Led Ampule Adaptör bağlama

Tegin

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba arkadaşlar evde eski koçtaştan aldığım bir led ampul var tek tek kontrol ettim yanıyor ledleri bir sorun yok fakat ben bunu ampulden söküp direk şarj adaptörüne bağlantı yapsam bir sıkıntı çıkarır mı? ne kadar sağlıklı olur veya bu bağlantının sağlıklı olması için eklemem gereken bir parça var mı? birde bunu adaptöre bağlayınca ne kadar elektirik çeker bu faturama nasıl yansır akvaryum için aydınlatma yaptığım için soruyorum şerit ledler çok güçsüz kalıyor

Elimdeki Led ampulde 5W 200-240V 50/60HZ yazıyor
Adaptörde ise İnput 230V 50HZ 21mA 4.6VA
Output 3.7V 355mA 1.3VA yazıyor
Ama normal şarj adaptörü de kullanabilirim eğer bu adaptör yeterli değilse
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayırca bir şey daha soracağım ledleri tek tek deniyorum çok çalışıyor fakat ikili denediğimde vs parlaklıkları çok düşüyor neden böyle oluyor acaba ?_

Son düzenleme:
Elimdeki Led ampulde 5W 200-240V 50/60HZ yazıyor
Adaptörde ise İnput 230V 50HZ 21mA 4.6VA
Output 3.7V 355mA 1.3VA yazıyor
Ama normal şarj adaptörü de kullanabilirim eğer bu adaptör yeterli değilse
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayırca bir şey daha soracağım ledleri tek tek deniyorum çok çalışıyor fakat ikili denediğimde vs parlaklıkları çok düşüyor neden böyle oluyor acaba ?_
seri bağladıysan doğal olarak düşer paralel bağlarsan ikiside eşit ve parlak yanar

Nasıl paralel bağlayabilirim hocambir bilginiz var mı çok karışık geliyor ledler ampulun içinde
daire şeklinde durduğu için
intte aratabilirsin okulda öğretiyorlar bunları ki :)

Aynen dediğiniz gibi fizik kitabını açtım yaptım paralel bağlama yarın direnç ekleyeceğim sanırım benim adaptör fazla akım gönderiyormuş lede göre
iyi :) "bu bilgileri gerçek hayatta ne işimize yarayacak?" diyenler umarım böyle işleri düşer

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,094
Üyeler
188,032
Son üye
RVP_NONE
Geri