Neler Yeni

Yardım Kraken Z73 RGB Fan Takılırmı

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,599
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Rog Strix RTX 3080 israf olmuş mesela. Kim bilir Rog Strix olsun diye diğer 3080'lere göre ne kadar fazladan para verdiniz oysa ki hepsi aynı.

Onun dışında NZXT KRAKEN Z73 360MM israf olmuş. 1800 liraya Lian Li Galahad 360mm vardı ve gayet kaliteli bir soğutucu.

Bir de PSU aşırı gereksiz ve pahalı olmuş

Kasa seçimi de eh olmuş daha bile ucuza daha güzel olan Thermaltake View51 alınabilirdi.

Ram seçimi zaten çok kötü. En az Crucial Ballistix 3600 MHz CL14 veya 4000 MHz CL16 olmalıydı.

Anakart çok gereksiz ve pahalı olmuş.

Kısacası çok güzel ama saçma yapılmış seçimler var. Tabi paranız sınırsız ise neden olmasın :D

lg11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
mert
Rog Strix RTX 3080 israf olmuş mesela. Kim bilir Rog Strix olsun diye diğer 3080'lere göre ne kadar fazladan para verdiniz oysa ki hepsi aynı.

Onun dışında NZXT KRAKEN Z73 360MM israf olmuş. 1800 liraya Lian Li Galahad 360mm vardı ve gayet kaliteli bir soğutucu.

Bir de PSU aşırı gereksiz ve pahalı olmuş

Kasa seçimi de eh olmuş daha bile ucuza daha güzel olan Thermaltake View51 alınabilirdi.

Ram seçimi zaten çok kötü. En az Crucial Ballistix 3600 MHz CL14 veya 4000 MHz CL16 olmalıydı.

Anakart çok gereksiz ve pahalı olmuş.

Kısacası çok güzel ama saçma yapılmış seçimler var. Tabi paranız sınırsız ise neden olmasın :D
Ram dışındaki dediklerine katılmıyorum
Tabi bu sistemi almakta maddiyat çok önemli o konuda fazla sıkıntım olmadığı için bu sistemi aldım
Mesaj otomatik birleştirildi:

corsair ql fanların şiparişini verdim
KRAKEN Z73 için 3'lü set 2 tane toplam 6 fan 120mm
Kasa ön panel 3 tane ve arka egzoz fan 1 tane 140mm toplam 4fan 140mm
Umarım kraken soğutucuda sorunsuz çalışır fanlar ve tüm fanları senkronize şekilde kullanaiblirim kasamda
@Abdullah Hacıgül cevap vermedi ama sorumuza olsun
41.PNG

Son düzenleme:

Wisse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Burak
Ram dışındaki dediklerine katılmıyorum
Tabi bu sistemi almakta maddiyat çok önemli o konuda fazla sıkıntım olmadığı için bu sistemi aldım
Mesaj otomatik birleştirildi:

corsair ql fanların şiparişini verdim
KRAKEN Z73 için 3'lü set 2 tane toplam 6 fan 120mm
Kasa ön panel 3 tane ve arka egzoz fan 1 tane 140mm toplam 4fan 140mm
Umarım kraken soğutucuda sorunsuz çalışır fanlar ve tüm fanları senkronize şekilde kullanaiblirim kasamda
@Abdullah Hacıgül cevap vermedi ama sorumuza olsun
Alıntıyı görüntüle

Merhaba, nette kraken z73 için gezinirken konunuzu gördüm sırf size cevap yazmak için kayıt oldum. Öncelikle fan konusunda, aldığınız fanlar corsair'in en pahalı ve güzel görünen fanları olmakla birlikte performans açısından iyi soğutma yapmazlar, hatırı sayılır bir hava akışı olduğu için rgb'nin hatrına kasa fanı olarak kullanılabilirsiniz fakat radyatör fanı olarak kullanırsanız performans alamazsınız çünkü radyatör için statik basınç önemlidir ve bu fanların statik basıncı çok düşüktür. Buna örnek verecek olursak corsair kendi aio sıvı soğutma sistemlerinde ql yada ll serisi değil yüksek statik basınçlı manyetik levitasyon ml pro fanlar kullanır (normal ml bile yeterli olmadığı için ml pro). Sizin mantığınız biraz en pahalısı en iyidir şeklinde sanırım bu her zaman doğru demek değildir.

Size aldığınız sistem için gereksiz para ödediğinizi söyleyen arkadaşın dediği bazı şeylere katılıyorum. Çünkü eğer oyun oynayacaksanız o işlemci yerine 5600x fazlasıyla yeterli. (Tabi sadece oyun amaçlı kullanacağınızı farz ediyorum) Anakartınız ile yapacağınız hemen hemen herşeyi strix x570-e gaming ile de yapabilirsiniz (dark hero hariç, onda asus dynamic oc var), hatta 2. m2 kullanmadığınız için b550 daha doğru bir seçim olabilir. Ram olarak samsung b-die çipli gskil trident z neo cl 16.16.16.36 3600 olan modeli alsaydınız daha iyi olurmuş, ufak bir oc ile cl16 3800 hatta yeni çıkacak tam sürüm agesa ile 4000 rahat çalışır. Ekran kartınız çok güzel kaç para verdiğinizi bilmiyorum ama şuan en başlangıç model bile 15bin hemen hemen. Kart kaliteli soğutması ile güzel oc olur. Kasanız güzel.
İşlemci soğutucunuz piyasada bulunan en iyi soğutuculardan, Lian li galahad ile soğutma performansı olarak pek farkı yoktur muhtemelen, parasına değer mi bence değer çünkü ekranı gerçekten güzel ve yazılımı çok çok iyi ve bunlar en büyük artı seçmek için. Bu sistem için psu çok fazla sanırım editörlerin abartı 3080 incelemerinden korktunuz. Birtanesi vardı hatta 1000w psu olmadan olmaz diyordu hahah :) Son olarak madem x570 anakart kullanıyorsunuz ve maddi durumunuz yeterli bir tane daha m2 ssd almanız daha iyi olur, hatta 970 yerine iki adet gen4 m2 çok daha iyi olurmuş. Saygılar.

• Beğen
Reaksiyonlar: lg11
Top Bottom