Neler Yeni

Korona Virüste Türkiyenin Vatandaşları İçin Ayırdığı Bütçe ve Diğer Ülkeler

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Saçma bir kategorize. Türkiye şuanda o ülkelerin ekonomi anlamında rakipleri değil ki.
ABD, 50 yıldır dünyaya ve özellikle ortadoğuya aralıksız silah satan bir ülke.
İngiltere, 1.dünya savaşından sonra afrikada ki elmas ve yakut madenlerini sömüren bir ülke ve sanayide çok üst seviyede.
Almanya, En az 100 yıldır otomobil sektörünün lideri durumunda ve dünyaya araba satıyor. Ayrıca Sanayii de çok üst seviyede
Hindistan, Yer altı kaynakları çok zengin bir ülke ve bunu İngiltere aracılığı ile çıkartıp uzun yıllardır ekonomik sıkıntı çekmeyen bir ülke.
Rusya, Zaten Rusya'yı çok anlatmaya gerek yok, Gerek Silah sanayi, gerekse de dünya üzerinde ki büyük bir doğal gaz rezervinin olduğu bir ülke. :D
Türkiye neye göre bu ülkelerle karşılaştırılıyor. Yeni yeni palazlanmaya baslamıs siha falan satmaya baslamıs bir ülke. Hep zaten bu yüzden kaybediyoruz. Dengimizle yarışmadığımız için. :D

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Saçma bir kategorize. Türkiye şuanda o ülkelerin ekonomi anlamında rakipleri değil ki.
İngiltere, 1.dünya savaşından sonra afrikada ki elmas ve yakut madenlerini sömüren bir ülke ve sanayide çok üst seviyede.
Almanya, En az 100 yıldır otomobil sektörünün lideri durumunda ve dünyaya araba satıyor. Ayrıca Sanayii de çok üst seviyede
Hindistan, Yer altı kaynakları çok zengin bir ülke ve bunu İngiltere aracılığı ile çıkartıp uzun yıllardır ekonomik sıkıntı çekmeyen bir ülke.
Rusya, Zaten Rusya'yı çok anlatmaya gerek yok, Gerek Silah sanayi, gerekse de dünya üzerinde ki büyük bir doğal gaz rezervinin olduğu bir ülke. :D
Türkiye neye göre bu ülkelerle karşılaştırılıyor. Yeni yeni palazlanmaya baslamıs siha falan satmaya baslamıs bir ülke. Hep zaten bu yüzden kaybediyoruz. Dengimizle yarışmadığımız için. :D
+Nüfus sayısı farklı. amerika nüfusu bizim yaklaşık 4 katımız
Hindistan: 1,366 milyar
Rusya: 144,4 milyon

+Sağlık sistemimiz çökmedi. Ben o kadar kötü olduğumuzu düşünmüyorum. Ha gerçek yardım var mı tartışılır.

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
Dengimiz nedir? Somali mi?

