Neler Yeni

Yardım Laptop uyku moduna geçince fanları çalıştırıyor

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Mertol
İşlemci sıcaklığım kaç derece olursa olsun fanlarım uyku moduna herhangi bir şekilde geçtiğinde 40 50 sn arayla 10 15 sn boyunca yüksek devirde fanları çalıştırıyor. Takılı olan çevre birimlerinin rgbsi vs yanmıyor sadece fanlar çalışıyor. Sürekli olarak fanların çalışması da uykudayken şarjın önemli ölçüde azalmasına sebep oluyor. Hazırda beklette kullanınca böyle bir sorun yaşamıyorum.

Edit: Sorunum hala çözülemedi. Windowstan kaynaklanıyordur diye 2 3 defa temiz kurulum yaptım ama sonuç aynı. Herhangi bir şekilde uyku moduna geçtiğinde fanları çalıştırıyor. Driverler vs güncel. Driverlerın eski sürümlerini de denedim yine de fan çalıştırıyor. Bilgisayarı ilk aldığımda bios güncellemesini düzgün yapamamış olabilir miyim acaba? Temiz kurulumdan sonra hiç bios update yapmadım direkt olarak güncel bios sürümünden başladı. Bundan kaynaklanıyor olabilir belki. Başka tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer Faruk
Asus Rog Zephyrus g15
Windows ayarları>sorun gider>diğer sorun gidericiler>pil>çalıştır (bunu deneyebilirsin)
Biosda var ise fan ayarlarına bakabilirsin genelde ''smart'' yada ''auto'' gibi seçenekler oluyor
Herhangi yazılımsal bir sıkıntı bozuk dosya varsa yeniden windows kurabilirsin
Son olarak Windows'un farklı ''uyku modu'' durumları var bunların bazıları fanı çalıştırıyor (işlemci hala çalıştığı için) bunlar s0 ve s1 uyku modları sanırım fanı çalıştıran modlar.laptopun hangi modda çalıştığını öğrenmek için cmd>powercfg /a komutuyla bakabilrsin (benimki s3 modunda çalışıyor ve fan çalışmıyor)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar eğer olmazsa bir kaç tavsiyede daha bulunabilirim.

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Mertol
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Deneyeyim bi.Teşekkür ederim

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Mertol
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows ayarları>sorun gider>diğer sorun gidericiler>pil>çalıştır (bunu deneyebilirsin)
Biosda var ise fan ayarlarına bakabilirsin genelde ''smart'' yada ''auto'' gibi seçenekler oluyor
Herhangi yazılımsal bir sıkıntı bozuk dosya varsa yeniden windows kurabilirsin
Son olarak Windows'un farklı ''uyku modu'' durumları var bunların bazıları fanı çalıştırıyor (işlemci hala çalıştığı için) bunlar s0 ve s1 uyku modları sanırım fanı çalıştıran modlar.laptopun hangi modda çalıştığını öğrenmek için cmd>powercfg /a komutuyla bakabilrsin (benimki s3 modunda çalışıyor ve fan çalışmıyor)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar eğer olmazsa bir kaç tavsiyede daha bulunabilirim.
CMD de s0-1-2-3 cihazınızda desteklnmiyor diyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,083,508
Üyeler
172,246
Son üye
glifberg
Top Bottom