Laptop için uyumlu ram

vincent

80+
Reaksiyon skoru
15
Arkadaşlar hp victus laptobumda 2x4 şeklinde bağlantıdaki (ram) bulunmakta.Bu rami 2x8 şeklinde yükseltmeyi düşünüyordum fakat daha uzun ömürlü olması ve ileride bi 16gb ram daha alıp 32gb'a yükseltmeyi düşündüğüm için bir tane 16 gb ram alıp 16+4 şeklinde kullanmayı düşündüm.Bu bağlantıdaki ram ile uyumlu çalışacak 16 gb bir ram önerebilir misiniz acaba? 4+16 olması bir problem yaratır mı yoksa sıkıntısız kullanabilir miyim?

Resimdeki RAM ile bu (RAM) uygun olur mu acaba? Şu RAM'lerin üzerindeki kod gibi olan yer (eklediğim resimde "birim adı" olarak gözüken kısım) neyi belirtiyor acaba çip markası vs gibi bir şey mi?

Ekler

• resim_2023-09-11_200906747.png
    resim_2023-09-11_200906747.png
    20.7 KB · Hit: 43
Resimdeki RAM ile bu (RAM) uygun olur mu acaba? Şu RAM'lerin üzerindeki kod gibi olan yer (eklediğim resimde "birim adı" olarak gözüken kısım) neyi belirtiyor acaba çip markası vs gibi bir şey mi?
modeli o

2x16 yapmanızı öneririm.
Haklısınız ben de öylesini isterim fakat şuan 1 adet kioxia ssd ve 1 adet ram almayı düşünüyorum maliyet olarak fazla uçmadan.İleride o 4'lük olanı da 16'ya çekmeyi düşünüyorum.Bu linkini attığım ram dual rankmış şuan bilgisayarımda olan ise single rank.Bu iki ram uyum problemi yaşar mı?Single rank ile dual rank arasında ciddi performans olur mu?

Haklısınız ben de öylesini isterim fakat şuan 1 adet kioxia ssd ve 1 adet ram almayı düşünüyorum maliyet olarak fazla uçmadan.İleride o 4'lük olanı da 16'ya çekmeyi düşünüyorum.Bu linkini attığım ram dual rankmış şuan bilgisayarımda olan ise single rank.Bu iki ram uyum problemi yaşar mı?Single rank ile dual rank arasında ciddi performans olur mu?
Cl22 ve 3200 mhz ise sorun olmaz diye düşünüyorum.

Geri