Neler Yeni

Öneri Laptop'uma Monitör ve Soğutucu Eklemeyi Düşünüyorum.

BrkyyKA

80+
Katılım
2 Nisan 2021
Mesajlar
13
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Berkay Kaan Adaklı
Merhaba,
Ben, Monster Tulpar t5 v19.1 cihaza sahibim. Bu cihazımı genel olarak oyun oynamak için kullanıyorum fakat bir laptop olduğu için bazı zamanlar taşımak istiyorum ki arkadaşın evine gitmek, yatağa taşımak, oda değiştirmek gibi durumlarda rahat ettiğim için laptop kullanmayı seviyorum. O yüzden "sat kasa al" şeklinde yorum yapmanıza gerek yok laptop kullanmaktan vazgeçmeyi düşünmüyorum. Sadece aklımdaki fikirler bana mantıklı geliyor uzun zamandır, ama buraya yazıp benden daha bilgili insanların bir hatam varsa bunu düzeltmelerini istediğim için ve ya bunun bir teknik probleme neden olabileceğini düşünüyorlarsa beni bu konuda uyarmalarını istediğim için bu konuyu açıyorum.
Cihazımın işlemcisi oyun anında turbo moda aldığımda soğutucusuz şekilde 90 derece stabil şekilde kasma,donma gibi problemler olmadan akıcı şekilde 60fps sabit oynatıyor tüm oyunları. Fakat 90 derece laptop için stabil olsa bile ben bunu düşürmek istediğim için soğutucu aldım ve 85 80lere düşürdüm.
Laptopuma monitör almak istiyorum. Monitör aldığımda laptopun monitörünü kullanmayacğaım çünkü 60hz bir monitörü var ben monitör alırsam 144hz almayı planlıyorum. 144 hz monitör varken laptopu taşımadığım sürece oyun sırasında monitörümü kullanacağım. Aklımdaki plan da şu şekilde ben Monster'ın kendi soğutucusnu kullanıyorum bu soğutucu gayet soğuk hava veriyor fakat fanları 2 tane ve yavaş. Ben bu soğutucunun üstüne ve ya altına ekstra 6 küçük ve hızlı fanı olan bir soğutucu alırsam Monster'a ait soğutucu klima görevi görüp, üstüne koyduğum soğutucu da vantilatör görevi görerek benim cihazımın soğumasına etki edecek gibi duruyor. Ben böyle düşünüyorum, yanlışım varsa düzeltebilirsiniz. Bu şekilde bir ekleme yaparsam cihazıma masaüstü gibi oyun sırasında daha düşük derecelerde çalışıp ömrünü uzatmama yardımcı olur mu yoksa düşüreceği *benim tahminimce* 70 derecelerde de çalışması ömrünü etkiler mi?
Cihazımın düşük derecede çalışmasının ömrüne bir katkısı olur mu? Yüksek derece kullandığımda cihazımın ömrü kısalır mı? Kısalabileceğini ben düşünüyorum fakat emin olmak için sormak istedim.
 

İntelAtomBomb52

80+ Bronze
Katılım
12 Mart 2021
Mesajlar
1,864
Rampage tornado alabilirsinz 2 fan 1200 rpm
 

İntelAtomBomb52

80+ Bronze
Katılım
12 Mart 2021
Mesajlar
1,864
Soğutucu önerisi istememiştim okudunuz mu konuyu?
Hocam siz laptop Soğutucusunun üstüne fan mı almayi planladınız dalga geçiyorum ama bilgisayar için minik Vantilatörler var 30 40 tl 2 tane ondan alın bakımlarını yaptırın bilgisayarın 1 tanede 10000 mh batarya alın takın etki eder diye düşünüyorum
 

BrkyyKA

80+
Katılım
2 Nisan 2021
Mesajlar
13
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Berkay Kaan Adaklı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Hocam siz laptop Soğutucusunun üstüne fan mı almayi planladınız dalga geçiyorum ama bilgisayar için minik Vantilatörler var 30 40 TL 2 tane ondan alın bakımlarını yaptırın bilgisayarın 1 tanede 10000 mh batarya alın takın etki eder diye düşünüyorum
Bakın diyorum ki benim soğutucum var Monster markasının soğutucusu var ve gayet kaliteli fakat soğuk havayı yavaş veriyor. hızını arttırmak istiyorum hani şöyle düşün bilgisayara soğutucu alırsın fan desteği yapar ya hani ben de bu soğutucunun da üstüne soğutucu alıp bu soğutucunun verdiği yavaş ama soğuk havayı aktaracak "vantilatör görevi" görecek 2. Bir soğutucu almayı düşünüyorum. Yani ne marka istedim ne de başka bir şey alttakinin fan hizini arttiramiyorum bunun yerine üst üste 2 soğutucu koysam işe yarar mı diye sormustum.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
966,043
Mesajlar
8,751,319
Üyeler
152,597
Son üye
Muzaffer0
Top Bottom