Neler Yeni

Laptop hatalı overclock sonrası sıkıntılar gpu vram tam gözükmüyor

emirok

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir
Hocam öncelikle sorunum çok genel baştan anlatayım ben bilgisayara merak edip overclock denedim ve sadece afterburner ile msi kombustor indirdim. Afterburner üzerinden overclock yüksek mhz lerde denedigim için pc crash yedi bende korktum aşırı laptop ısınmamıştı dokunduğumda pc yi hemen kapatıp açtım pc masaüstünde kastı biraz o düzeldi. ancak msi afterburner ve kombustoru hemen silmemin ardından after burneri yükleyip overclock ayarlarını sıfırladım ve sonra afterburner sildim. ancak sonrasında sorunlar başladı pc açılırken 6 saniye filan gri ekranda kalıyor. csgoda az da olsa fps düşüşü var eskiden whisper mode sabit 60 fpse ayarlıyordı şimdi 40 fpse ayarlıyor ilk denediğimde öyleydi şuan bilmiyorum. ve dxdiag yazıp harici ekran kartına baktım eskiden 4096 mb ydi şuan 3962 ye düşmüş 128 mb intel grafik kartına vermiş galiba nasıl eski haline çevireceğim önce pcyi fabrika ayarlarına çevirip basit sıfırladım şimdi hard reset attım bakıcam düzeldi mi sizin bir öneriniz varmı yapanlar arasında donanımsal bir şey olduğunu sanmıyorum ama yazılımsal bir şeyler oldu galiba? Lütfen hatalı overclock yaptığımı sorgulamak yerine çözüm biliyorsanız söyler misiniz? Overclockda mallık edip 1000mhz maksimuma ayarlamıştım sonra apply ve overclock oldu da sonra iptal edebildim galiba ama şuan biraz sıkıntılı gibi laptop 2.5 haftalık. lütfen bir şey olmasında çözeyim durumu.

Top Bottom