Neler Yeni

Laptop batarya süreleri hakkında

Gilean34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Alperen-Kayan
Dostlar selam bu laptoplarda wh, mah ve saat konusunda kafam çok karıştı ve yardımınıza ihtiyacım var. Üniversite öğrencisi olduğum için batarya benim için önemli bu yüzden almak istediğim laptopların Wh değerlerine bakıyorum kendi sitelerinden fakat bir ürün 41 Wh ile 10 Saate kadar gidebilir derken birisi 45Wh ile 7.5 saat diyor başka bir üründe 60Wh 10 Saat diyor bu nasıl oluyor hangisini almak daha mantıklı çözemedim pil ömrü açısından. Ürünlerin Linkini bırakıyorum:

Sofu_54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Yunus Emre Sofuoğlu
2 etken var, wh ve işlemci. wh zaten batarya boyutu demek ne kadar büyükse o kadar iyi, işlemcininde verimliliği önemli ne kadar güncelse genelde o kadar iyidir en uzun ömürlüler U ile biter. H lar performanstır. HX ler allah ne verdiyse. Ama genel olarak 10 saate kadar diyor ise direkt 2 ye böl o gerçek zamanı verir :)

Lenovonun 70wh li laptopları vardı. Araştırmanı epey.com dan devam ettir.

Gilean34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Alperen-Kayan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2 etken var, wh ve işlemci. wh zaten batarya boyutu demek ne kadar büyükse o kadar iyi, işlemcininde verimliliği önemli ne kadar güncelse genelde o kadar iyidir en uzun ömürlüler U ile biter. H lar performanstır. HX ler allah ne verdiyse. Ama genel olarak 10 saate kadar diyor ise direkt 2 ye böl o gerçek zamanı verir :)

Lenovonun 70wh li laptopları vardı. Araştırmanı epey.com dan devam ettir.
anladım yorumun için teşekkür ederim öncelikle hocam. Açıkcası ryzen 7 5700u lu lenovo ile hp arasında çok kaldım verimlilik konusunda hp deki işlemci daha iyiyken batarya boyutu konusunda lenovo daha iyi hangisi daha mantıklı bilemedim

Sofu_54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Yunus Emre Sofuoğlu
anladım yorumun için teşekkür ederim öncelikle hocam. Açıkcası ryzen 7 5700u lu lenovo ile hp arasında çok kaldım verimlilik konusunda hp deki işlemci daha iyiyken batarya boyutu konusunda lenovo daha iyi hangisi daha mantıklı bilemedim
Pek müsait değilim bakamıyorum ancak ekran süreleri eşitse bataryası küçük olan daha hızı şarj olacaktır. Bu arada adaptör wattlarınada bakmak iyi olur.

Top Bottom