Laptopa monitör bağlamak için hdmi mı kullanmalıyım type c mi

talhabkr

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
698

Asus tuf a15 2023 laptopumun ekranı yüksek ms sahip olduğu için bu monitörü aldım laptopta display port çıkışı yok type c ve hdmi çıkışı var en iyi hani port ile kullanabilirim

hdmi harici gpu kullanır laptoplarda çoğunlukla
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

USb-c dahiliye bağlı oluyorda.Göremedim hangisi aktif oluyor Usb-C'de

Haavick
Paylaşım Sahibi•1 yıl önce
A15 (Ryzen 7 7735HS RTX4050 6GB)💻

Selam!

Yukarıdaki sorunuza cevap vermek gerekirse, evet, USB 4'te çalışıyor! USB-4 üzerinden D.P 1.4'e bağlanmanın yine de AMD veya INTEL iGPU kullanacağını unutmayın.

Sadece dGPU [Nvidia Grafik Kartı] kullanan oyun oynamayı tercih ederseniz, type c d.p portunu harici monitörünüze bağlamak daha iyi olur!

İyi günler!

hdmi harici gpu kullanır laptoplarda çoğunlukla

USb-c dahiliye bağlı oluyorda.Göremedim hangisi aktif oluyor Usb-C'de
hdmi 2.1 ile 240hz ve 0.3ms alırım değil mi

Haavick

Selam!

Sorunu cevaplamak gerekirse, Nvidia RTX ekran kartına sahip çoğu yeni Asus Tuf serisi laptop'ta, dGPU'ya [Nvidia kartı] doğrudan bağlanan 2 port var: HDMI ve TYPE-C DP PORT. Evet, HDMI'ı harici bir monitöre bağlarsan dGPU'yu kullanır. Ancak, harici monitörünün en yüksek yenileme hızını ve nvidia g-sync özelliğini kullanamazsın.

Örneğin, maksimum 165hz & 240hz yenileme hızına sahip bir harici monitörün varsa ve bunu HDMI kablosuyla bağlarsan, sadece 144hz ile sınırlı kalır. Benimki HDMI 2.1 kablosu kullandığımda böyle oluyor. Ugreen marka kablo kullanan yeni HDMI kablosu versiyonuna rağmen daha yükseğe çıkamadım.

Şimdi, neden USB 4 veya TYPE-C DP PORT üzerinden bağlanmak daha iyi diye soruyorsan? Harici monitöründen en yüksek yenileme hızını alabilirsin. İster iGPU ister dGPU kullanıyor ol. Son olarak, kablonun dokusu, HDMI KABLOSU, type-c dp port kablosundan çok daha kalın ve sağlamdır. HDMI KABLOSU ve TYPE-C DP PORT arasındaki kablonun esnekliği, HDMI KABLOSU'nun yapı kalitesi nedeniyle çok esnek değil [Bunun üreticiye bağlı olduğunu düşünüyorum]

Bence 2024'te TYPE-C DP PORT kablosu kullanmamak akıl işi değil, ki bu çok kullanışlı çünkü TYPE-C, ondan en fazla faydayı sağlayabilirsin. Ben teknoloji uzmanı değilim ama her gün yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum!

İyi günler!

1764417750006.webp

Haavick

Selam!

Sorunu cevaplamak gerekirse, Nvidia RTX ekran kartına sahip çoğu yeni Asus Tuf serisi laptop'ta, dGPU'ya [Nvidia kartı] doğrudan bağlanan 2 port var: HDMI ve TYPE-C DP PORT. Evet, HDMI'ı harici bir monitöre bağlarsan dGPU'yu kullanır. Ancak, harici monitörünün en yüksek yenileme hızını ve nvidia g-sync özelliğini kullanamazsın.

Örneğin, maksimum 165hz & 240hz yenileme hızına sahip bir harici monitörün varsa ve bunu HDMI kablosuyla bağlarsan, sadece 144hz ile sınırlı kalır. Benimki HDMI 2.1 kablosu kullandığımda böyle oluyor. Ugreen marka kablo kullanan yeni HDMI kablosu versiyonuna rağmen daha yükseğe çıkamadım.

Şimdi, neden USB 4 veya TYPE-C DP PORT üzerinden bağlanmak daha iyi diye soruyorsan? Harici monitöründen en yüksek yenileme hızını alabilirsin. İster iGPU ister dGPU kullanıyor ol. Son olarak, kablonun dokusu, HDMI KABLOSU, type-c dp port kablosundan çok daha kalın ve sağlamdır. HDMI KABLOSU ve TYPE-C DP PORT arasındaki kablonun esnekliği, HDMI KABLOSU'nun yapı kalitesi nedeniyle çok esnek değil [Bunun üreticiye bağlı olduğunu düşünüyorum]

Bence 2024'te TYPE-C DP PORT kablosu kullanmamak akıl işi değil, ki bu çok kullanışlı çünkü TYPE-C, ondan en fazla faydayı sağlayabilirsin. Ben teknoloji uzmanı değilim ama her gün yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum!

İyi günler!
Çeviriden anlayabildiğim kadarıyla hdmi üzerinden max 144 hz veriyor typec dp üzerinden 240hzi alabiliyorum doğru muyum hocam

Haavick

Selam!

İyi günler!

Alıntıyı görüntüle
bu görsel daha açıklayıcı oldu teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,021
Üyeler
186,129
Son üye