Neler Yeni

Çözüldü✓ Laptop Pri̇zde Kullanim

.......

80+ Bronze
Hocam zaten batarya çıkış yeri yok Gaming laptop kullanıyorum şarjda kullanmamın bir zararı olmaz yani eminsiniz dimi
Eminim, güvenebilirsin.Batarya çıkmasa da olur.Bilgisayarı kapatırken prizden çek, açarken prize tak.Başka bir şey yapmana gerek yok.Dediğim gibi sadece haftada 1 kez fişi çekip batarya'nın pilini 0'a kadar getir.Max 2-3 saate 0'a iner zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Burada dikkat edilmesi gereken nokta laptopu bataryasız sarjda kullanmak.Bataryasız sarjda kullanmak tehlikelidir.Bataryalı şekilde istediğin gibi kullanabilirsin.

Deaton

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Fatih B
Eminim, güvenebilirsin.Batarya çıkmasa da olur.Bilgisayarı kapatırken prizden çek, açarken prize tak.Başka bir şey yapmana gerek yok.Dediğim gibi sadece haftada 1 kez fişi çekip batarya'nın pilini 0'a kadar getir.Max 2-3 saate 0'a iner zaten.
Hocam peki hafata da 1 kez pili sıfırlamamızdaki mantık nedir bilmiyorum da merak ettim ? Öğrenelim bu işleri :)

Bahadır07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
332
İsim
Bahadır07
Bataryasız kullanırsan anakartı falan yakarsın.Batarya'nın ölmesi hiç önemli değil, verir para batarya alırsın.Bataryasız kullanmayın sakın.Haftafa 1 kez sarjdan çıkarıp batarya'nın pilini sıfıra düşürürseniz yeterli olur.
Laptop 10 yıllık hocam hurda oldu artık yeni pil alacağıma böyle nereye kadar götürürse artık

Deaton

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Fatih B
Batarya sağlığı için gerekli, yoksa çabuk bozulur.
Hocam peki şarjı çok kısa sürede bitiyor şarjda değilken bazen 1 saat bazen 2 saat bu durum normal mi diye merak ediyorum gaming laptop olmasıyla alakalı mı yoksa bizim Nvidia üzerinden yaptığımız ayarlarla falan alakalı olabilir mi bu kısmı merak ettim aklıma takıldı daha önce gaming laptop kullanmadığım için biraz cahiliyim 😅
Mesaj otomatik birleştirildi:

Batarya sağlığı için gerekli, yoksa çabuk bozulur.
Önerinizi de dikkate alıp bundan sonra şarjda kullanacağım dediğiniz gibi hafta da birde sıfırlayacağım

.......

80+ Bronze
Hocam peki şarjı çok kısa sürede bitiyor şarjda değilken bazen 1 saat bazen 2 saat bu durum normal mi diye merak ediyorum gaming laptop olmasıyla alakalı mı yoksa bizim Nvidia üzerinden yaptığımız ayarlarla falan alakalı olabilir mi bu kısmı merak ettim aklıma takıldı daha önce gaming laptop kullanmadığım için biraz cahiliyim 😅
Çoğu gaming laptop'un bataryası kısa sürede bitiyor, normal bir durum.Bataryada kullan diye üretiliyor zaten.

Atyxah

80+ Silver
Prize takmadan kullanırsan sıkıntı asıl

Batarya ve prize takılı dursun sürekli hiçbir sorun olmaz.

Deaton

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Fatih B
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Hasan Can Doğru
Laptop başta olmak üzere şarj edilen cihazlarda aşırı şarj durumu söz konusu değildir. Cihazlarda yüzde 100’lük değere ulaşıldığında cihazlardaki şarj akışı kesilmektedir. %100 oldugu an şarj kesilir ve gücü tamamen kablodan almaya devam eder. Herhangi bir sorun doğurmayacaktır yani.

Top Bottom