Arkadaşlar merhabalar.Monster Abra A5 V13.3 kullanıcısıyım.Premiere pro kullanmaya başladım ve birkaç defa render aldım.Aldığım renderlar 1 saat civarında sürdü.Yaptığım düzenlemeler 2 saat süren bir maçı kesip biçerek 1 saate indirmek gibi şeyler dolayısıyla render da uzun sürüyor.Render alırken laptopun işlemcisi %100 kullanılıyor ve laptop uzun süre bu yüksek performansla çalışıyor.(aynı zamanda videoları OBS den kaydediyorum yani düzenleyeceğim videolarıda ben kendi laptopumdan kaydediyorum)Bilgisayarı 2018 yılında almıştım fakat aldığım tarihten beri hiç bu kadar yüksek tempoda kullanmamıştım.Aldığım renderlarda bilgisayarın çok fazla ısındığını farkettim.Malesef mevcut durumda masaüstü bilgisayar toplayaiblme şansım yok.Bu laptop ile böyle uzun uzun render almaya devam edersem bu durum bilgisayara bir zarar verir mi benim asıl sormak istediğim bu.Bilgisayar ve donanım işlerinden de pek anlamıyorum sizlere bir danışayım dedim.Hali hazırda harici bir laptop soğutucumda yok.Bu ısınma durumu için laptop soğutucu alsam ne kadar faydası olur?Laptop bu tempoyla kullanılmaya devam ederse yanma vs gibi bir durum söz konusu olur mu?Az önce dediğim gibi bilgisayar işlerinden pek anlamıyorum premiere proda render alırkenki işlemci sıcaklığımı ölçmedim fakat bayağı bir ısındığı aşikar.