Neler Yeni

Çözüldü✓ (Kronik Sorunlu Ssd) Bilgisayar Açılmıyor ve Bios Ekranına Atıyor.

Ceyuna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Yunus Kaya
İyi akşamlar. İtopya dan "Sistem-3060' isimli sistemi bugün teslim aldım. Kurulumunu, windows 11, driverlerini vs her şeyini yaptım biosu da ilk olarak güncellemiştim. İslemleri tamamladıktan sonra bilgisayarı kapattım. Yarım saat sonra bilgisayarı açmaya çalıştım fakat siyah ekranda kalıyor. Pc düğmesinden kapatıp tekrar açtığımda bu sefer de Asus ekranında kalıyor. Bios menüsüne erişebiliyorum. Onun dışında hiçbir şey yapamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

(Güncelleme)
Şimdi açtığım zaman 5 dakika bu ekranda kalıp bios menüsüne atıyor.
16553192129296578839767561383922.jpg

Son düzenleme:

Ceyuna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Yunus Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
En üstte o var. Boot options 1 bölümünde o var ama windows boot manager yazıyor ve yanda gb gösteriyor. Şuan da otomatik onarıma hazırlanıyor ekranında kaldı. 10 dakikadır bekliyorum. Bir değişiklik yok.

Ceyuna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Yunus Kaya
Windows 11 kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Windows 10 kurulumu hazırlıyorum. Eğer sorunum çözülürse yazacağım. Csm modunu kapalı yapınca boot menude ssd gozukmuyor. Acik yapip uefi ye alınca boot menuye atiyor. Legacy and uefi moduna alınca pc acilista rufus kurulumu yaptiniz sadece uefide calisir yaziyo. Cok ilginc bir hal aldı benim için artık.

Ceyuna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Yunus Kaya
Windows 10 u kurdum temiz şekilde. Driver vs. Bilgisayarı kapattım. Açtığımda Asus ekranında kaldı 3-4 dakika tepkisiz. Bir korku oldu dakikalık. Sonra açıldı. Şuan da bir sorun gözükmüyor. İnşallah yine yaşamam aynı sorunu.

Ceyuna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Yunus Kaya
Kafayı yemek üzereyim. Çözüldü zannettim. Yine her şeyi en baştan kurdum sıkıntısız. En son logitech klavye ve mouse uygulamasini kurdum pc yi yeniden baslatti. Yeniden baslattiktan sonra pc 5 dakika sonra acildi ve o kadar yavasti ki. Gorev yoneticisinden baktim ssd kullanimi %100 du ve daha once gormedigim 3 tane uygulama acilmisti. Kingston ve aac dram hal yaziyodu 3 undede. Pc yi dugmesinden kapadim actigimda yine bios ekranina atti. Allah askina yardim edin arkadaslar ayni seyleri 3.defa yapmak istemiyorum. Bios ta boot optionsta hicbir sey gozukmuyor. Ssd yi uste alicam secenek yok. Csm yi acip uefi yapiyorum tum secenekleri bu sefer ssd gozukuyor ama yine biosa atiyor.

Kafayı yemek üzereyim. Çözüldü zannettim. Yine her şeyi en baştan kurdum sıkıntısız. En son logitech klavye ve mouse uygulamasini kurdum pc yi yeniden baslatti. Yeniden baslattiktan sonra pc 5 dakika sonra acildi ve o kadar yavasti ki. Gorev yoneticisinden baktim ssd kullanimi %100 du ve daha once gormedigim 3 tane uygulama acilmisti. Kingston ve aac dram hal yaziyodu 3 undede. Pc yi dugmesinden kapadim actigimda yine bios ekranina atti. Allah askina yardim edin arkadaslar ayni seyleri 3.defa yapmak istemiyorum. Bios ta boot optionsta hicbir sey gozukmuyor. Ssd yi uste alicam secenek yok. Csm yi acip uefi yapiyorum tum secenekleri bu sefer ssd gozukuyor ama yine biosa atiyor.
Ayrıca ramlerim pny. Ssd dr pny kingston parcam yok pcde. Yukledigim tum programlar orjinal sitelerinden indirdim. Driverler dahil hepsi orjinal.

