Neler Yeni

Laptoba RAM ekleyeceğim bu RAM uygun mudur?

dangal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
can bulut
bende asus tuf laptop var, ram de senin ramin aynısı, satın alıp eklediğim ram de satın almak istediğin ram. 2 senedir sıkıntısız dual channel olarak çalışıyor, sadece frekans 2933'e düştü, sebebini çözemedim.
2 senedir mi 2933 de çalışıyor yoksa 2 senedir tam performans verip sonradan mı 2933 e düştü
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemcin 2933 MHz destekliyor. O yüzden laptobun maksimum 2933 MHz CL21 olarak çalıştırıyor. Bu Cruical belleği de alırsan problemsiz aynı şekilde çalışacak.
anladım peki atmış olduğum kingston olsa nasıl bir sıkıntı oluyor.

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,972
İsim
Emre Zengin
2 senedir mi 2933 de çalışıyor yoksa 2 senedir tam performans verip sonradan mı 2933 e düştü

Uyumluluk açısından aynı marka ve modeli olan Cruical bellek var, kesinlikle onu tavsiye ederim. Kingstonu alsan da uyumluluk sorunu çıkaracağını düşünmüyorum ama tavsiye etmem.

Kangalll

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kangal Kangaoğlu

yok taktığımdan beri 2933 te çalışıyor, taktığım zaman çözümünü çok aramıştım ama bulamamıştım, yabancı forumlarda da soran çok olmuştu ama çözümü yoktu. Sonrasında araştırmayı bıraktım. Belki çözümünü bulan olmuştur.

dangal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
can bulut
yok taktığımdan beri 2933 te çalışıyor, taktığım zaman çözümünü çok aramıştım ama bulamamıştım, yabancı forumlarda da soran çok olmuştu ama çözümü yoktu. Sonrasında araştırmayı bıraktım. Belki çözümünü bulan olmuştur.
emre beyin dediği gibi işlemci sınırlamasından dolayı olabilir.Örneğin benim işlemci 2933 desteklediği için ramler o civarda çalışıyormus

Kangalll

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kangal Kangaoğlu
emre beyin dediği gibi işlemci sınırlamasından dolayı olabilir.Örneğin benim işlemci 2933 desteklediği için ramler o civarda çalışıyormus
Valla çok anlamam, tek ram 3200 mhz'de çalışıyordu, 2. rami taktım değerler aynı, dual channel olarak çalışıyor ama frekans 2933'e düştü, bu forumda birkaç kişide daha aynı sorun vardı.

Top Bottom