Neler Yeni

Laptop İle Render Alınır mı?

Nephreud

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan Wei
Arkadaşlar merhabalar.Monster Abra A5 V13.3 kullanıcısıyım.Premiere pro kullanmaya başladım ve birkaç defa render aldım.Aldığım renderlar 1 saat civarında sürdü.Yaptığım düzenlemeler 2 saat süren bir maçı kesip biçerek 1 saate indirmek gibi şeyler dolayısıyla render da uzun sürüyor.Render alırken laptopun işlemcisi %100 kullanılıyor ve laptop uzun süre bu yüksek performansla çalışıyor.(aynı zamanda videoları OBS den kaydediyorum yani düzenleyeceğim videolarıda ben kendi laptopumdan kaydediyorum)Bilgisayarı 2018 yılında almıştım fakat aldığım tarihten beri hiç bu kadar yüksek tempoda kullanmamıştım.Aldığım renderlarda bilgisayarın çok fazla ısındığını farkettim.Malesef mevcut durumda masaüstü bilgisayar toplayaiblme şansım yok.Bu laptop ile böyle uzun uzun render almaya devam edersem bu durum bilgisayara bir zarar verir mi benim asıl sormak istediğim bu.Bilgisayar ve donanım işlerinden de pek anlamıyorum sizlere bir danışayım dedim.Hali hazırda harici bir laptop soğutucumda yok.Bu ısınma durumu için laptop soğutucu alsam ne kadar faydası olur?Laptop bu tempoyla kullanılmaya devam ederse yanma vs gibi bir durum söz konusu olur mu?Az önce dediğim gibi bilgisayar işlerinden pek anlamıyorum premiere proda render alırkenki işlemci sıcaklığımı ölçmedim fakat bayağı bir ısındığı aşikar.

Ekler

• donanım.png
    donanım.png
    154.8 KB · Hit: 76

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Başlığa cevap;
Evet alınır.

Stread

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Burak K
Yeni nesil bilgisayarlar yüksek ısılarda kendisini kapatır üzerinde overclock vb işlem yapmadığınızı da tahmin ediyorum hiçbirşey olacağını sanmam. Merak etmeyin işlemcinin render alırken %100 olması gayet normal. Render alırken ekran kartınızın CUDA(farklı varyasyonlarıda var) çekirdeklerini kullanmayı unutmayın ekran kartıda rendera destek verir daha hızlı ve sağlıklı olur. Onun harici sorun olmaz merak etmeyin.

Nephreud

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan Wei
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yeni nesil bilgisayarlar yüksek ısılarda kendisini kapatır üzerinde overclock vb işlem yapmadığınızı da tahmin ediyorum hiçbirşey olacağını sanmam. Merak etmeyin işlemcinin render alırken %100 olması gayet normal. Render alırken ekran kartınızın CUDA(farklı varyasyonlarıda var) çekirdeklerini kullanmayı unutmayın ekran kartıda rendera destek verir daha hızlı ve sağlıklı olur. Onun harici sorun olmaz merak etmeyin.
hocam bu ekran kartından destek alma mevzunu duydum.Birkaçta video izledim lakin nasıl yapılacağını bir türlü kavrayamadım.Bu konu hakkında youtubedan bilgilendirici bir video vs varsa bildiğiniz bana link atabilir misiniz acaba?Birde şunu söyleyeyim.Kimse yanlış anlamasın üniversite öğrencisiyim.Ben bu laptopu çok büyük hevesle aldım laptopu alabilmek için şantiyelerde kafelerde çalıştım okul zamanlarımda dahi yani parasını çok zor denkleştirdim başına bir iş gelir mi acaba diye çok endişeleniyorum.Görmemişin bir malı olmuş hesabı :) Sağda solda da birkaç yazı okudum o laptopla o işlemciyle render alınmaz işlemcin anakartın yanar gibisinden tarzı şeyler.Pekte bir bilgi sahibi olmadığım için buradaki arkadaşlara da bir danışayım dedim.Forumda da yeniyim eğer herhangi bir problem olmazsa instagram adresimi de buraya bırakayım beni bilgilendirebilicek birileri varsa bana ulaşırlarsa çok sevinirim çünkü cidden bilirkişilerden bizzat dinlemeye ihtiyaç duyduğum bir konu

Stread

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Burak K
Artık böyle şeyler oluşmaması için çok önlem alınıyor. Sorun çıkacağını sanmam örnek video bulursam gönderirim tabii ki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrah ŞENCAN
Bizim arkadaş yüksek kalite render alırken laptop kitlenip kapanıyormuş aşırı ısıdan dolayı. Soğutucu tak.
Keşke masaüstü bilgisayarın da soğutucusu o kadar basit değişse tak çıkar şeklinde. Ben direk alırdım. 😕

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Render alırsın hocam Masaüstü gibi kısa süreli olmaz ama o farka rağmen sorunsuz render yapabilirsin. Isınma konusunda ısınacaktır. Özelikle yaz ayları ekstra sıcak oluyor bilgisayarlar ama termal macunları yeniler ve varsa fan gücünü maksimum kullanırsanız sorun yaşamazsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,003,511
Üyeler
159,017
Son üye
pentiumhero
Top Bottom