Neler Yeni

Lens kullanan varmı? (-2,75 Miyop)

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,167
İsim
Burak Karadağ
Merhaba
Arkadaşlar ben 2 yıldır aktif lens kullanıcısıydım ve 1 ay önce çok âni bir karar ile hemen no touch laser ameliyatı oldum ve gözümü çizdirdim.
Benim 2 çift sıfır lens elimde kaldı (AirOptix Plus) + 360 ML Acuvue Solüsyon
Normalde bir kutu lens de 3 çift var (6 adet) ve ben 1 çiftini sadece 5 gün kullandım ve ameliyattan sonra o 5 günlük lens heba oldu mecbur attım çöpe.
Solüsyonu da sadece en fazla 20 ML felan kullanmışımdır (ağzına kadar dolu)
Yani bunlar elimde kaldı ve bunları yakın zamanda toplam 424 ₺ ye LensMarket'Ten almıştım. Eğer aramızda belirttiğim gibi -2,75 Miyop olan varsa ve lens ihtiyacı varsa bari çok mâkul bir fiyata vereyim yazık günah elde boş boş kaldı. Zayi olmasın. Faturasını vs de atabilirim. Ürün tertemiz elimde kalakaldı.

WhatsApp Image 2023-04-04 at 10.15.13.jpeg
WhatsApp Image 2023-04-04 at 10.15.16.jpeg
WhatsApp Image 2023-04-04 at 10.15.19.jpeg
WhatsApp Image 2023-04-04 at 10.15.21.jpeg

Son düzenleme:

Onur052

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Onur
Numaralarımız uymadı be tüh alırdım

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,396
İsim
Bilal Tepe
Merhaba
Arkadaşlar ben 2 yıldır aktif lens kullanıcısıydım ve 4 gün önce çok âni bir karar ile hemen no touch laser ameliyatı oldum ve gözümü çizdirdim.
Benim 2 çift sıfır lens elimde kaldı (AirOptix Plus) + 360 ML Acuvue Solüsyon
Normalde bir kutu lens de 3 çift var (6 adet) ve ben 1 çiftini sadece 5 gün kullandım ve ameliyattan sonra o 5 günlük lens heba oldu mecbur attım çöpe.
Solüsyonu da sadece en fazla 20 ML felan kullanmışımdır (ağzına kadar dolu)
Yani bunlar elimde kaldı ve bunları yakın zamanda toplam 424 ₺ ye LensMarket'Ten almıştım. Eğer aramızda belirttiğim gibi -2,75 Miyop olan varsa ve lens ihtiyacı varsa bari çok mâkul bir fiyata vereyim yazık günah elde boş boş kaldı. Zayi olmasın. Faturasını vs de atabilirim. Ürün tertemiz elimde kalakaldı.

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Bende göz cizdircem biraz aydinlatirmisin acıklı biseymi ne kadar sürüyor memnun kladin mi

Kyles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
758
İsim
Caner
Hocam vaktinizi almazsam bisey sorucam bende 24 yasındayım ama göz derecem hala ilerliyor o yüzden göz cizdirmekten korkuyorum şuan 4-5 derece civarında gözlük kullanıyorum, gözümü cizdirsem göz derecem ilerlemeye devam eder mi ki?
Ve hangi yerden ne kadara yaptırdınız?