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Pandemide esnafa destek paketi, mecliste AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Şimdi bunlara oy veren esnaf sabah akşam ağlar, gider seçimde yine oy verir. Bu millet ezilmeyi hak ediyor.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Dengimiz nedir? Somali mi?
Kardeşim yaşın kaç bilmiyorum üniversite okudun mu bilmiyorum ama bu ayrımlar bu konular havadan yapılmaz. İnsanlar binlerce sayfa tez yazıp araştırarak buluyor bu sonuçları. Bir ülke ile bir ülkeyi karşılaştırıp yarıştırıken önce kategori olarak ayrıman lazım. Örneğin İran diyelim. Türkiyenin son zamanlarda ki askeri bilgisi saha da yönettiği operasyonlar ve elinin sıcak olmasından dolayı askeri yönden iyi irandan bana göre. Çünkü İran en son savaşını 1980 de Saddama karşı verdi. En son savaşan askerlerin hepsi 60 70 yaşında. Yıllardır savaşmıyor. Ama Füze sanayii de Türkiyeden ilerde. Ekonomi olarak çok daha güçlü. Bunuda sebebi Petrol. Ülkereleri böyle saçma sapan karşılastırmalar yerine. Ülkemiz nasıl gelisir ona kafa patlatsayduk yıllardır zaten bu durumda olmazdık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pandemide esnafa destek paketi, mecliste AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Şimdi bunlara oy veren esnaf sabah akşam ağlar, gider seçimde yine oy verir. Bu millet ezilmeyi hak ediyor.
Ödenek öyle kafaya göre çıkartılmaz kardeşim. Partizanlık yapmıyorum. Partilerlede çok işim olmaz. Ama sana bil diye söylüyorum. Mesela sana örnek olarak sunu vereyim. Mesela senin baban 3000 TL maaş alıyor. Evin belli giderleri var 2000 TL si giderlere gitti kasada kaldı 1000TL dedin ki babana. Baba geçen aylarda kedilere yardım ettik süt falan aldık. Bu ayda alalım mı? Baban da dediki bütcemiz sıkıntı hayır dedi. Baban kedi düşmanı mı oluyor? :D Türkiye zaten pandemi basından beri yardım yapıyor. Ben basvurmadım ihityacım olmadığı için ama komsularımdan çoğu aldı. Ama Muhalefetin yaptığı yardım için değil. Tamamen yıpratma politikası. Neymiş efendim yardımı reddetmişler. her ay AKP MHP belediye meclislerine muhalefet partileri yardım önerisi veriyor. :D Bunun tek sebebi iktidarı zora sokup yardım yapamıyor dedirttirmek. Ki zaten ekonominin durumu belli.

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
Kardeşim yaşın kaç bilmiyorum üniversite okudun mu bilmiyorum ama bu ayrımlar bu konular havadan yapılmaz. İnsanlar binlerce sayfa tez yazıp araştırarak buluyor bu sonuçları. Bir ülke ile bir ülkeyi karşılaştırıp yarıştırıken önce kategori olarak ayrıman lazım. Örneğin İran diyelim. Türkiyenin son zamanlarda ki askeri bilgisi saha da yönettiği operasyonlar ve elinin sıcak olmasından dolayı askeri yönden iyi irandan bana göre. Çünkü İran en son savaşını 1980 de Saddama karşı verdi. En son savaşan askerlerin hepsi 60 70 yaşında. Yıllardır savaşmıyor. Ama Füze sanayii de Türkiyeden ilerde. Ekonomi olarak çok daha güçlü. Bunuda sebebi Petrol. Ülkereleri böyle saçma sapan karşılastırmalar yerine. Ülkemiz nasıl gelisir ona kafa patlatsayduk yıllardır zaten bu durumda olmazdık.
Neden hemen yaşa girdiğini anlamış değilim fakat üniversite okuyorum. Tez yazıp bulunuyorsa, bir önceki yazında o ülkelerle yarışamayacağımızı tez yazarak mı anladın da bize söylüyorsun? Türkiye sahip olduğu ve kullanabileceği hiçbir şeyi kullanamıyor hatta kullanılanları da kaldırıyor son yıllarda. Bir iki yeni şey yapmaya başlandı diye geliştiğimizi düşünmemen gerekiyo. İlk önce yapılması engellenen şeylere bak. Giyim ve tarım başta olmak üzere çoğu şeyde büyük gerilemeler yaşıyoruz. Rakibimiz olabilecek çoğu ülke bize fark atmış durumda. Ama sen sadece askeri konuda konuşmayı tercih ediyorsan bir şey diyemem.

