Neler Yeni

Çözüldü✓ Laptop ekran kartı problemi

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Murat GH
Asus rog g614jv modeli ekran kartı problemi yaşatıyor.
Sorun şöyle ki bendede aynısından var ancak arkadaşta olan laptopta güncelleme var diyerek güncellemeleri kendi sitesinden indirip kurmuş ve ekran kartı görünmüyor.
Bende biraz baktım ancak sorunu bulamadım. Aygıt yöneticinde intelin dahili ekran kartı var harici ekran kartı görünmüyor.
Biosa baktığım zaman orada rtx 4060 ekran kartını görebiliyorum. Dahili ekran kartını iptal ettiğimde görüntü alamıyorum. Gelişmiş modda dahili ekran kartını harici ekran kartı ile değiştirdiğim zaman masaüstü geldiğinde yine dahili ekran kartını kullanmaya başlıyor.
Çözümü bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Yağız DERELİ
Hocam tam anladım mı emin değilim ama şunları denemediyseniz bir deneyin diye yazıyorum:
- Armoury crate yazılımında ekran kartı modu "ECO" seçili olursa otomatik olarak intel ekran kartına geçiyor. O esnada belki aygıt yöneticisinde de görünmüyor olabilir. Advanced optimus olduğu için restart istemeden bu geçişi yapabiliyor.
- Nvidia driver sürümünüzü kontrol edin. Ya en son sürüme güncelleyip deneyin ya da tüm nvidia driver'ları kaldırıp cihazınızın kendi destek sayfasında sunulan versiyonu kurun (OEM). Herhangi birini kurarken uyumlu aygıt tespit edilemedi gibi bir hata alırsanız durum biraz daha ciddi olabilir. En iyi ihtimalle format ister diye düşünüyorum. Daha kötüsü arıza olabilir. Şurada Graphics başlığı altındaki:
Screenshot_2.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,867
Üyeler
167,898
Son üye
dogansoftware
Top Bottom