Kuyumcu kredi kartından 1 milyon TL çekip kaçtı

Adama size ait olan kredi kartını verip kullandırttığınız için mutlaka o yönde suçlu sizsiniz, ama diğer bakımlardan yani kötü niyetli olmak, hırsızlık yapmak gibi şeylerden de o adam suçlu bulunur fakat savunmalar çok önemli, sizin dediğiniz bu, ya adam başka şeyler söylerse ne olacak... O zaman yine işiniz zorlaşır. iyi bir avukata danışmanız gerek.

Arkadaşlar merhaba bugün kötü bir olay yaşadık. Benim merak ettiğim konu şudur ki şimdi bizim bu kuyumcu bizim aile ile aramız çok iyiydi. Yaklaşık 2 yıldır borçlarımızı kapatmak için ondan alışveriş yapıyorduk ve bize gerçekten çok yardımlar etmişti. Babam da ona kredi kartını veriyordu ödemelerini yapması için adamın çok samimiydik. Bugün babam bir anda annemi aradı ve adamın kredi kartından 1 milyon TL çekip kaçtığını söyledi. Babam ise karakola gidip şikayet etmek istedi ama polisler bu adam belki kartın yenilenme tarihine kadar (20 Aralık) ödeyebilir diyerek şikayetimizi açmadı. Ancak bir şahitliğimiz var ki bu adam daha önce gidip başkalarının paralarını çalmış. Benim merak ettiğim konu acaba konu mahkemeye taşınırsa hangi taraf haklı olur?
afferin

hocam 24 saat içerisinde bankaya bildirirsen işlemi geri alıyorlar diye biliyorum.

burada çalıntı hırsızlık gibi bir şey yok siz elinizle kredi kartınızı kullandırtıyorsunuz borcunuz yüzünden yani şahsi olarak rızanızla verdiniz
eğer yüklü borcunuz varsa borcunuzdan az harcadıysa bence mahkemede kuyumcu lehine çıkabilir acil para ihtiyacından dolayı anlaşmalı bu kanalı kullandım gibi birşeyler derlerse %50 den fazla kuyumcuya çıkabilir hak tarafı

hukukçu biri görürse daha iyi aydınlatabilir ama suç büyük kısımda sizde kalır ne olursa olsun kuyumculara acil nakit ihtiyacı doğabilyor işi nakit üzerinde dönüyor zaten

Geri