Lenovo Ideapad Gaming 3 Ram ekleme

Ferrous

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba. Lenovo Ideapad Gaming 3 model 15ARH05 bilgisayarıma ram eklemesi yapmak istiyorum. Uyumlu ram bulma ve tedarik etme işlemini yaptım. Sıra vidaları söküp kasayı açmaya geldiğinde ilk sorunla karşılaştım, touchpad altındaki küçük olarak yapılmış vidalardan biri yalama olmuş ve çıkaramadım. Lastik yöntemi, bant tutturma, folyo ile içini doldurup döndürme gibi yöntemler denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Bende o vida yerindeyken kasayı açmmayı denedim, gitar peni kullanarak hafif açabildim ama pen kolay kaymıyor ve baskı uygulamam gerekiyor, bunun riskli olacağını düşündüğüm için vazgeçip bıraktım. 5 yıllık bir Laptop ona rağmen herhangi bir sorun yok ve hala çok düzgün çalışıyor. Bu yüzden ve birde güvensizlikten ötürü bilgisayarcıya götürmekte kararsızım. Benim yapabileceğim bir şey var mı?
foto2.webp
foto3.webp
foto.webp

diğer köşeleri söküp döndürmeyi denediniz mi?

Merhaba. Lenovo Ideapad Gaming 3 model 15ARH05 bilgisayarıma ram eklemesi yapmak istiyorum. Uyumlu ram bulma ve tedarik etme işlemini yaptım. Sıra vidaları söküp kasayı açmaya geldiğinde ilk sorunla karşılaştım, touchpad altındaki küçük olarak yapılmış vidalardan biri yalama olmuş ve çıkaramadım. Lastik yöntemi, bant tutturma, folyo ile içini doldurup döndürme gibi yöntemler denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Bende o vida yerindeyken kasayı açmmayı denedim, gitar peni kullanarak hafif açabildim ama pen kolay kaymıyor ve baskı uygulamam gerekiyor, bunun riskli olacağını düşündüğüm için vazgeçip bıraktım. 5 yıllık bir Laptop ona rağmen herhangi bir sorun yok ve hala çok düzgün çalışıyor. Bu yüzden ve birde güvensizlikten ötürü bilgisayarcıya götürmekte kararsızım. Benim yapabileceğim bir şey var mı?Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Yalama vida açma yollari var. Bu şekilde açamazsın kırarsın. Ustasına götür elin yatkın değilse vida varken o şekilde açılmaz kırılır yazık olur

Touchpad tarafındaki yalama vida dışı hepsini söktüm. Fakat gitar penlerini başka taraftan geçiremedim. Arkada ve yandan denedim ama kasa çok sıkı. Penlerle açabildiğim yerdede kolayca kaydırarak açamıyorum. Baskı uygulamam gerekiyor ama bu seferde kırma riskim var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yalama vida açma yollari var. Bu şekilde açamazsın kırarsın. Ustasına götür elin yatkın değilse vida varken o şekilde açılmaz kırılır yazık olur
Anlıyorum, O zaman işin ehli birinden yardım almam lazım. Peki bilgisayarcıda sadece yalama ve kasa açma sorununu çözsem ve ramı evde taksam? Yoksa ikisinide mi orda yapmalıyım. Bu işlem ya da işlemler tahmini ne kadara mal olur? Daha önce hiç bilgisayarcıya gitmedim veya tanıdığım olmadı o yüzden bu konuya yabancıyım. Fikir verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Touchpad tarafındaki yalama vida dışı hepsini söktüm. Fakat gitar penlerini başka taraftan geçiremedim. Arkada ve yandan denedim ama kasa çok sıkı. Penlerle açabildiğim yerdede kolayca kaydırarak açamıyorum. Baskı uygulamam gerekiyor ama bu seferde kırma riskim var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anlıyorum, O zaman işin ehli birinden yardım almam lazım. Peki bilgisayarcıda sadece yalama ve kasa açma sorununu çözsem ve ramı evde taksam? Yoksa ikisinide mi orda yapmalıyım. Bu işlem ya da işlemler tahmini ne kadara mal olur? Daha önce hiç bilgisayarcıya gitmedim veya tanıdığım olmadı o yüzden bu konuya yabancıyım. Fikir verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
İnternet yorumları varsa bakabilirsin. Hepsini bir yaptırman daha iyi. Onlarda vida olur değiştirebilirler. Genel temizlik istemezsen tespit ücreti gibi saçma şeyleri yoksa 200 300 e halleder. Yalama vidalar lastikle falan çıkıyor. Çözümleri var video olarak onlara bak

İnternet yorumları varsa bakabilirsin. Hepsini bir yaptırman daha iyi. Onlarda vida olur değiştirebilirler. Genel temizlik istemezsen tespit ücreti gibi saçma şeyleri yoksa 200 300 e halleder. Yalama vidalar lastikle falan çıkıyor. Çözümleri var video olarak onlara bak
Anladım. Desteğiniz için teşekkür ederim! iyi günler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,255
Üyeler
184,756
Son üye
yagiz21
Geri