Neler Yeni

Yardım laptop gri yatay çizgi ss de gozukmeyen cizgi sorunu

ryuhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
poyraz
öncelikle merhabalar normalce kapattigim leptobumu actigimda ekranin ortasinda yatay bir sekilde cizgi buldum yatay olarak baştan sona kadar ve ekran görüntusu aldigimda o cizgi gozukmuyor sorun nedir ve nasil cozebilirim yardimci olur musunuz

Tudulius

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Tunahan Güngör
benim basıma bu tarz bir şey gelmişti masaüstü bilgisayarım vardı ve sanırırm ekranı arızalanmıştı

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Selim
Sste gozukmuyorsa donanimsaldir geçmiş olsun. Bende de dikine çizgi oldu bayadır duruyor.

mesut3467

80+ Bronze
Anlattığına göre bu problem iki nedenden kaynaklanıyor olabilir. Birincisi ekran kartında bir problem olabilir. Böyle durumlarda gelip giden çizgiler titremeler olabiliyor. İkinci olarak ekranın anakart ile iletişimi sağlayan kısımda bir arıza olabilir. Bu flexten yada iki uç noktanın bir şekilde temassızlığından kaynaklı olabilir. İlk seçeneğin tamirinin diğerine göre daha pahalı olabileceğini bilmelisin. Bunu anlamak için önce harici bir görüntü kaynağı bulmasın varsa monitör yoksa tv işini görür. Sorun ondan kaynaklanmıyorsa diğer aşamaya geçmen gerek. Daha önce laptobun içini hiç açmadıysan direk pc den anlayan birine götürmende fayda var. Eğer fan temizliği gibi bir nedenden ötürü açmayı biliyorsan kablonu yuvasından çıkarıp takmak hareket ettirmek sorunun kaynağını bulmada yardımcı olur.,

Ekran görüntüsünde görünmemesinin nedenide durumun arkadaşların dediği gibi donanımsal olması yüzünden.

ryuhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
poyraz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anlattığına göre bu problem iki nedenden kaynaklanıyor olabilir. Birincisi ekran kartında bir problem olabilir. Böyle durumlarda gelip giden çizgiler titremeler olabiliyor. İkinci olarak ekranın anakart ile iletişimi sağlayan kısımda bir arıza olabilir. Bu flexten yada iki uç noktanın bir şekilde temassızlığından kaynaklı olabilir. İlk seçeneğin tamirinin diğerine göre daha pahalı olabileceğini bilmelisin. Bunu anlamak için önce harici bir görüntü kaynağı bulmasın varsa monitör yoksa tv işini görür. Sorun ondan kaynaklanmıyorsa diğer aşamaya geçmen gerek. Daha önce laptobun içini hiç açmadıysan direk pc den anlayan birine götürmende fayda var. Eğer fan temizliği gibi bir nedenden ötürü açmayı biliyorsan kablonu yuvasından çıkarıp takmak hareket ettirmek sorunun kaynağını bulmada yardımcı olur.,

Ekran görüntüsünde görünmemesinin nedenide durumun arkadaşların dediği gibi donanımsal olması yüzünden.
hocam pekala bu şekil kullansam tek cizgi rahatsiz etmiyor bu cizgi yayilir mi veya ilerde ekran kartinin yanmasina falan sebep olur mu

mesut3467

80+ Bronze
hocam pekala bu şekil kullansam tek cizgi rahatsiz etmiyor bu cizgi yayilir mi veya ilerde ekran kartinin yanmasina falan sebep olur mu
Hocam sorunun direkt olarak ekrandan kaynaklandığını düşünmüyorum. Ekran darbe almadıysa sorun flexle yada ekran kartı ile alakalıdır. Net olarak ekran kartı ile alakalıdır diyemiyorum. Çizginin yayılıp yayılmayacağını kimse net bir şekilde söylemez. Sadece şuan sorun küçükken ileride daha büyük sıkıntılara yol açmaması için erkenden çözüme kavuşturmak daha doğru olur. Şuan bu şekilde belki bir gün belki bir kaç yıldan fazla kullanma durumun olabilir.

Bu tip durumların çok büyük kısmı flexten kaynaklanıyor. Flex dediğim şey işe yatay bir kablodur. İnce bir yapısı vardır. Bazen ne kadar bu işle uğraşsanda ufak bir yanlış durumda ezilip sorun çıkartabilen bir kablo. tabii ki senin senaryonda durum farklı. Bazen uçları düşürme yada darbe sonrası yerinden oynabiliyor yada bağlantı noktalrında soğuk lehim dediğimiz lehim atması gibi durumlar olabiliyor. İçini biraz rahatlatmak adına TV ye HDMI yada VGA ile bağlanıp bir sorun olup olmadığına bakman gerek. Yukarıda yazdım o adımları uygularsan kabaca çözüme ulaşabiliriz.

Son düzenleme:

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Selim
Top Bottom