Neler Yeni

Laptopun bazı oyunlarda kitlenmesi ve mavi ekran vermesi sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet
Merhabalar,
Uzun süredir Toshiba'nın satelitte c855-1r6 ( İntel Core i5 3210m işlemcili, AMD Radeon HD 7500/7600 Series, 8gb ramlı , 688gb HDD ) adlı ürününü kullanıyorum. Kapasitesinin kaldıracağı her türlü oyunu açan ve oynatan laptopum son 2 haftadır belli başlı oyunlarda(örn arma3, dead cells ,ets2) 1. resimdeki gibi ekranda bozulma olup daha sonra kitlenme yaşanıyor. İlk başlarda 10 15 dakika oynadıktan sonra bu hatayı veriyordu şimdi ise direkt oyuna girer girmez veriyor. Ekran kitlendikten sonra ya masaüstüne atarak " AMD görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" diye bildiri veriyor ya da mavi ekran verip kendini restliyor ve açıldıktan sonra 2. resimdeki gibi bir metin çıkarıyor önüme. İşin garip kısmı COD gibi ya da CS:GO gibi oyunlarda hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. İlk başlarda çok ısındığını düşünerek termal macununu yeniletip fanını temizletmiştim fakat hiç bir şey değişmedi. Sizce sorunun kaynağı nelerdir chipsette bir sorun mu var ya da işlemciden kaynaklı bir sorun mu ? GG mi?
Dipnot : Ekran kartının driveri güncel olup en son sürümünü amd'nin sitesinden indirdim. DirectX11 yüklü.
1. Resim :
WhatsApp Image 2021-04-21 at 20.26.37.jpeg

2. Resim:
Ekran Görüntüsü (117).png

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Eğer sürücüleriniz güncel ise sorun yazılımdan çok donanım kaynaklı olabilir, bu hatayı vermeden önce ekran kartı kaç derecelere çıkıyor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,180
Üyeler
161,270
Son üye
Ahmetbe2
Top Bottom