stereohearts
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 3
- Reaksiyon skoru
- 16,600
Ben yakın zamana kadar böyle bir hata almıyordum ancak Windows 10 1909 güncellemesi aldıktan sonra laptop kafayı yedi. Güncellemeden sonra laptop ssd yi bazen görüyor bazen görmüyor. İlk açılışta direk lan portundan boot atmaya çalışıyor. Kendimce kısa süreli çözüm için bios tan lan boot unu kapadım ancak bazen hala görmemeye başlıyor. Temiz format attım güncellemeyi yüklemedim yine aynı. (SSD modelim Everest JAJS300M120C). Sata portunda bi sıkıntı da yok harddiskle denedim çalışıyor. Şöyle bi şüphem var ancak pek bi bilgi edinemedim; ssd uzun süreli kullanınca (tek seferde 15 saaten fazla çalışınca) ısınıyor kendini kapatıyor diye düşündüm kendim de saçma buldum. Ancak ısı değerlerini felan kontrol ettiğimde cidden harddiskten fazla ısınıyor ve uzun sürelide harddisk bi sıkıntı yaratmıyor. Bad sector taraması felan temiz her türlü şeyi yaptım tek seçenel bana göre ısınıp kendini kapatması kaldı (her ne kadar saçma gelse de). Bi çözüm yolu sunabilir misiniz tek seçenek ssd değiştirmek mi ?