Windows kurulumuyla hemen hemen aynı. ISO indirilir, usbye yazılır, biosdan USB öne alınır, yeniden başlatırken kurulum ekranı gelir. Windowsu silmeden yanına kurabilirsin. Daha sonra beğenmezsen kurduğun kısmı silip Windowsa katabilirsin. Hiç bir şey olmamış gibi devam edebilirsin.imzamdaki sistemime linux nasıl kurabilirim, daha sonra windows a geri nasıl dönebilirim.
bu işleme başlamak istiyorum yardımcı olabilir misiniz mesela nereden indireceğim windowsa dokunmadan nasıl deneyip karar verebilicem sonrasında seversem windowsu nasıl silicem eğer sevmezsem onu silip windowsa nasıl dönücem format atmadanWindows kurulumuyla hemen hemen aynı. ISO indirilir, usbye yazılır, biosdan USB öne alınır, yeniden başlatırken kurulum ekranı gelir. Windowsu silmeden yanına kurabilirsin. Daha sonra beğenmezsen kurduğun kısmı silip Windowsa katabilirsin. Hiç bir şey olmamış gibi devam edebilirsin.
bu videodaki işlemleri yaparken windowsuma zarar gelmeden dönebilirim değilmi linuxu silebilirim geri ?Tavsiyem eğer ağır bir iş yapmayacaksan sanal makine kur. Onun içine de linux kur. @mertkuskapan abiye teşekkürler. Buradan izleyebilirsin:
Windows'a dokunmuyoruz. SSD veya HDD'nin belirli kısmının içine işletim sistemi kurmuş oluyoruz. O dosyayı silersen işletim sistemi de silinmiş olur. RAM ve CPU ayarına dikkat et. Hepsini fulleme çökme yaşanabilir. Videoda zaten bunu anlatıyor. Bende mesela zevk olarak 2. bir Windows 10 kullanıyorum.bu işleme başlamak istiyorum yardımcı olabilir misiniz mesela nereden indireceğim windowsa dokunmadan nasıl deneyip karar verebilicem sonrasında seversem windowsu nasıl silicem eğer sevmezsem onu silip windowsa nasıl dönücem format atmadan
Mesaj otomatik birleştirildi:
bu videodaki işlemleri yaparken windowsuma zarar gelmeden dönebilirim değilmi linuxu silebilirim geri ?
hem windows hem linux yüklü olduğunda ne gibi sorunlar yaşanır ssdim imzamda, ve o videoyu baştan sona izlesem kurar mıyım adım adım ? yada onu mu kurmam gerek başka bişi miWindows'a dokunmuyoruz. SSD veya HDD'nin belirli kısmının içine işletim sistemi kurmuş oluyoruz. O dosyayı silersen işletim sistemi de silinmiş olur. RAM ve CPU ayarına dikkat et. Hepsini fulleme çökme yaşanabilir. Videoda zaten bunu anlatıyor. Bende mesela zevk olarak 2. bir Windows 10 kullanıyorum.
Öncelikle hangi dağıtımı kullanmak istediğine karar vermen gerekiyor. Örneğin Ubuntu. Ubuntunun kendi sitesine gidip downloads kısmından ISO dosyasını indiriyorsun. Diskinden belirli bir alan ayırman gerekiyor. Örneğin 50gb. Alanı ayırdıktan sonra kurulumunu oraya yapıyorsun. Bilgisayar başlarken sana hangi işletim sistemini çalıştırmak istediğini sorar. Sormazsa da başlangıçta boot tuşuna basıp (MSI için f11) istediğin işletim sistemini seçersin. Beğenmezsen o kısmı silip tekrar Windowsa katabilirsin.bu işleme başlamak istiyorum yardımcı olabilir misiniz mesela nereden indireceğim windowsa dokunmadan nasıl deneyip karar verebilicem sonrasında seversem windowsu nasıl silicem eğer sevmezsem onu silip windowsa nasıl dönücem format atmadan
Mesaj otomatik birleştirildi:
bu videodaki işlemleri yaparken windowsuma zarar gelmeden dönebilirim değilmi linuxu silebilirim geri ?
hangi dağıtımı tercih etmem gerekiyor ?Öncelikle hangi dağıtımı kullanmak istediğine karar vermen gerekiyor. Örneğin Ubuntu. Ubuntunun kendi sitesine gidip downloads kısmından ISO dosyasını indiriyorsun. Diskinden belirli bir alan ayırman gerekiyor. Örneğin 50gb. Alanı ayırdıktan sonra kurulumunu oraya yapıyorsun. Bilgisayar başlarken sana hangi işletim sistemini çalıştırmak istediğini sorar. Sormazsa da başlangıçta boot tuşuna basıp (MSI için f11) istediğin işletim sistemini seçersin. Beğenmezsen o kısmı silip tekrar Windowsa katabilirsin.