Linux Tabanlı bir işletim sistemine (Benim ki Pardus) Kali Linux deki herhangi bir programı çalıştırabilir miyim ?

KlorM

80+
Reaksiyon skoru
21
Merhaba öncellikle bu tamamen merak konusu ve böyle bir amacım (şuanlık) yok.Benim evimde eski bir bilgisayar vardı ve Windows çok yavaş çalışıyordu ve bende Tubitak'ın Pardus işletim sistemini kurdum (19.2 versiyonu).Şimdi asıl sorum Pardus Linux tabanlı bir sistem ve Kali Linux de öyle. Ben Kali Linux'deki herhangi bir Hack Tool'u Pardus uçbiriminde çalıştırabilir miyim ?

İki işletim sistemi de Debian tabanlı. Bahsettiğiniz programları Pardus üzerinde de çalıştırabilirsiniz.

Peki nasıl yapabilirim? Linux e çok hakim değilim.

Sunucu tarafında Centos 7 kullanıyorum, oradan yola çıkarak açıklıyorum.

Bahsettiğin programın .DEB paketini bulup terminal üzerinden kurulum yapman lazım. Ayrıca internette Katoolin isimli bir program buldum. Sanırım Kali uygulamalarını Debian tabanlı işletim sistemlerine yüklemesinin sağlıyor. İncele derim;

Sunucu tarafında Centos 7 kullanıyorum, oradan yola çıkarak açıklıyorum.

Bahsettiğin programın .DEB paketini bulup terminal üzerinden kurulum yapman lazım. Ayrıca internette Katoolin isimli bir program buldum. Sanırım Kali uygulamalarını Debian tabanlı işletim sistemlerine yüklemesinin sağlıyor. İncele derim;
Teşekkür ederim bende katolini buldum şuan nasıl kullanıldığını öğreniyorum teşekkür ederim

Teşekkür ederim bende katolini buldum şuan nasıl kullanıldığını öğreniyorum teşekkür ederim

Madem Linux öğrenmek istiyorsun şimdilik Pardus değil de diğer dağıtımları kullan derim. Direk Debian'ın kendisini veya Debian tabanlı Ubuntu, Linux Mint ya da RHEL tabanlı daha çok sunucularda kullanılan Centos gibi Türkçe ve ingilizce destekleri çok olan sistemlerde öğren sonra gerisi gelir zaten. Yaşın kaç bilmiyorum ama meslek haline getirirsen uzun vadede güzel paralar kazanabilirsin. Herkes internet sitesi yapabilir ama herkes sunucu kurup optimize edemez :)

Kolay gelsin.

Geri