Laptop AHCI modda iken Siyah Ekran

cixdiag

80+
Reaksiyon skoru
1
ACİL !! Arkadaşlar laptopa SSD taktım. Format attım her şey güzel gidiyordu driverlerini vs kurdum. Windows hazır hale geldi sonrasında BIOS'da bir ayar kapatacaktım yanlışlıkla ata modundan AHCI moda aldım. Bilgisayarı yeniden başlattım hep siyah ekranda kalıyor. Ne BIOS girme menüsü, ne Boot menüsü. Hiçbir menü gelmiyor ve format atmak da çare değil. Format USB'sini takıyorum hiçbir şey olmuyor. Siyah ekranda kalıyor. Kısaca hiçbir şekilde laptopta BIOS'a erişemiyorum. Siyah ekran geliyor bi süre sonra yeniden başlatıyor kendini. Şimdi eski harddiskini taktım yine siyah ekranda kalıyor. Değişen bir şey olmadı. Bu hem SSD'yi ve hem harddiski masaüstü bilgisayarıma taktım şimdi de bu 2 disk başka bilgisayarda açılmıyor. Altı çizili olan kısımlar çok önemli. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum konuyu her 10 dakikada bir takip altına alıcam. Derslerim var acilen yardımlarınızı bekliyorum.
NOT: Bios pilini söktum beklettim bios sifirlanmadi yani siyan ekran devam etti. Laptopda cmos jumper yok. Şuan 3 kısa bip veriyor ne yapmaliyim?

SSD'yi çıkar. Öyle dene.

Hayır. Cihazın kendi pilini de çıkarın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca bir 10-15 dakika çıkar. Hemen geri takma.
Hocam pili zaten yokta kabloyu çikarttim. Bios pilinide hemen cikarttiktan sonra guc dugmesine 30 saniye basili tuttum. Bu işlem sirasinda disk takili degildi. Simdi ne yapayim diski ve pili takip acayimmi? Yoksa sadece pili takıp mi acayim?

Hocam pili zaten yokta kabloyu çikarttim. Bios pilinide hemen cikarttiktan sonra guc dugmesine 30 saniye basili tuttum. Bu işlem sirasinda disk takili degildi. Simdi ne yapayim diski ve pili takip acayimmi? Yoksa sadece pili takıp mi acayim?
Pil 10-15 dakika çıkık kalsın. Yoksa tam sıfırlanmaz. Boşa uğraşırsın.

Hayır. Cihazın kendi pilini de çıkarın.

Ayrıca bir 10-15 dakika çıkar. Hemen geri takma.
Bunu zaten yapmiştım.

Yaklaşık 12 dakika felan pili çikartip beklettim. Geri taktidigimda siyah ekran devam etti. Baska bir bios pili taksam işe yararmı?

Bunu zaten yapmiştım.

Yaklaşık 12 dakika felan pili çikartip beklettim. Geri taktidigimda siyah ekran devam etti. Baska bir bios pili taksam işe yararmı?
Bazı laptoplarda CMOS de oluyor. Mavi kutu gibi bir şey var mı anakartta?

Ekler

• 16144186578337177255127181078087.jpg
    16144186578337177255127181078087.jpg
    1.8 MB · Hit: 71
Geri