Neler Yeni

Çözüldü✓ Laptop arka planda gereksiz ram kullanımı

ALFAomer

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
OMER FARUK
Merhaba bilgisayarımda 8 GB ram olduğu için oyunlarda sürekli kasmalar oluşuyor saniyelik takılmalar
sistem yapılandırmasında gereksiz kapatmam ya da açmam gerekenleri bana söyler misiniz boşta 5GB kadar duşürebildim hepsini kapattığımda dahada düşüyor ama hangisiniz önemlı özellik olup olmadığını bilmiyorum
1682848794369.png
1682848848486.png
1682848817167.png
1682848881398.png

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Oyun, Kişisel Bakım
Instagram
https://www.instagram.com/abdulkadir_1998
Twitter
AbdulKadir_1998
Bende de aynı sorun var windows 11 yükledikten sonra 8 gb ram artık yetmiyor yapılacak en iyi çözüm ekstra 8 ram daha koymak neyi kapatırsan kapat yine yiyor sistem. Diğer çözüm windows 10 dönmek ki ben yakın zamanda döneceğim. Win 11 geçtiğimden beri pcde yavaşlama, takılma, donma, mavi ekran garip garip hatalarla karşılaşıyorum. Bilgisayar diyor ki beni bi sal :D win 11 kaldıramıyorum yada 8 ram daha ver diyor :D

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
OMER FARUK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende de aynı sorun var windows 11 yükledikten sonra 8 gb ram artık yetmiyor yapılacak en iyi çözüm ekstra 8 ram daha koymak neyi kapatırsan kapat yine yiyor sistem. Diğer çözüm windows 10 dönmek ki ben yakın zamanda döneceğim. Win 11 geçtiğimden beri pcde yavaşlama, takılma, donma, mavi ekran garip garip hatalarla karşılaşıyorum. Bilgisayar diyor ki beni bi sal win 11 kaldıramıyorum yada 8 ram daha ver diyor :D
çok haklısın insanı sınıyor seçenekleri kapatmama rağmen yeniden arka planda açılıyor ramı kullanıyor windows 10 geçersem bu sorun çözülür mü

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Merhaba bilgisayarımda 8 GB ram olduğu için oyunlarda sürekli kasmalar oluşuyor saniyelik takılmalar
sistem yapılandırmasında gereksiz kapatmam ya da açmam gerekenleri bana söyler misiniz boşta 5GB kadar duşürebildim hepsini kapattığımda dahada düşüyor ama hangisiniz önemlı özellik olup olmadığını bilmiyorum
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Kankam genel olarak artık 8 gb ram çok yetersiz, iyi bir bilgisayarın varsa kesinlikle 16 ya yükselt.

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
Yan
çok haklısın insanı sınıyor seçenekleri kapatmama rağmen yeniden arka planda açılıyor ramı kullanıyor windows 10 geçersem bu sorun çözülür mü
Birçok tanıdık arkadaşım aynı sorundan muzdaripti, win 11 geçtiler, sistemlerinin de çoğu 8 gb ram kullanıyordu. 2 arkadaşım geri windows 10 döndü şuan memnunlar en azından win 11 gibi daraltmıyor pc ama diğer 3 arkadaşım ise 8 ram eklediler sisteme win 11 olarak kullanmaya devam ettiler. Bana sorarsanız en iyi çözüm 8 ram daha eklemek çünkü win 10'a da bir sürü güncelleme geliyor bir müddet sonra win 10'da aynı şekilde tüketmeye başlıcak.

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
OMER FARUK

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
OMER FARUK
Yan

Birçok tanıdık arkadaşım aynı sorundan muzdaripti, win 11 geçtiler, sistemlerinin de çoğu 8 gb ram kullanıyordu. 2 arkadaşım geri windows 10 döndü şuan memnunlar en azından win 11 gibi daraltmıyor pc ama diğer 3 arkadaşım ise 8 ram eklediler sisteme win 11 olarak kullanmaya devam ettiler. Bana sorarsanız en iyi çözüm 8 ram daha eklemek çünkü win 10'a da bir sürü güncelleme geliyor bir müddet sonra win 10'da aynı şekilde tüketmeye başlıcak.
anladım teşekkürler +8gb daha ekiyeceğim ama 1 tane slot anakarta gömülü 1 tanesi ise 4gb sorun olur mu

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Yan

Olm bu kadar da çok aşşağlama win11 i. Bende de 8 gb ram var şu an kullandığım laptopta, dahili olduğu için arttıramıyorum. (huawei d16) Ve hiç bir sıkıntı çıkmadı win11 de bu güne kadar bende.

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
Olm bu kadar da çok aşşağlama win11 i. Bende de 8 gb ram var şu an kullandığım laptopta, dahili olduğu için arttıramıyorum. (huawei d16) Ve hiç bir sıkıntı çıkmadı win11 de bu güne kadar bende.
Aşağılama ile alakalı değil ben kendi tecrübelerimi yazıyorum, elde olan bilgilerle yola çıkıyorum 16 ramli laptopu olsa ben tabi ki win 11 tavsiye ederim çünkü en güncel sistem hem uyumluluk açısından hem stabillik açısından fakat elimizde olan şartlar win 11 için ideal değil

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
OMER FARUK
4+8gb ram yaparsam oyunlarda kasma sorunu kaldırır mı pc kasıyor diye termal macun bile değistirdim sorun devam ediyor :cry:

Top Bottom