Neler Yeni

Laptop ekran kartını tam performans kullanıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
İlteriş İlteriş
IMG_20231116_024353.jpg

Merhaba, PUBG oynarken ekran kartı kullanım oranı hiçbir zaman %99-100'ü görmüyor ve sürekli drop yiyorum. Normalde böyle bir sorun yoktu ama pcyi sıfırladıktan sonra FPS düşüşü yaşadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim bilen var

Albomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ömer Faruk Yücel
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, Sistem Toplama, Bilgisayar Bileşenleri ve Ekipmanları
Steam
https://steamcommunity.com/id/Albomer/
Discord
Albomer #2739
Yani ekran kartı bir çok oyunda %100 ü görmez genelde, windows güncelleştirmelerini ve sistemin genel diğer güncelleştirmelerini yap, ekran kartının güncellemesini kendi sitesinden indir kurup tekrar dene...

Öncesinde kurulu olan bir directx, netframework, vcredist gibi yada sıfırlamadan önce yaptığın bir ayar vs. vardır o kapanmıştır örn; ekran kartını performans modunda kullanmak ve oyun içerisindeki grafik ayarlarını değiştirmek gibi...

Etkileyen birçok unsur olabiliyor bazen belli olmuyor bir şey yapıyon düzeliyor ama bulabilirsen 😅 bios ayarlarından da birşeyler yapılmış olabilirsin vs.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
İlteriş İlteriş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Performans modunda çalışıyor ve gerekli tüm ayarları yapmama rağmen işlemci ile aynı oranda kullanım (yaklaşık) sağlıyor. Önceden tam yük altında oynuyordum ama şu an öyle değil. Biostan bir şeyi değiştirmedim, oyun ayarları en düşük seviyede, harici grafik kartı kullanımda ama anlamadım niye böyle oluyor.
Bu arada laptop Monster v17.2.3 - 3050ti.

Metehan_Acar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Metehan Acar
İlgilendiği Kategoriler
Oyun,PC Toplama
Performans modunda çalışıyor ve gerekli tüm ayarları yapmama rağmen işlemci ile aynı oranda kullanım (yaklaşık) sağlıyor. Önceden tam yük altında oynuyordum ama şu an öyle değil. Biostan bir şeyi değiştirmedim, oyun ayarları en düşük seviyede, harici grafik kartı kullanımda ama anlamadım niye böyle oluyor.
Grafikleri arttır biraz belki darboğaz yapıyordur işlemci ısındığı için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya da altına soğutucu falan koy

Muhtemelen darboğaz oluyor hocam işlemci çok ısındığı için performansını düşürüyor ve ekran kartını tam olarak besleyemiyor.Düzeltmek için bir şekilde işlemciyi soğutman lazım ya da grafikleri arttırman lazım.(İşlemciyi soğutmak için altına fan takabilirsin,detaylı bir şey yapmak istiyorsan laptop’un içini açıp temizleyebilirsin.)(Yapabiliyorsan bilgisayarı temizlemeni öneririm)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
İlteriş İlteriş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Grafikleri arttır biraz belki darboğaz yapıyordur işlemci ısındığı için

Ya da altına soğutucu falan koy

Muhtemelen darboğaz oluyor hocam işlemci çok ısındığı için performansını düşürüyor ve ekran kartını tam olarak besleyemiyor.Düzeltmek için bir şekilde işlemciyi soğutman lazım ya da grafikleri arttırman lazım.(İşlemciyi soğutmak için altına fan takabilirsin,detaylı bir şey yapmak istiyorsan laptop’un içini açıp temizleyebilirsin.)(Yapabiliyorsan bilgisayarı temizlemeni öneririm)
Normal şartlarda oyunda işlemci 90-95 dereceleri görüyordu, ekran kartı da tam yük altında 86 derecede çalışıyordu ama şimdi tam kullanımı bir türlü sağlayamıyorum. Temizlikle alakası olduğunu sanmıyorum çünkü yoğun bir kullanım olmadı, ayrıca grafikleri arttırdığımda da değişen bir şey olmadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,429
Üyeler
164,841
Son üye
Jurants
Top Bottom