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,167
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende göz cizdircem biraz aydinlatirmisin acıklı biseymi ne kadar sürüyor memnun kladin mi
No Touch Laser (Çizdirme) ve Lazer olmak üzere 2 ye ayrılıyorlar.
Benim gittiğim doktor kesinlikle çizdirmemi tavsiye etti (İzmit Dünya Göz Hastanesi) çünkü çizdirmek daha sağlıklı ve güvenilir ömür boyu en fazla -0,50 ye çıkar (o da çok zor ama %5 ihtimal diyelim) sadece 10 dakika sürdü ve ameliyattan önce çok endişeliydim hafif tırsmadım değil ama hiç korkulacak bir şeyde yokmuş ve çok rahat geçti narkoz vs yok bu arada. Sadece sana yelek giydiriyorlar ve kafana bone geçiriyorlar ameliyat odasına alıyorlar (yüksek teknoloji makineler felan var) yatırıyorlar seni ve gözüne özel bir damla damlatıyorlar ve o damla sayesinde gözünü saatlerce hiç kırpmadan açık tutabilirsin. Her neyse ardından gözlerimi kırpmamam için bir aparatla açtılar geniş bir şekilde ve makineden çıkan bir kırmızı noktaya bakıyorsun. Tak tak sesler geliyor ve hafif bir yanık kokusu geldi ama hiç bir şey hissetmedim anlamadım ve bu kadar rahat bir şey olduğunu tahmin etmemiştim. 10 dakika sonra "Hadi geçmiş olsun" dediler ve özel bir gözlük verdiler güneşten ve UV ışınlarından etkilenmemek için. Ama ilk 4 gün çok ağır cefası var haberin olsun şakam yok (ağrı, sızı çok felaket bir şey) hayatım en zehir 4 gününü yaşadım ama şuan şahin gibi görüyorum çok iyi her şey. Ayrıca doktor bana +1 derece fazla bastı. Belki zamanla biraz derecem düşer diye tedbir amaçlı. Şuan gözüm +0,75 derece ve net üstüne net görüyorum. Ve günde 3 damla kullanıyorum 2 aylığına.
@Kyles @ARTIK FAN DEĞİLİM

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,396
İsim
Bilal Tepe
No Touch Laser (Çizdirme) ve Lazer olmak üzere 2 ye ayrılıyorlar.
Benim gittiğim doktor kesinlikle çizdirmemi tavsiye etti (İzmit Dünya Göz Hastanesi) çünkü çizdirmek daha sağlıklı ve güvenilir ömür boyu en fazla -0,50 ye çıkar (o da çok zor ama %5 ihtimal diyelim) sadece 10 dakika sürdü ve ameliyattan önce çok endişeliydim hafif tırsmadım değil ama hiç korkulacak bir şeyde yokmuş ve çok rahat geçti narkoz vs yok bu arada. Sadece sana yelek giydiriyorlar ve kafana bone geçiriyorlar ameliyat odasına alıyorlar (yüksek teknoloji makineler felan var) yatırıyorlar seni ve gözüne özel bir damla damlatıyorlar ve o damla sayesinde gözünü saatlerce hiç kırpmadan açık tutabilirsin. Her neyse ardından gözlerimi kırpmamam için bir aparatla açtılar geniş bir şekilde ve makineden çıkan bir kırmızı noktaya bakıyorsun. Tak tak sesler geliyor ve hafif bir yanık kokusu geldi ama hiç bir şey hissetmedim anlamadım ve bu kadar rahat bir şey olduğunu tahmin etmemiştim. 10 dakika sonra "Hadi geçmiş olsun" dediler ve özel bir gözlük verdiler güneşten ve UV ışınlarından etkilenmemek için. Ama ilk 4 gün çok ağır cefası var haberin olsun şakam yok (ağrı, sızı çok felaket bir şey) hayatım en zehir 5 gününü yaşadım ama şuan şahin gibi görüyorum çok iyi her şey. Ayrıca doktor bana +1 derece fazla bastı. Belki zamanla biraz derecem düşer diye tedbir amaçlı. Şuan gözüm +0,75 derece ve net üstüne net görüyorum. Ve günde 3 damla kullanıyorum 2 aylığına.
@Kyles @ARTIK FAN DEĞİLİM
Bende çizdirmek istiyorum büyük ihtimal cizdircem bakalım bı parayi bulayım da 😃

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,167
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende çizdirmek istiyorum büyük ihtimal cizdircem bakalım bı parayi bulayım da 😃
İşte benim çok âni bir şekilde ameliyat olmamın sebebi o idi. Kampanya vardı ve 22.000 ₺ ye oldum ameliyatı. İçim yanmadı değil o kadar para ile bir kasa alırdım :( aga beee ama sağlık işte ne yaparsın ki :shy:

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,396
İsim
Bilal Tepe
İşte benim çok âni bir şekilde ameliyat olmamın sebebi o idi. Kampanya vardı ve 22.000 ₺ ye oldum ameliyatı. İçim yanmadı değil o kadar para ile bir kasa alırdım :( aga beee ama sağlık işte ne yaparsın ki
Bana gözlüğü çok yakistiriyolar ben baktığımda 26 30 bin hep İstanbul'da adam akıllı yerler gözlük çok ucuza geliyor rahatsız değilim gözlükten ama.leke olunca çıldırıyorum😃 gözüm takiliyor o lekeye hep

