Neler Yeni

Kücük yasta fitnesse baslamak

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,287
İsim
........
Maddi durumlardan dolayo et fazla yiyemiyorum etin açıgıni yumurtayla kapatabilirmiyim
Kapatabilirsin tavuk gögüşü alabilirsin dilersen kilosu 20 25 tl falan günlük ögle akşam 200 250 gram yiyebilirsin

şahin doğan

80+ Platinum
bende 16 yaşındayım geçen yıl başladım yaptığım en büyük hata ilk başladığımda kas kütlesi koymak yani bulk yapmak yerine define olmayı tercih ettim yağ yaktım sonuç kas kütlesi az olduğu için yine hüsran :(
o yüzden en büyük tavsiyem hamlığını iyi değerlendir en iyi ve kolay büyüyebileceğin zamnalar ilk başladığın zamanlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

dirty bulk clean bulk iki çeşidi vardır
hocam senin şu an yapman gereken bulk yapman vücut büyüdükten sonra yağ yakılmaz yağ yakıldıktan sonra vücut büyütülür sen yağ yakmadan vücut büyütürsen yağ yakarken vücut şeklini ayarlaman çok zorlaşır

tamer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
tamer mercan
senin kast ettiğin sadece clean bulkı içerir dirty bulkı ise genellikle powerlifterler tercih eder yüksek kaloriyle direk güç artışı hedefledikleri için ayrıca kas yağ ve suyun içinde büyür o yüzden yağlanmadan bulk yapmak çok zordur

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mertcan
hocam senin şu an yapman gereken bulk yapman vücut büyüdükten sonra yağ yakılmaz yağ yakıldıktan sonra vücut büyütülür sen yağ yakmadan vücut büyütürsen yağ yakarken vücut şeklini ayarlaman çok zorlaşır
Peki herr sabah yulaf yemeye alıştım ekmek ne kadar yuketmeliyim bide yulafi sütlümu yemeliyim sütsuzmu

şahin doğan

80+ Platinum
bende 16 yaşındayım geçen yıl başladım yaptığım en büyük hata ilk başladığımda kas kütlesi koymak yani bulk yapmak yerine define olmayı tercih ettim yağ yaktım sonuç kas kütlesi az olduğu için yine hüsran :(
o yüzden en büyük tavsiyem hamlığını iyi değerlendir en iyi ve kolay büyüyebileceğin zamnalar ilk başladığın zamanlar

dirty bulk clean bulk iki çeşidi vardır
dirty bulk denilen şey sadece ismi konulmuş hayvan gibi yemek bulk la alakası yok aslında sadece ismi öyle

tamer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
tamer mercan
hocam define oldun diyelim ilk başta sonra bulka geçtin kas büyümesi için yağ şart ve yine yağlanıcaksın bu yüzden vakit kaybı spora definasyonla başlamak

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mertcan

hocam define oldun diyelim ilk başta sonra bulka geçtin kas büyümesi için yağ şart ve yine yağlanıcaksın bu yüzden vakit kaybı spora definasyonla başlamak
Peki şuan yağ oranı biraz yüksek özellikle bacağimin iç kısımlari ve gögüs bölgem biraz yagli direk kas kütlesi emi eklemeliyim yoksa definemi olmaliyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mertcan
Ben nedense 2 taneden fazla çekemiyorum yüzümün üzerine yere yapışıyorum bir keresinde şınav çekerken burnum yere çarptı yarım saat kanadı
Ben de ilk başlarda dizimin üstünde bile cekemiyordum ama 5 kg lik dumbullarla kolumu guclendirdim simdi cekebilihorum ama baya zorlaniyorum

şahin doğan

80+ Platinum
Peki şuan yağ oranı biraz yüksek özellikle bacağimin iç kısımlari ve gögüs bölgem biraz yagli direk kas kütlesi emi eklemeliyim yoksa definemi olmaliyim
bacak için alt vücut antrenmanı yaptıktan sonra 30-40 dk kardiyo yap bacaktaki yağ oranını azaltmış olursun göğüs kısmını üst vücut antrenmanlarında yakarsın fakat bacakları yakmak istiyorsan alt vücut antrenmanından sonra kardiyo yapmalısın vücudunun kolay şekil almasını istiyorsan önce yağ yak

tamer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
tamer mercan
hocam şuan bulk yaparsan işin kolaylaşır kas kazanımı hızın artar çünkü kas su ve yağın içinde büyür ama ilk yağ yakmaya odaklanırsan sonra kas kütlesi kazanırım dersen bulk yaparken yeniden yağlanıcaksın ve süreç uzayacak yani boşu boşuna hem zaman kaybediceksin hemde kas kazanımı hızın düşecek ayda 5kgye kadar kas kütlesi koyabilirsin yeni başladığında ilk 3 4 ay bunun sonrasında bu maks 2 3 kilolara düşer

bacak için alt vücut antrenmanı yaptıktan sonra 30-40 dk kardiyo yap bacaktaki yağ oranını azaltmış olursun göğüs kısmını üst vücut antrenmanlarında yakarsın fakat bacakları yakmak istiyorsan alt vücut antrenmanından sonra kardiyo yapmalısın vücudunun kolay şekil almasını istiyorsan önce yağ yak
hocam bu kanıya nerden vardın vücudun kolay şekil almasına

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mertcan
hocam şuan bulk yaparsan işin kolaylaşır kas kazanımı hızın artar çünkü kas su ve yağın içinde büyür ama ilk yağ yakmaya odaklanırsan sonra kas kütlesi kazanırım dersen bulk yaparken yeniden yağlanıcaksın ve süreç uzayacak yani boşu boşuna hem zaman kaybediceksin hemde kas kazanımı hızın düşecek ayda 5kgye kadar kas kütlesi koyabilirsin yeni başladığında ilk 3 4 ay bunun sonrasında bu maks 2 3 kilolara düşer

hocam bu kanıya nerden vardın vücudun kolay şekil almasına
Tessekkur ederim tavsiyelerin icin

tamer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
tamer mercan
çünkü kas yapısı bi insanın hiç bir şekilde değişmez tendonların bağlı olduğu eklemler sabittir yani birisin iki göğüsünün arasında boşluk varsa o kişi 100 kiloda olsa o boşluk dolmaz çünkü orda kas yoktur

kısacası vücudun şekil almasında bulk veya definasyonun etkisi yoktur

kendi üstümde deneyimledim de bu kadar emin bi şekilde konuşuyorum

Tessekkur ederim tavsiyelerin icin
başka sorun varsa sorabilirsin elimden geldiğince bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım

Top Bottom