Neler Yeni

Laptopunuzu neden uzun süreli şarja takmamalısınız.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Merhabalar ben ruffian gene ben şimdi size neden laptoplarını çok uzun süre şarjda bırakmamanızı anlatacağım çünkü sonunda kötü sonuçlar çıkabilir başınız ağrımasın ilk baştan başlayaylım neden uzun süreli şarjda bırakmamalıyız derseniz minik ve narin laptopunuz statik enerji toplayabilir statik enerji nedir yani enerjinin hiç haraket etmemesi buda bilgisayarınıza pek iyi sonuçlar doğurmayacaktır hiç bir şekilde açılmaz peki çözümü yok mu bunun olmazmı ama biraz uğraşacaksınız bataryayı çıkartın ve arka arkaya açma kapama düğmesine basın. Bundan sonra tekrardan bataryayı takın ve bilgisayarı açmaya çalışın kesin bir çözüm olmayabilir kalıcı hasarda kalmış olabilir bu konumuz kısaydı bir uyarı niteliğinde olsun istedim umarım işinize yarar

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
927
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
o sırada 5 yıldır sarjda kullandığım, pili ruhunu teslim etmiş, bitkisel hayatta ayakta durmaya çalışan, kablosuz bir hiç olan laptopum.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
o sırada 5 yıldır sarjda kullandığım, pili ruhunu teslim etmiş, bitkisel hayatta ayakta durmaya çalışan, kablosuz bir hiç olan laptopum.
Hocam salın o bilgisayarıda miadını doldursun garibim o istesede toplayamaz statik enerjiyi bataryası yok zaten :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

hep karşılaşılabilinecek bir durum değil zaten ama olmaması anlamına gelmez %90 olmaz dediğimiz bişeyin %10 luk olabilirinide görmemiz gerek :D

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
927
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
Hocam salın o bilgisayarıda miadını doldursun garibim o istesede toplayamaz statik enerjiyi bataryası yok zaten :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

hep karşılaşılabilinecek bir durum değil zaten ama olmaması anlamına gelmez %90 olmaz dediğimiz bişeyin %10 luk olabilirinide görmemiz gerek :D
Salalı 2 yıl oldu. Açarken üzülüyordum garibanı.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
927
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
benimde exper vardı seneler sonra bir açtım boşta 70 derece garibim az çekmedi benim elimden
Ben oyun açtıktan 10 20dk sonra kapanıyordu. çok ciddiyim bir süre sonra üstünde birşeyler pişiridebilirdim. Klavyesi yoktu. Fanını dvd okuyucusunu görüyordum. Elim fana bile giriyordu.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Ben oyun açtıktan 10 20dk sonra kapanıyordu. çok ciddiyim bir süre sonra üstünde birşeyler pişiridebilirdim. Klavyesi yoktu. Fanını dvd okuyucusunu görüyordum. Elim fana bile giriyordu.
biz onu HP de yaptık ve ciddi ciddi sigarayı yaktı nerdeyse duman çıkarttı ve içindeki tütünü biraz yaktı

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
927
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
biz onu HP de yaptık ve ciddi ciddi sigarayı yaktı nerdeyse duman çıkarttı ve içindeki tütünü biraz yaktı
10 yıllık laptopum. ve ilk. Son yıllarıydı :D
1.jpg

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,876
İsim
.
Oyuncu bilgisayarları zaten genellikle pil performansı odaklı olmaz, üreticiler şarja takılı oynayacağımızı öngördükleri ve prize takılıyken tam performans gösterdiğini bildikleri için pil en düşük öncelikli donanımdır. İş ve diğer amaçlarda kullanacağınız chromebook, mac vb. laptoplarda ise pil performansı ve ömrü göz ardı edilmez, şarjda da kullansanız pillerin ömrü uzundur.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Oyuncu bilgisayarları zaten genellikle pil performansı odaklı olmaz, üreticiler şarja takılı oynayacağımızı öngördükleri ve prize takılıyken tam performans gösterdiğini bildikleri için pil en düşük öncelikli donanımdır. İş ve diğer amaçlarda kullanacağınız chromebook, mac vb. laptoplarda ise pil performansı ve ömrü göz ardı edilmez, şarjda da kullansanız pillerin ömrü uzundur.
Hocam bazı kullanıcı talimatlarında "şu saatten fazla şarja takılı kalması önerilmez" gibi şeyler yazabiliyor

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,876
İsim
.
Hocam bazı kullanıcı talimatlarında "şu saatten fazla şarja takılı kalması önerilmez" gibi şeyler yazabiliyor
Pillerin türlerinden ötürü, hocam o. Her pilin anotu ve katotu aynı değil sonuçta, farklı kimyasal tepkimeler ile ömürleri azalabiliyor. Isı ve sürekli olarak elektrik akımından ötürü anot ve katot oksitlenerek veya indirgeme yolu ile metal tortusuna dönüşerek pilin reel ömrünü azaltabilir. Bu yüzden bazı pillerde buzdolabına atılarak veya ısırılarak performansını tekrar kazanmasını sağlamaya çalışırız. (kalem pil, laptop pilini ısıramazsınız :D) Pilin içerisindeki kimyasala ve kullanım koşuluna göre ömrü belirlenir, elbette kullanma talimatlarına uymakta fayda var ancak bir oyuncu bilgisayarındaki pilden alacağınız verim ile iş bilgisayarının pilinden alacağınız verim arasında dağlar kadar fark beklemeniz çok doğaldır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,427
Üyeler
168,135
Son üye
ar_3
Top Bottom