Neler Yeni

Linux yararları nedir?

drcymer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Recep
Merhaba,
10 yıldan fazla süredir Windows kullanıcısıyım fakat Linux tabanlı bir işletim sistemine geçmek istiyorum çok sorun yaşar mıyım?
Siber güvenlik öğrencisi olduğum için sanal makine üzerinden Ubuntu, Kali Linux ve Windows server'da çokça vakit geçiriyorum bunlara da yararı olur mu?
Linux'a bir şey indirirken Windows gibi kolay olmayacağını tahmin ediyorum çok sorun yaşar mıyım?

Firety

80+
Merhaba,
10 yıldan fazla süredir Windows kullanıcısıyım fakat Linux tabanlı bir işletim sistemine geçmek istiyorum çok sorun yaşar mıyım?
Geçeceğiniz dağıtıma, isteklerinize ve donanımınıza bağlı. Doğru dağıtıma geçerseniz sıkıntınız çok az olacaktır.
Linux'a bir şey indirirken Windows gibi kolay olmayacağını tahmin ediyorum çok sorun yaşar mıyım?
Çoğu dağıtımın kendine özel mağazaları var, Windows'tan daha kolay bile olabilir bazen.

drcymer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Recep
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
DİPNOT: Oynadığım oyunları da eklemem gerektiğini düşündüm: Valorant, Sea of Thieves

• Beğen
Reaksiyonlar: kyoi

drcymer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Recep
Valorant agresif kernel-level anti-hilesi yüzünden maalesef Linux'ta çalışmamakta. Thieves'i bilmiyorum.
:/ anladım 2. bilgisayarımı aldığımda kurabilirim ancak anlaşıldı.

Firety

80+
Proton, Wine gibi şeylerle oyunlar Linux'ta gayet güzel çalışıyor ancak donanıma bağlı olarak performans farkı var tabii ki. Belli oyunlar ise anti-cheat, DRM gibi zorluklardan dolayı çalışmamakta.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
DİPNOT: Oynadığım oyunları da eklemem gerektiğini düşündüm: Valorant, Sea of Thieves
iki oyunu da linuxde oynayamazsın. yalnız dualboot olarak kurabilirsin. ben windowsun yanına kurdum. biostan açılış seçeneği olarak 1. sıraya linux koydum. bilgisayar açılırken otomatik linux açılıyor. oyun oynayacaksam açılırken boot tuşuna basıp (msi anakartta f11) windowsu seçiyorum. oyunlar olmasa windows hiç kullanmam.

drcymer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Recep
iki oyunu da linuxde oynayamazsın. yalnız dualboot olarak kurabilirsin. ben windowsun yanına kurdum. biostan açılış seçeneği olarak 1. sıraya linux koydum. bilgisayar açılırken otomatik linux açılıyor. oyun oynayacaksam açılırken boot tuşuna basıp (msi anakartta f11) windowsu seçiyorum. oyunlar olmasa windows hiç kullanmam.
Okul ve iş için bir laptop alacağım zaten ona kuracağım Linux'u, sizce hangi dağıtımı kullanmam daha mantıklı olur fikriniz var mı?

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Okul ve iş için bir laptop alacağım zaten ona kuracağım Linux'u, sizce hangi dağıtımı kullanmam daha mantıklı olur fikriniz var mı?
bu kişisel bir tercih. ben ubuntu ve debian tabanlı dağıtımları seviyorum. onlara alışkınım terminal kodları olarak. kimisi arch sever, kimisi fedora. dediğim gibi kişisel tercih. kali linux deneyimlediğini yazmışsın. onu kullanabilirsin.

• Beğen
Reaksiyonlar: kyoi

drcymer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Recep
bu kişisel bir tercih. ben ubuntu ve debian tabanlı dağıtımları seviyorum. onlara alışkınım terminal kodları olarak. kimisi arch sever, kimisi fedora. dediğim gibi kişisel tercih. kali linux deneyimlediğini yazmışsın. onu kullanabilirsin.
Evet Kali Linux mantıklı gibi duruyor peki Ubuntu kullanmam gerektiğinde Kali'ye sanal makine kurup Ubuntu mu yüklemem lazım orada biraz kafam karıştı.

macOS

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
2 hafta Mint sonra kendiniz araştırıp istediğiniz dağıtımı bulun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet Kali Linux mantıklı gibi duruyor peki Ubuntu kullanmam gerektiğinde Kali'ye sanal makine kurup Ubuntu mu yüklemem lazım orada biraz kafam karıştı.
Kali'yi ne için kullanacaksınız? Günlük kullanım için mantıklı değil. Siber güvenlik öğrencisiymişsiniz, görmedim. Kali alternatiflerini de düşünebilirsiniz.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
ubuntu neden kullanmanız lazım? ikisi de temelde aynı. birinde olup diğerinde olmayan pek bir şey olduğunu sanmıyorum.

Top Bottom