Neler Yeni

Lian Li Galahad 240 R9 5900x'te 91 derece sıcaklık sorunu

asus>msi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
ferhat demirci
Herkese Merhaba, Etkitimde yer alan sistemimde cpu sıcaklık değeri 92 -93 derecelere kadar çıkmakta. Cpu fanlardan biri diğerinden sanki farklı bir devirde dönmekte. Acaba garantiye göndermeden benim yapabileceğim ya da kontrol edebileceğim bir yer var mı? Eğer kolay bir işlemse ben yapmak isterim.Fakat asıl merak ettiğim 5900x işlemci için bu sıvı soğutucunun yeterli olup olmayacağı ile ilgili. Cevap veren herkese teşekkür ederim.

SekerBey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
495
İsim
murat dedecim
Macun yenileyin hocam?

asus>msi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
ferhat demirci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

SekerBey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
495
İsim
murat dedecim

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,442
İsim
Mert Can Ergün
Montajı sen mi yaptın

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,600
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Galahad 240 iyidir, 5900X'e rahat yetmesi lazım.

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Soğutucunun işlemciye temas eden kısmı gevşek mi diye bakın,öyleyse iyice sıkıp yerleştirin.
Elindeki soğutucu 5900X için yeterli.

asus>msi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
ferhat demirci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Montajı sen mi yaptın
hayır hocam. hazır sistem geldi. biraz araştırdım sorun sıvı soğutucu pompasında olabilirmiş. onun çalışıp çalışmadığını ses dışında nasıl anlayabilirim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Galahad 240 iyidir, 5900X'e rahat yetmesi lazım.
evet zaten yeterli diye almıştım. ama yükteyken 91-93 dereceleri görüyor. bir sorun olduğu aşikar . garantiye gönderince 20 günden önce dönmüyor. kendim halledebilir miyim diye o yüzden sordum.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,600
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
hayır hocam. hazır sistem geldi. biraz araştırdım sorun sıvı soğutucu pompasında olabilirmiş. onun çalışıp çalışmadığını ses dışında nasıl anlayabilirim?

evet zaten yeterli diye almıştım. ama yükteyken 91-93 dereceleri görüyor. bir sorun olduğu aşikar . garantiye gönderince 20 günden önce dönmüyor. kendim halledebilir miyim diye o yüzden sordum.
İşlemci kaç W çekiyor yükte? Eğer PBO ve CPB açıksa o sıcaklıklar normal çünkü güç tüketimi uçup gidiyor o işlemcinin.

Bünyamina

80+ Platinum

işlemciye temas etmiyor yada soğutucun bozulmuş olabilir stok fanla ben tam montajlayamadım 95 dereceleri görüyordu 5 5600x düzeltince 75 lere düştü

asus>msi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
ferhat demirci
Soğutucunun işlemciye temas eden kısmı gevşek mi diye bakın,öyleyse iyice sıkıp yerleştirin.
Elindeki soğutucu 5900X için yeterli.
hocam 240lar biliyorsunuz 2 fanlı oluyor. bir fan sanki tam devirde dönmüyor gibi. sorun nereden kaynaklı acaba? sıvı pompası çalışmıyor olabilir? nasıl emin olacağım bilginiz var mı?

İşlemci kaç W çekiyor yükte? Eğer PBO ve CPB açıksa o sıcaklıklar normal çünkü güç tüketimi uçup gidiyor o işlemcinin.
pbo vardı fakat biostan bile yapmamıştım sadece amd ryzen programından yapmıştım. onu kapatmama rağmen sıcaklı değeri düşmedi. voltajı şu an tam hatırlamıyorum fakat 130 gibi bir değer olduğunu varsayıyorum

Son düzenleme:

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
hocam 240lar biliyorsunuz 2 fanlı oluyor. bir fan sanki tam devirde dönmüyor gibi. sorun nereden kaynaklı acaba? sıvı pompası çalışmıyor olabilir? nasıl emin olacağım bilginiz var mı?
Bilgim yok.
Siz de garantiye yollayın en iyisi.

scorpionn38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
237
İsim
ferhat küçük
hwinfo gibi programlardan pompa ve fan rpm değerlerine bakabilirsiniz. max rpm değerlerine ulaşıyorlarsa geriye iki ihtimal kalır.
1- işlemciye tam temas etmiyor gevşeme filan olmuş.
2- radyatör içinde tıkanma filan olmuş olabilir. (msi coreliquid serisinde kronik problem)

Top Bottom