Legacy Windows 10'u UEFI'ye Çevirme

Ursa

80+
Reaksiyon skoru
89
Bundan birkaç ay önce yeni sistem almıştım ve sistem bana freedos olarak gelmişti. Windows 10 kurulumu yaptım usb bellekten bende yaptım. UEFI olarak kurulum yaptığımı zannediyordum ancak legacy olarak yüklenmiş bios. İnternette şöyle bir yöntem buldum. http://barissise.com/ipuclari/legacy-windows-10u-uefiye-cevirme/ Bu yöntem doğru mu? Zarar verir mi bilgisayara? Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam konuyu hoblatıyorum ban yemem umarım ama ben de aynı sorunu yaşıyordum ve sorunu çözdüm.
  1. CMD'yi yönetici olarak başlatıyoruz.
  2. mbr2gpt.exe /convert /allowfullOS komudunu giriyoruz ve Windows UEFI'ye dönüşüyor!
Ben bu çözümü uyguladım ve herhangi bir veri kaybı vs. olmadan UEFI yaptım düz yani her şey halloldu BIOS'ta artık "Windows Boot Manager" şeklinde gözüküyor.
Başka bir forumda çözmüştüm.

Hocam konuyu hoblatıyorum ban yemem umarım ama ben de aynı sorunu yaşıyordum ve sorunu çözdüm.
  1. CMD'yi yönetici olarak başlatıyoruz.
  2. mbr2gpt.exe /convert /allowfullOS komudunu giriyoruz ve Windows UEFI'ye dönüşüyor!
Ben bu çözümü uyguladım ve herhangi bir veri kaybı vs. olmadan UEFI yaptım düz yani her şey halloldu BIOS'ta artık "Windows Boot Manager" şeklinde gözüküyor.
Başka bir forumda çözmüştüm.
Bu yöntemi bende gördüm ama hiç sağlıklı bir yöntem değilmiş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,589
Üyeler
187,213
Son üye
LordJosephs
Geri