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6

Ödenek öyle kafaya göre çıkartılmaz kardeşim. Partizanlık yapmıyorum. Partilerlede çok işim olmaz. Ama sana bil diye söylüyorum. Mesela sana örnek olarak sunu vereyim. Mesela senin baban 3000 TL maaş alıyor. Evin belli giderleri var 2000 TL si giderlere gitti kasada kaldı 1000TL dedin ki babana. Baba geçen aylarda kedilere yardım ettik süt falan aldık. Bu ayda alalım mı? Baban da dediki bütcemiz sıkıntı hayır dedi. Baban kedi düşmanı mı oluyor? :D Türkiye zaten pandemi basından beri yardım yapıyor. Ben basvurmadım ihityacım olmadığı için ama komsularımdan çoğu aldı. Ama Muhalefetin yaptığı yardım için değil. Tamamen yıpratma politikası. Neymiş efendim yardımı reddetmişler. her ay AKP MHP belediye meclislerine muhalefet partileri yardım önerisi veriyor. :D Bunun tek sebebi iktidarı zora sokup yardım yapamıyor dedirttirmek. Ki zaten ekonominin durumu belli.
Ekonomiyi bu hale getiren de iktidar? Neyin savunmasını yapıyorsun? Sanki ekonomiyi muhalefet batırıyor hükümet düzeltiyor. Yardımı reddedecek kadar kötü hale soktuysa ekonomiyi bıraksın gitsin. Ayrıca :D bunu atınca laf sokmuş olmuyorsun.

Neden hemen yaşa girdiğini anlamış değilim fakat üniversite okuyorum. Tez yazıp bulunuyorsa, bir önceki yazında o ülkelerle yarışamayacağımızı tez yazarak mı anladın da bize söylüyorsun? Türkiye sahip olduğu ve kullanabileceği hiçbir şeyi kullanamıyor hatta kullanılanları da kaldırıyor son yıllarda. Bir iki yeni şey yapmaya başlandı diye geliştiğimizi düşünmemen gerekiyo. İlk önce yapılması engellenen şeylere bak. Giyim ve tarım başta olmak üzere çoğu şeyde büyük gerilemeler yaşıyoruz. Rakibimiz olabilecek çoğu ülke bize fark atmış durumda. Ama sen sadece askeri konuda konuşmayı tercih ediyorsan bir şey diyemem.
Boşver laf anlatmaya değmez, milli gelirdeki yüzdelik payı nüfusa bölen adamlar laf anlatmaya çalışıyor. Kendini yorarsın sadece boşver

Son düzenleme:

efay144

80+ Silver
Aynen pandeminin başından beri 1000 tllik yardım gıda masrafını bile karşılamıyor . 😀Bu arada kendileri 128 milyar doları alıyor halka kemik atar gibi dalga geçer gibi yardımlar(yardım denirse) yapıyor😀. Google'a yaz emeklilik ikramiyesi ne kadar olmuş? 3 yıldan beridir ne kadar artmış?😀
Parti tutmuyorum demişsin her karşı görüşe cevap yazmışsın belli parti tutmadığın. Bas ampule! 😀

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Düşünceleriniz nelerdir ?
Burada şöyle bir şey var senden toplani geri sana verince bütçe ayrilmiş sayilmiyor sanirsam bu kisa çalisma ödeneği falan sayilmiyor muhtemelen ondan böyle

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Ekonomiyi bu hale getiren de iktidar? Neyin savunmasını yapıyorsun? Sanki ekonomiyi muhalefet batırıyor hükümet düzeltiyor. Yardımı reddedecek kadar kötü hale soktuysa ekonomiyi bıraksın gitsin. Ayrıca :D bunu atınca laf sokmuş olmuyorsun.

Boşver laf anlatmaya değmez, milli gelirdeki yüzdelik payı nüfusa bölen adamlar laf anlatmaya çalışıyor. Kendini yorarsın sadece boşver
siyaset yapmıyorum ben sizin gibi. Sadece bu işlerin nasıl yürüdüğünü anlatıyorum. Her ödenek teklifine onay verilmez. Devletin gelir giderine göre ayarlanır ve verilir. Sizin Simcity yönettiğiniz gibi yönetilmez devlet. Parti desteklemiyorum. Ama muhalefet olmak için muhalefet olmam. Herkes ister binlerce liralar yadım edilsin.