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,167
İsim
Burak Karadağ
Bana gözlüğü çok yakistiriyolar ben baktığımda 26 30 bin hep İstanbul'da adam akıllı yerler gözlük çok ucuza geliyor rahatsız değilim gözlükten ama.leke olunca çıldırıyorum😃 gözüm takiliyor o lekeye hep
Ben görsel detaylara çok takıntı yapan birisiyim. Gözlük kullanmak istemiyorum mesela sevmiyorum aga ne yapayım yani. Ayrıiyeten kışın ve yazın buğulanma olayları, yağmur yağma durumu vs vs. ama gözlük tabii ki de en sağlıklı olanı. Kafa rahat

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,306
İsim
yusuf ecer
Aynı ameliyatı ben de oldum, 8sene lens kullandıktan sonra. Ameliyatta gözlerimin yandığınının kokusu bitiyordu burnumda, bittikten sonra hiç bir şey hissetmedim ama 1saat sonra gözlerimi bile açamadım.Acı eşiğimi yüksek bilirdim, ağrı kesici iğne ve uyku iğnesi yiyene kadar ağladım; yedikten sonra da 2gün uyudum sanırım:D Çok geçmiş olsun, aklına takılan yardım istediğin, merak ettiğin bir şey olursa seve seve yardımcı olurum. 3sene oluyor benim lazerin üstünden, belki 4bile olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı ameliyatı ben de oldum, 8sene lens kullandıktan sonra. Ameliyatta gözlerimin yandığınının kokusu bitiyordu burnumda, bittikten sonra hiç bir şey hissetmedim ama 1saat sonra gözlerimi bile açamadım.Acı eşiğimi yüksek bilirdim, ağrı kesici iğne ve uyku iğnesi yiyene kadar ağladım; yedikten sonra da 2gün uyudum sanırım:D Çok geçmiş olsun, aklına takılan yardım istediğin, merak ettiğin bir şey olursa seve seve yardımcı olurum. 3sene oluyor benim lazerin üstünden, belki 4bile olabilir
Ayrıca şunu da belirteyim arkadaşlar; gittiğiniz hastanenin bir önemi yok no touch laser varsa; çünkü bu yöntemde doktorun iyi olup olmaması vs önemli değil, tamamiyle makine ölçüsünde makine yapıyor işlemi, doktorun yaptığı tek şey seni uyuşturmak göz kapaklarını sabitlemek.Ben de sizin gibi bu hastane ve şu hastane arasında neden 3 kat fiyat farkı var demiştim; ben olduğumda dünya göz 15, era göz 3.5 istiyordu haliyle de göz bu anlamsız geldi.Sonra doktor ve hastane beni ikna etti ve era gözde oldum.Dedikleri gibi doktorun önemi yok, büyük hastaneler marka parası ekliyormuş.Bunu da göz önünde bulundurun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,167
İsim
Burak Karadağ
Ameliyat bitti ve ilk pencereden dışarı baktım ooo tamam iş biti dedim ama yanılmıştım. Arabaya geçtim ve 30 dakika sonra inanılmaz bir şeydi. Yahu gözümü açamıyordum yemin ederim. Gözüme biber gazı sıkmışlardı sanırsın. Gözümü kapatarak saatlerce zaman geçirmeye çalıştım uyuyamıyordumda ve gerçekten o ilk 4 gün aman Allah'ım sen düşmanıma yaşatma... İlaç içiyordum sürekli sinirden bir yerle yumruklamak istiyordum.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,306
İsim
yusuf ecer
Ameliyat bitti ve ilk pencereden dışarı baktım ooo tamam iş biti dedim ama yanılmıştım. Araba geçtim ve 30 dakika sonra inanılmaz bir şeydi. Yahu gözümü açamıyordum yemin ederim. Gözüme biber gazı sıkmışlardı sanırsın. Gözümü kapatarak saatlerce zaman geçirmeye çalıştım uyuyamıyordumda ve gerçekten o ilk 4 gün aman Allah'ım sen düşmanıma yaşatma... İlaç içiyordum sürekli sinirden bir yerle yumruklamak istiyordum.
koruyucu lensler çıktıktan sonra tamamen özgürleşiyosun, tam görüş de 1ay gibi bir sürede geliyor :D 144p 240p 360p 480p diye her gün farklı uyanıyordum :D

Top Bottom