KTC H25T7 HDMI KABLO MU DP KABLO ?

Reaksiyon skoru
6
KTC H25T7 monitörüm var yakın zamanda Paugge 1.4 USB-C Display Port kablosu aldım VESA sertifikalı değil bu arada ama kaliteli diye aldığım bu kablonun monitör yanında verilen HDMI kablosuna göre daha başarısız olduğunu gördüm.

Öncelikle elimde markasız siyah ferit mıknatıslı versiyonu kaç olduğunu bilmediğim bir HDMI kablo var ve ben bununla 200Hz alıyorum,fakat bu monitörle DP kabloyu taktığımda ekstra olarak Gsyn-C aktif oluyor ama laptop kapağını kapatıp açma hareketinde ekran gidip geliyor ve bazen nadirde olsa takılma ve geç tepki verme gibi farklı monitör hareketleri yaşadım,üstelik kablonun typ-c ucunda yuvaya otursa bile sağa sola rahatça sallanabildiğini gördüm.
Nedense HDMI çok daha sorunsuz ve pürüzsüz bir deneyim yaşatıyor tek kötü yanı G-Sync desteği yok.
Kablodan anlamam ama bana HDMI kablo ferit mıknatıs olması,kalınlığı sokete tam oturması gibi nedenlerden daha sağlam bir hissiyat verdi.

Soru
1.Gsyn-C destekli HDMI var mı? Ya da ileride çıkacak mı?
2.Dp kablolarda bu sorunları yaşayan var mı yaşamayacağım farklı bir kablo marka önerir misiniz ?

dediğin doğru nedense bende anlayamadım hdmı da daha sorunsuz oyun oynanaıyor.hikayeli oyunları hdmı da oynamaya karar verdim.mesela ac valhalla denedim dp porta göre daha pürüzsüz sanki hareket bulanıklılığı en aza indergenmiş.ama dediğin gibi gsync aktif olmuyor vrr aktif.bunun için hdmı 2.1 hdmı kablo gerekli.ve 2.1 girişli monitör.nvidianın sitesini okursan gsync uitimate için ultra low motion blur ifadesi kulllanılmış.ama gsync ultimate destekli monitör bulmak mesele.ama amd premium bulmak çok ucuz ve kolay.benden söylemesi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,998
Üyeler
183,199
Son üye
hsqaq
Geri