Neler Yeni

Laptop İşlemci ve Ekran kartı Ömrü

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan
Marka/model cihazım var. 2018 de satın almıştım.İlk 1 sene 1000 saat pubg oynadım ve hiç bakım yaptırmadım.Ondan sonraki senelerde 6-8 ayda bir macun ve fan temziliğini yaptım.Bu detayı belirtmemim sebebi bakım yapmadığım sıralar yüksek sıcaklıklarda çalışan işlemci ve ekran kartımın ömrü çok tükenmiş midir ?
Şu an valorantta 100 fpslerde oynatabiliyor ben 60 a sabitliyorum.70 derecelere anca çıkıyor fan temizliğine dikkat ediyorum.
Şimdi 4 seneyi devirdiği için peformans kaybından dolayı pc yavaş açılıyor oyunlarda da anlık drop yiyebiliyorum.Laptobu ortaokul da ki kardeşime vereceğim.M2 Ssd ve 8 Gb ram takıp kaç yıl daha götürür fikirlerinizi öğrenmek için konuyu açtım.Totalde 1000 tl masrafa değer mi ?
Teşekkürler.
IMG_20221025_221001.jpg
Anakart bu şekilde, temizlemeden önce çektim.

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
Tabi ki bakım ömür açısından önemli ama bence yavaşlama drop gibi konular HDD ve RAM kaynaklıdır diye düşünüyorum. Yükseltme yaparsanız çok faydası olacaktır. 9 yıl kullandığım bilgisayarım oldu. Bundan sonra en yeni oyunları yüksek ayarda oynatmaz belki ama bir kaç sene daha size hizmet edecektir.

Ayrıca 2019 da aldığım bilgisayarı 32gb ram ve ssd takviyesi yaptım. şuan tomb raider oynarken 16'yı geçiyor kullanım. Sağlayacağı faydayı burdan siz düşünün.

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tabi ki bakım ömür açısından önemli ama bence yavaşlama drop gibi konular HDD ve RAM kaynaklıdır diye düşünüyorum. Yükseltme yaparsanız çok faydası olacaktır. 9 yıl kullandığım bilgisayarım oldu. Bundan sonra en yeni oyunları yüksek ayarda oynatmaz belki ama bir kaç sene daha size hizmet edecektir.

Ayrıca 2019 da aldığım bilgisayarı 32gb ram ve ssd takviyesi yaptım. şuan tomb raider oynarken 16'yı geçiyor kullanım. Sağlayacağı faydayı burdan siz düşünün.
3-4 sene götürse kâfi bence.Güncel oyunları benim kasadan da oynar amacım hype fps oyunları 60 fps akıcı oynayabilmesi.O zaman ram ssd masrafına değer diyorsun.
Teşekkürler.

Top Bottom