bu hayvan oğlu hayvanların gerekli cezayı alması gerek cezanın miktarı az değmez diyip bu işi bırakmak hangi vicdana sığar ?Ceza verilmeyecek verilse bile 20000tl den az bir ceza sizce değer mi?
plakayı aldık görmedik vs sıradan bahaneler sundu bölgede kamera illaki vardır işlek bir caddeydi fakat jandarmanın tasma yok ceza yok diyip bizi umursamaması deli etti beniEtrafda kamera kayıtları var mı ?
Tasma yok ceza yok diye bir kanun yok ben de Jandarma Subaylık okuyorum.Kanun'a göre para cezası alması lazımbu hayvan oğlu hayvanların gerekli cezayı alması gerek cezanın miktarı az değmez diyip bu işi bırakmak hangi vicdana sığar ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
plakayı aldık görmedik vs sıradan bahaneler sundu bölgede kamera illaki vardır işlek bir caddeydi fakat jandarmanın tasma yok ceza yok diyip bizi umursamaması deli etti beni
Tasması yokken çarptı diye işlem yapmadılar ablam müracaat etmişti jandarmaya. Hem süratli gidiyor hem kaçıyor bu iki sebepten dolayı cezai işlem uygulanması gerek o yola atlayan bir çocuk da olabilirdi ama her halükarda bir can gitti... Tekrar şikayette bulunmayı düşünüyoruz fakat şuan savcılık & karakol dışında başvurabileceğim bir kurum var mı bilmiyorum.Tasma yok ceza yok diye bir kanun yok ben de Jandarma Subaylık okuyorum.Kanun'a göre para cezası alması lazım
Belediye ve valiliğe de şikayet edebilirsin.Max para cezası alır üzücü bir durum.Tasması yokken çarptı diye işlem yapmadılar ablam müracaat etmişti jandarmaya. Hem süratli gidiyor hem kaçıyor bu iki sebepten dolayı cezai işlem uygulanması gerek o yola atlayan bir çocuk da olabilirdi ama her halükarda bir can gitti... Tekrar şikayette bulunmayı düşünüyoruz fakat şuan savcılık & karakol dışında başvurabileceğim bir kurum var mı bilmiyorum.
idari para cezası dışında bir şey göremedimbu kaynakları kullanabilir miyim acaba bi etkisi olur mu
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun ‘Trafik Kazaları’ başlıklı 21.maddesi gereğince; “Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır.”
Aynı kanunun 28/m maddesi ile de, bu kanun yükümlülüğüne uymayanlara idari para cezası uygulanacağı öngörülmektedir.
Trafik Kazası Mağduru Sokak Hayvanları | simader
www.simader.org
Madde 21- Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır.
Mevzuat Bilgi Sistemi
Resmî Gazete’de yayımlanan kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelikler, tebliğler ve diğer düzenleyici idari işlemler tek metin haline getirilir ve güncel olarak yayımlanırwww.mevzuat.gov.tr
Maalesef kaybettik. Şikayete gittik vurup kaçan elemana ceza vermiyorlar gerekçe olarak köpek tasmasız iken araba çarptığını söylüyorlar olay jandarma bölgesinde olduğundan jandarmaya yönlendirilmiştik bu cevabı onlar verdi. Bunu nereye şikayet ederek cezai işlem uygulanmasını sağlarız?
Başınız sağolsunMaalesef kaybettik. Şikayete gittik vurup kaçan elemana ceza vermiyorlar gerekçe olarak köpek tasmasız iken araba çarptığını söylüyorlar olay jandarma bölgesinde olduğundan jandarmaya yönlendirilmiştik bu cevabı onlar verdi. Bunu nereye şikayet ederek cezai işlem uygulanmasını sağlarız?