Neler Yeni

Kumar bağımlılığından nasıl kurtulurum?

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Tuğra
Hayatımın son 4 yılı kumar oyna kredi kartlarını patlat sonra çalış borçları ödemek ve tekrara gir ile oldu bu süreçte motorlarım oldu satmak zorunda kaldım arabamı vs satmak zorunda kaldım istisnasız her gün kafamın içinde daha 24 yaşındayım ama psikolojik olarak çok yaşlandım çoğu şeyden keyif alamamaya başladım çoğu kez ilişkime bile yansıdı şu an -150k dayım kuryelik yapıyorum olum harbiden kötüyüm ne yapayım sizce numaramı falan değiştiriyim instagram hesabıma kadar değiştirip bir şeyler mi yapayım ne yapayım ya bir şeyler deyin kötüyüm.
hocam aklınıza kumar oynamak nerde geliyor öncelikle onu yapmayı bırakın silin ona kendinizi kısıtlayın(mesela instada görüyorsan kumarla ilgili şeyleri instayı sil kökten mesela ben instaya bakmaktan odak sürem çok düşmüştü sonra ani kararla sildim odak sürem arttı özgüvenim arttı ve artık türkçede 18net yaparken 28 nete çektim ciddi etkisi var yani) yavaş yavaş bırakırsınız umarım.

Hanaz

80+ Gold
Evet dolu o yüzden instayı da degistiricem sağol hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam şimdi aklımda şu var telefonu değişicem okey onu entegre edicem tek tek sonra bankalara vs maili de kapatsam temiz bi mail açsam herşeye entegre etmesi zor olur mu tekrar
Telefonunu değiş satıpmı değişeceksin satmayacaksan al yeni telefonu gerekli şeyleri aktar gerisini sil

salwadore

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Umut Bakır
Telefonunu değiş satıpmı değişeceksin satmayacaksan al yeni telefonu gerekli şeyleri aktar gerisini sil
Yeni numara alıyorum şuan, insta hesabı yeni açacağım, telefonu da sıfırlıyıcam ve böyle devam edicem bakalım..

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,612
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Elbette birçok akıl veren vardır hocam mesajları okumadım ama benim diyebileceğim şeyler şunlar. Öncelikle aklına kumar geldiğinde aynı anda sana verdiği zararıda bir düşün, seni ne hale getirdiğini elinden neleri aldığını düşün. Kumar demek elinde avcunda ne varsa başka birine hediye etmek demektir, çünkü kazanma şansın yok ne kadar kazanırsan kazan sonunda onu da senin elinden alacaklar. 1 günde 60k kazanıp ertesi gün sigara parası bile kalmayan insanlar tanıyorum. Sen bu işten vazgeçmediğin sürene ne evinde huzur olur ne yuva kurabilirsin ne de şöyle keyiflice ayaklarını uzatıp oturabilirsin, bunları sana bir insan yapsa hayatını karartırsın ama tanımadığın insanlara para kazandırmak için sen bunu kendi rızan ile yapıyorsun kendine (enayilik)

Kendine başka şeyler için borç edin, mesela araba al onun borcunu öde yada pc topla işte anladın sen beni.

Bu söylediklerim yüzeysel şeyler eğer ben oraları çoktan geçtim hala kurtulamıyorum diyorsan mutlaka tıbbi destek alman gerek hocam. Psikoloğa git hastaneye git, devletin bu yönde çalışması var mı bilmiyorum (sigara bırakma hattı gibi) biraz araştır. Yoksa yaşadığın hayat hayat değil bunu sende biliyorsun.

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,382
İsim
Selim
Varsa eşin sevgilin veya ana babadan arkadaşlarından yardım alman lazım. Kartlarını onlara vereceksin, bu nedenle güvenilir olması lazım. Maaşı aldıkça onlara vereceksin onlar ödeyecek. Tek başına zor. Bu kadar batmışsın devamı da gelecektir yardım almaz isen. Sancılı süreç Allah kurtarsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,346
Üyeler
167,298
Son üye
ttdrp
Top Bottom