetmeyen bir yönetim biçimi imiş e zaten sınıf ayrımı yoksa eşitlik ve adalet var demektir o zaman neden herkes komünist değil ki?(ben kominist değilim bu arada sadece merak ettim)

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,468
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi

Pompake

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar hepimiz sınıf ayrımı gözetmeyen bir ülkede yaşamak isteriz kim istemez ben komünizm'i derinden araştırmadım üstün körü bir baktım kominizim sınıf ayrımı gözetmeyen bir yönetim biçimi imiş e zaten sınıf ayrımı yoksa eşitlik ve adalet var demektir o zaman neden herkes komünist değil ki?(ben kominist değilim bu arada sadece merak ettim)
Çünkü eşitlik bir saçmalık ondan dolayı. Adaletli bir sistem olsa herkes benimserdi. Hem dinin de etkisi var, sosyalizmi destekleyenlerin çoğu dinsiz ondan dolayı komünizm i ateizm ile karıştırıyorlar ve dinden çıkma korkusu ile destek vermiyorlar.

Besim Tibuk

80+ Gold
Palavralara inanmayacak insanlarımız var :D
Arkadaşlar hepimiz sınıf ayrımı gözetmeyen bir ülkede yaşamak isteriz kim istemez
Ben.
derinden araştırmadım üstün körü bir baktım
Sana herkesin parasız rahatça yaşayacağını söylediler değil mi?
Peki herkesin zorla çalışacağını ve özgürlüğünün çoğu konuda elinden alınacağını da söylediler mi?(Çin'e bakınız)

Çin ekonomisi Liberal adımlarla iyileşmiştir.

N-sar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Ensar Demirkaya
Instagram
ensar_demirkaya
Steam
N-sar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çünkü eşitlik bir saçmalık ondan dolayı. Adaletli bir sistem olsa herkes benimserdi. Hem dinin de etkisi var, sosyalizmi destekleyenlerin çoğu dinsiz ondan dolayı komünizm i ateizm ile karıştırıyorlar ve dinden çıkma korkusu ile destek vermiyorlar.
Yani komunizim insanlara dini özgürlük sunmuyor mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Palavralara inanmayacak insanlarımız var :D

Ben.

Sana herkesin parasız rahatça yaşayacağını söylediler değil mi?
Peki herkesin zorla çalışacağını, özgürlüğünün elinden alınacağını da söylediler mi?
yani dediğim gibi üstün körü bir bakmıştım ama bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim minnettarım.

Besim Tibuk

80+ Gold
Tabii ki hayır.
Büyük ihtimal kuran okuman yasaklanır :D

Çin'de, ister İslam, ister Hristiyanlık veya başka bir inanç olsun, devlet tarafından onaylanmış kurumlar dışında ayet okumak, dua etmek, insan kazanmaya çalışmak gibi dini faaliyetlerde bulunmak yasak

yani dediğim gibi üstün körü bir bakmıştım ama bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim minnettarım.
Liberalizm'i de araştır :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,821
İsim
Doruk
Eşitlik iyi bir şey değildir komünizm bir işçiyle bir doktoru eşit tutar sınıf ayrımı gereklidir verilebilecek en basit örnek budur

N-sar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Ensar Demirkaya
Instagram
ensar_demirkaya
Steam
N-sar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Pompake

80+ Silver
En İyi Cevap
3

Hayır laikliği savunuyor ama komünizm i benisemiş liderler genelde dinsiz oluyor.
Örneğin Karl Marx, Friedrich Engels.

Zâdegân

80+
Teorikte insanlara cazip geliyor lâkin pratikte insanları kendinden soğutuyor. Dünya üzerinde örneklere bakıldığı zaman insanlar istemezler. Sovyletler'in; Türkistandaki Türklere yaptıklarına, sömürmesine bir bakınız. Aynı zamanda Çin'in Doğu Türkistan'da yaptıklarına bir bakınız. Sadece 2 örnek...

Alfha13

80+ Silver
Sınıf ayrımı olmaması kulağa hoş gelse de sınıf ayrımı olduğu için insanlık bu kadar gelişti. Herkes soylu olmadığı, alt kesim de olduğu için devasa yapılar inşa edildi; herkes zeki olmadığı, kendi kararlarını veremediği için devlet yapısı var ve işleyebiliyor; herkes doktor olmadığı için doktorlar para alıyor. Avrupa'da Rönesans olayının yaşanması ve benzeri bir olayın hemen yanındaki Osmanlı'da yaşanmamasının temel sebeplerinden biri sınıf ayrımı mesela. O yüzden zaten hep diyoruz ya "Komünizm bir hayal, gerçek olamaz." diye.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,474
Üyeler
168,300
Son üye
batuhan4207
Top Bottom