Neler Yeni

Kuzenimin bilgisayarı ruslar tarafından hacklendi

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
562
İsim
Görkem Çağan
Merhabalar başlıktanda anlaşılacağı üzere kuzenim hacklendi indirmemesi gereken birşeyi indirip bilgisayarına kurduktan sonra videoda ve görselde göreceğiniz üzere hacklendi kendisi bilgisayar işlerinden anlamaz ve benden uzakta yaşıyor ondan ötürü bilgisayarcıya götürüp temiz bir format attırmasını söyledim yaptırmışta ama sorun şu ki hiç bir şekilde windows güvenlik duvarını aktive edemiyor ne denetim masası üzerinde ne de ayarlardan sfc scannow mevzusunu ve restorehealth , scanhealth gibi kodları denedik cmdden ama sorun çözülmedi bu konuda ne yapabiliriz bilgili olan biri yardımcı olursa sevinirim

WhatsApp Görsel 2025-03-03 saat 15.12.18_bf69caac.jpg

Bartuu

80+ Silver
Edit: pardon format attıgını gormedim

Anakart rat yemiş olabilir belki forumda hile indiren birinin başına gelmişti benzer bir şey

DeviLJoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Onur
Bios dahil bir çok alana format şart.

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
562
İsim
Görkem Çağan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Edit: pardon format attıgını gormedim

Anakart rat yemiş olabilir belki forumda hile indiren birinin başına gelmişti benzer bir şey
peki rattan nasıl kurtuluruz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios dahil bir çok alana format şart.
cihaz çok yeni değil 6. 7. nesil işlemcili bir cihaz anakart arayüzünden default ayarlara mı getirmek lazım öbür türlü nasıl format edebiliriz biosu

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
562
İsim
Görkem Çağan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistem parçalarında varsa nasıl yapılıyor bi bilgim yok. Sadece windowsa bulaşmış ise safe modda internetsiz başlatıp herhangi iyi bir antivirüs ile (malwarebytes, kaspersky vs.) fullscan atın büyük ihtimalle bulur.
hemen denettiriyorum

firsatgamingx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,824
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Sistem parçalarında varsa nasıl yapılıyor bi bilgim yok. Sadece windowsa bulaşmış ise safe modda internetsiz başlatıp herhangi iyi bir antivirüs ile (malwarebytes, kaspersky vs.) fullscan atın büyük ihtimalle bulur.
Valla şifredilerse eğer geçmiş olsun. Format tek çözüm olur

Dual Bios varsa eğer diğer biosu etkinleştirebilirsin formattan sonra.

Yaptıkları atak bu olabilir:

Ek olarak buradaki şeyleri de bi deneyin isterseniz: https://forums.malwarebytes.com/topic/297754-i-believe-i-have-been-infected-with-a-bios-rootkit/

Son düzenleme:
Top Bottom