Bir iki yeni şey dediğin sanayii Dünyanın gelecekte ki en çok ülkelerin yatırımını yaptığı ve kazanç sağladığı sektör. Genelde Z kuşağı diye tabii ettiğimiz kuşak. Neyin ne olduğunu bilmeden araştırmadan ve işlerin nasıl işlediğini bilmeden fabrika açılsın şu yapılsın yardım verdili reddedildi gibi yorumlar çok saçma geliyor. İktidarı savunmuyorum ama işlerin nasıl yürüdüğünden haberi olan bir toplumumuz yok.

laf atıp sataşmak hiç huyum değildir. Sadece bilin diye uyarıyıorum. Ülke SimCity gibi yönetilmiyor yani onu anlatmaya calısıyorum :D

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Evet basın ampule.

Keşke sadece esnafa destek olsa. Daha diğer projeleri de göz göre göre reddetdiler. İçlerinden biri de çıkıp "ya biz bunu neden reddediyoruz" demedi. Sadece kendilerini düşünüyorlar besbelli.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer

Öncelikle akıl yaşta değil baştadır.İki gram bildiğin sallama bilgiyle ahkam kesme burda.Ülkenin hali belli evet doğru amerika rusya ile kapışamayız neden çünkü ülke boktan beter hale geldi hiçbir şey üretemiyor hiçbir gelişmemiz yok.Sürekli olarak dışa bağımlıyız.Yardım vermişler diyosun.Bizzat kendim aldım yardımı 3 ay 1000 tl ben bu 1000 tl ile dükkanın kirasını karşılayamazken sen hala kolay iş değil diyosun ülke batmış durumda hala parti marti diyon

Burada şöyle bir şey var senden toplani geri sana verince bütçe ayrilmiş sayilmiyor sanirsam bu kisa çalisma ödeneği falan sayilmiyor muhtemelen ondan böyle
toplasınlar bizden köprüyapsınlar sonra köprüler paralı olsun sonrada halkımıza destek tam destek 10tl için 0000 numaraya mesaj atın derler

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Öncelikle akıl yaşta değil baştadır.İki gram bildiğin sallama bilgiyle ahkam kesme burda.Ülkenin hali belli evet doğru amerika rusya ile kapışamayız neden çünkü ülke boktan beter hale geldi hiçbir şey üretemiyor hiçbir gelişmemiz yok.Sürekli olarak dışa bağımlıyız.Yardım vermişler diyosun.Bizzat kendim aldım yardımı 3 ay 1000 TL ben bu 1000 TL ile dükkanın kirasını karşılayamazken sen hala kolay iş değil diyosun ülke batmış durumda hala parti marti diyon
Kardeşim senin psikolojik sıkıntıların mı var? Benim ne yazdıklarımı önce bir oku. Ben yeterli yardım verildi, halkımız aç gözlü nanökr gibi yorumlar yapmıyorum. Yukarda bir arkadaş akp ve mhp nin yardım tasarısına hayır dediğini söyledi. Bende ona istinaden. Her belediye meclisinde muhalefet tarafından sunulan yardım tasarılarının onaylanmayacağını bunun mümkün olmadığını ödeneklerin bu şekilde kafaya göre çıkamayacağını ülkenin durumunun bu bu olduğunu. Her verilen yardım tasarısının kabul olmasının mümkün olmadığını anlatmaya calısıyorum. Bana gelmiş dışa bağımlıyız, 3 ay yardım aldım 1000tl dükkan kirası vs saçma sapan konuşuyorsun. Bide bana yarım bilginle ahkam kesme falan diyorsun. Önce ne yazılanı okumayı öğren.

Son düzenleme:
Top Bottom