Hayatına bağlı, oyun aşkına bağlı.
Şahsen hayatımda hiç laptop kullanmadım. 5 senelik sistemim eskidiği için yenileme ihtiyacım var ve laptop almaya karar verdim yeni modelleri bekliyorum.
Peki neden?
Öncelikle laptop almanın bana faydalarını düşündüm.
1-)İstediğim yere götürebileceğim. (Evin salonu, mutfağı, okul, kütüphane, cafe, arkadaşında kalma, biriyle yan yana oyun oynama, tatile çıkma, bilgisayarın lazım olabileceği bir gün vs.)
2-)Masam, düzenim biraz daha derli toplu olacak.
3-)İstediğim zaman görüntülü görüşme bilmem ne yapmak daha kolay olacak. (önemsiz gibi gözüküyor ama telefondan yapmaktan bıktım. mikrofon ve kamera almakla uğraşmak, para vermek istemiyorum)
4-)Hayatımda hiç laptop kullanmadığımdan dolayı heves dönemi yaşayacağım. Şöyle anlatayım bu maddeyi şu an rtx 2080'li bilgisayarımı olsun masamın altında ışıklı mışıklı bana bu durumun yaşatacağı tek heyecan açıkçası warzone oynarken daha iyi fps almak o kadar. ama yeni bir laptop aldığımda çok daha başka bir heves olacak içimde. dışarıda bilgisayarım olacak yanımda, arkadaşıma gidip götüreceğim vs.
Dezavantajları da şöyle düşündüm.
1-)Oyun performansı normalden daha düşük. Bu konu hakkında şöyle düşünüyorum kendim için. Ben bir gamer değilim, yayıncı değilim, 7/24 oyun oynayan biri değilim. Ama oynamam değil evet geceleri oturup ertesi gün işim yoksa sabaha kadar Warzone oynayabilirim ama dediğim gibi hayatım benim oyun değil. E bütçe olarak en az RTX 2060'lı bir laptop alacağım. E ben bu laptopla zaten gayet güzel oyun da oynayabileceğim. Yani masaüstü kadar konforlu olmayacak fakat yüksek fiyatlara çıkıldığında çok iyi laptoplar var. Benim ne arkadaşlarım var 5 yıllık laptoplarla neler oynuyorlar hatta gidip yayın bile açıyorlar. Benim alacağım 2020 model bir 2060'lı laptop çar çöp olmayacak ki?
2-)Ekran küçüklüğü. 17" alacağım. Üstüne şu an hali hazırdaki 24" monitörümü masada tutup evdeyken monitör bağlantısıyla yine çift monitör yapacağım.
3-)Isınma. Aldığım laptoba göre değişecek fakat ısınacak evet. Evde en azından harici klavye kullanmayı düşünüyorum. Onun haricinde performanstan yemeyecek sıcaklık değerlerini parmağım ısındı diye dert edeceğimi düşünmüyorum alışılır gibi. Oyun haricinde zaten ısınmaz herhalde.
4-)Parası. Herkesin bildiği gibi 10k'lık laptobu masaüstünde 6 7'ye kuruyorsun. Monitörü falan çok iyi seçersen geçebilir ama daha ucuz işte bu gerçek. Benim bütçem 10 12 civarlarında olduğu için lanet ede ede vereceğim artık yapacak bir şey yok.
Unuttuğum şeyler de olmuş olabilir ama kısacası işte ben öğrenciyim oraya giderim buraya götürürüm okuluma gider slaytımı yaparım canım sıkılınca arkadaşlarımla ya da evimde açar oyun da oynarım falan diyorsan alınır neden alınmasın? Yok oyun benim her şeyim. Evimde şöyle rgb'li falan bir mekanım olsun her gün stresimi eğlencemi o masamda çatır çutur klavyemle monitörümle fpsler havada uçuşsun falan dersen tabii ki masaüstünü dizeceksin paşalar gibi.