Neler Yeni

köpeğimize araba çarptı kaçtı

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,313
İsim
Diyarhan
Ceza verilmeyecek verilse bile 20000tl den az bir ceza sizce değer mi?

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Adem Türk
Ceza verilmeyecek verilse bile 20000tl den az bir ceza sizce değer mi?
bu hayvan oğlu hayvanların gerekli cezayı alması gerek cezanın miktarı az değmez diyip bu işi bırakmak hangi vicdana sığar ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Etrafda kamera kayıtları var mı ?
plakayı aldık görmedik vs sıradan bahaneler sundu bölgede kamera illaki vardır işlek bir caddeydi fakat jandarmanın tasma yok ceza yok diyip bizi umursamaması deli etti beni

.......

80+ Bronze
bu hayvan oğlu hayvanların gerekli cezayı alması gerek cezanın miktarı az değmez diyip bu işi bırakmak hangi vicdana sığar ?

plakayı aldık görmedik vs sıradan bahaneler sundu bölgede kamera illaki vardır işlek bir caddeydi fakat jandarmanın tasma yok ceza yok diyip bizi umursamaması deli etti beni
Tasma yok ceza yok diye bir kanun yok ben de Jandarma Subaylık okuyorum.Kanun'a göre para cezası alması lazım

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Adem Türk
Tasma yok ceza yok diye bir kanun yok ben de Jandarma Subaylık okuyorum.Kanun'a göre para cezası alması lazım
Tasması yokken çarptı diye işlem yapmadılar ablam müracaat etmişti jandarmaya. Hem süratli gidiyor hem kaçıyor bu iki sebepten dolayı cezai işlem uygulanması gerek o yola atlayan bir çocuk da olabilirdi ama her halükarda bir can gitti... Tekrar şikayette bulunmayı düşünüyoruz fakat şuan savcılık & karakol dışında başvurabileceğim bir kurum var mı bilmiyorum.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Hocam öncelikle başınız sağolsun. Benzer durumu kedimin zehirlenmesinde yaşamıştım. Maalesef ceza çok zor veriliyor. Verilse de para cezası olup değmeyecek bir miktar belirtiyorlar. Maalesef yapacak bir şey yok TR şartlarında. Çok üzücü bir durum. (Bu arada kedim sokak kedisiydi aldım evde besledim ara ara dışarıda gezmesine izin verirdim. Dışarıda onun için koyduğum mamasına kasıtlı olarak zehir koyulmuş. Çünkü oradan beslenen bir benim kedim değildi. Diğer sokak kedileri kopekler vb olmak üzere tam 11 hayvan can verdi.)

Logithx

80+ Bronze
Genel olarak kanun çıkaracaklar hapis cezası verecekler kimse hayvana zarar veremez çarpıp kaçanlarada en azından cezai yaptırım uygulanır avrupa hapis cezası var adamların barınaklarında hayvanların herşeyi karşılanıyor bizde de sokak hayvanlarının yeri barınaktır derler sen alt yapın yok barınaktaki hayvanların hali ortada hayvanların zaten yaşam alanını kasp etmişiz birde hayvaları kafesin içine alacaklar hayvanlara zarar veren korkmalarına neden olan herkes milyonlarda katını yaşasın diyecek bir şey yok sonra bu durumlar ceza yok bir şey yok insanlar kendi cezalarını kendileri kesmeye çalışıyorlar neden kanun yok..

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Başınız sağ olsun hocam. Arkadaşın dediği gibi insana bile değer vermiyorlar ceza alacağını zannetmiyorum

.......

80+ Bronze
Tasması yokken çarptı diye işlem yapmadılar ablam müracaat etmişti jandarmaya. Hem süratli gidiyor hem kaçıyor bu iki sebepten dolayı cezai işlem uygulanması gerek o yola atlayan bir çocuk da olabilirdi ama her halükarda bir can gitti... Tekrar şikayette bulunmayı düşünüyoruz fakat şuan savcılık & karakol dışında başvurabileceğim bir kurum var mı bilmiyorum.
Belediye ve valiliğe de şikayet edebilirsin.Max para cezası alır üzücü bir durum.

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Adem Türk
bu kaynakları kullanabilir miyim acaba bi etkisi olur mu

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun ‘Trafik Kazaları’ başlıklı 21.maddesi gereğince; “Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır.”
Aynı kanunun 28/m maddesi ile de, bu kanun yükümlülüğüne uymayanlara idari para cezası uygulanacağı öngörülmektedir.

Madde 21- Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır.

bu kaynakları kullanabilir miyim acaba bi etkisi olur mu

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun ‘Trafik Kazaları’ başlıklı 21.maddesi gereğince; “Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır.”
Aynı kanunun 28/m maddesi ile de, bu kanun yükümlülüğüne uymayanlara idari para cezası uygulanacağı öngörülmektedir.

Madde 21- Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır.
idari para cezası dışında bir şey göremedim

resmen canı hiçe sayıyor bu kanunlar.

Kadir_1987

80+ Silver

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Adem Türk
burada yazan hapis cezası durumu geçerli olur mu acaba

mertiko95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mert Gündoğan
Maalesef kaybettik. Şikayete gittik vurup kaçan elemana ceza vermiyorlar gerekçe olarak köpek tasmasız iken araba çarptığını söylüyorlar olay jandarma bölgesinde olduğundan jandarmaya yönlendirilmiştik bu cevabı onlar verdi. Bunu nereye şikayet ederek cezai işlem uygulanmasını sağlarız?
Başınız sağolsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,134
Üyeler
163,785
Son üye
vatansemi
Top Bottom