Lenovo LOQ laptop çok ısınıyor

Camlar açık normal yaz sıcağı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bildiğim kadarıyla lenovo termal macun değişiminde garantiyi bozmuyor. Undervolt için rehber öneriniz var mı?
MSI afterburner kullanmayı biliyorsanız kendi kullandığım ayarı paylaşayım. Normalde 2520MHz de kullanıyorum ama o frekansta 925mV'da undervolt yapabiliyorum ve oyunların genelinde 70-80w arası çekiyor. Sizi termal olarak rahatlatması için %5 performans kaybı ile 60-70w çekecek olan ayarımı paylaşıyorum. 2340MHz / 860mV:

Ekran görüntüsü 2025-08-26 163411.webp

• Beğen
Reaksiyonlar: GGII
MSI afterburner kullanmayı biliyorsanız kendi kullandığım ayarı paylaşayım. Normalde 2520MHz de kullanıyorum ama o frekansta 925mV'da undervolt yapabiliyorum ve oyunların genelinde 70-80w arası çekiyor. Sizi termal olarak rahatlatması için %5 performans kaybı ile 60-70w çekecek olan ayarımı paylaşıyorum. 2340MHz / 860mV:

Alıntıyı görüntüle
Teşekkürler.

Bu ayarda siz hata alırsanız voltaj değerini 865-870-875mV... olacak şekilde artırarak sırayla deneyin. Her cihazın stabil olduğu nokta farklı oluyor. Stabilite kontrolünü de mümkünse 3dmark timespy stability test ile yapın ya da heaven benchmark ile bir 10-15dk çalıştırarak gözlemleyin. Çünkü Furmark çok abartı oluyor.

Çok güzel, en azından 45w işlemciyi 80w ekran kartını besleyecek kadar soğutabiliyormuş. İşlemciye 35w limit, ekran kartına da bir undervolt çaktık mı sizi garanti bitene kadar idare eder. Bitince de ptm7950 uygular rahatlarsınız.
Kusura bakmayın tekrar rahatsız edicem lenovo ile konuştum temal macun değişimi garantiyi bozmaz dediler. Sizce hangi termal macun kullanmak mantıklı olur?

Sizi ayda bir pump-out yapıp uğraştırmayacak ürün PTM7950'dir. Yurtdışından siparişinizi verin 2 haftaya gelsin. Kesinlikle zamanınıza değecektir. Eşdeğeri "thermalright heilos" diye TR pazarına girmişti. Stok varsa onu da tercih edebilirsiniz.

PTM7950 orjinal satıcı: https://www.ebuy7.com/tr/honeywell-...ebook-savior-game-this-phase-change-film.html
3 yıldır kendi kullandığım ürünün satıcısı: https://tr.aliexpress.com/item/1005...t_main.10.68323d12dnCD6L&gatewayAdapt=glo2tur

• Beğen
Reaksiyonlar: GGII
Geri