Yunus Yıldız

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Captain Jack Sparrow

Ayrıca ramlerim pny. Ssd dr pny kingston parcam yok pcde. Yukledigim tum programlar orjinal sitelerinden indirdim. Driverler dahil hepsi orjinal.
2 gün önce aynısı bana oldu hdd den kendi kendine windows silinmiş ve hdd veya ssd hiçbirini görmüyordu uefiden hallettim baktım yine bios ekranına atıyor sonuç olarak flashtan windows attım öylece hallettim başka çözüm varsa bilmiyorum kolay gelsin

Ceyuna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Yunus Kaya
2 gün önce aynısı bana oldu hdd den kendi kendine windows silinmiş ve hdd veya ssd hiçbirini görmüyordu uefiden hallettim baktım yine bios ekranına atıyor sonuç olarak flashtan windows attım öylece hallettim başka çözüm varsa bilmiyorum kolay gelsin.
Dünde aynısı oldu herşeyi bastan kurdum. Yine ayni sey. Ilk olarak windows 11i kurmustum. Sorun onda sandim. 10 da da ayni sey. Sorun neyden kaynakli bir turlu cozemiyorum . Eger 30 dakika icinde cevap alamazsam forumdan tekrar format atacagım.

Dünde aynısı oldu herşeyi bastan kurdum. Yine ayni sey. Ilk olarak windows 11i kurmustum. Sorun onda sandim. 10 da da ayni sey. Sorun neyden kaynakli bir turlu cozemiyorum . Eger 30 dakika icinde cevap alamazsam forumdan tekrar format atacagım.
Yeniden format atıyorum. Eğer aynı sorunu yaşarsam bilgisayarı camdan aşağı atacağim ve sorun çözülecek.

Son düzenleme:

Ceyuna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Yunus Kaya
GÜNCELLEME
Tekrar format attım saatlerce her şeyini kurdum. Sorunun nedenini hala bulamamıştım. Bilgisayarı yeniden başlatmayı denedim ve evet!!! Bilgisayar 15 dakika sonra açıldı. O kadar yavaş başladı ki pc şifresini bile anca girdim. Görev yöneticisinden ssd kullanimina baktim %100 kullanım vardı. 15-20 dakika sonra kendine geldi bu arada ssdnin sıcaklık 35 derecelerden 55 derecelere fırladı. Bilgisayarı kapadım. Açmaya calıştığımda asus ekranı geldi ve geliş o geliş. Yine windows açılmıyor. Anakart asus prime h510m-e ve ssd pny cs3031 1 tb. Bu ikisinden birinde sorun olduğunu düşünüyorum. İnşallah pazar günü daha 4 günlük sistemi geri götürüp garantiye vericem. İçim yanıyor dostlar.

Ceyuna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Yunus Kaya
GÜNCELLEME
Bu sorun çözülene kadar günlük gibi kullanacağım burayı 😁. Pc yi açtığımda bu ekranla karşılaştım. Artık sorunun ssd den kaynaklı olduğuna emin gibiyim. Bu ssd yi alırken çok içime de sinmemisti zaten. Pny c3031 bir tek Itopya da satılıyordu ve stok hemen bitmişti faakt anakartın ssd bağlanan kısmında bir sorun da olabileceğini düşünüyorum. Bu ssd yi alırken çok içime de sinmemisti zaten. Neyse yarın sistemi İtopya ya götürücem Insallah. Umarım sorunu 'Format attık sorun düzeldi.' deyip geçiştirmezler çünkü format attıktan sonra pc aciliyor da bir sure sonra yine aynı sorunla karsılasiyorum. Formatı bende atıyorum zaten 3 defa attım 4 günlük pcye. Gelişme oldukça yazmaya devam edicem. İyi forumlar.
Screenshot_20220618-231405_Gallery.jpg

Ceyuna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Yunus Kaya
Eveeeet geldik sona. İtopya yetkilisine sorunu anlattım ve ssd yi (Pny cs3031 1 tb
aklınızda bulunsun sorunlu.)uzattığım gibi "Bu ssd kronik sorunlu size aynı fiyatta bir kupon vereceğiz." dedi. Kronik olduğunu bildiğin halde bu ssd yi bana ve birçok insana sattığın için teşekkürler İtopya. 600 tl kadar fark ödeyip Samsung ssd alacağım ve bunun için de ssd nin mağzaya gelmesini bekleyeceğim en az 1 hafta. En azından yeni ssdnin fiyatinda bir indirim beklerdim ama o da yok. Neyse kupon da vermeyebilirlerdi en azından bunu yaptılar değil mi(!) 😬

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,022,229
Üyeler
161,972
Son üye
Hakoist34