Linux yararları nedir?

ubuntu neden kullanmanız lazım? ikisi de temelde aynı. birinde olup diğerinde olmayan pek bir şey olduğunu sanmıyorum.
Ubuntu'yu SIEM (Splunk) için kullanıyoruz.

Kali yerine Parrot OS önerilir.
Göz atacağım teşekkürler :)
2 hafta Mint sonra kendiniz araştırıp istediğiniz dağıtımı bulun.
Evet bende Mint arayüzünü beğendim bir bakmak istiyorum sanal makineden.

Sea of Thieves hakkında bir bilgim yok fakat Valorant'ı anti-cheat sebebiyle oynayamazsınız. Kali yerine Parrot ve Black Arch gibi alternatiflere göz atabilirsiniz.

Keşke bunu hocama da anlatabilseydim neyse en azından Ubuntu'ya bakmış oluyorum değişiklik iyidir.
ubuntu temelde debian tabanlı. yine debian tabanlı bütün linux dağıtımlarına aynı şekilde kurulabilir. o yüzden attım bunu. yapacağın işi hangi işletim sisteminde yaptığın önemliyse ona bir şey diyemem de, kalide de mintde de bunu kullanabilirsin.

bunun yanında ister vm ister dualboot ile işletim sistemi kullanabilirsin.

Linux, bize yazılım dünyasında özgürlüğümüzün ne kadar kıymetli olduğunu gösterir.
Bugün Apple gibi şirketlerin koyduğu kurallar ile sağlanan sistemleri, insanlar öve öve bitiremiyor. Ama kendi kendi isteklerimiz ve özgürlüğümüz değersizleşiyor.

İşte Linux, bizlere kendi dilediğimizi yapmaya imkan verir.

Örneğin böyle bir ara yüz tasarlamak gibi;
1617874781729.png

ubuntu temelde debian tabanlı. yine debian tabanlı bütün linux dağıtımlarına aynı şekilde kurulabilir. o yüzden attım bunu. yapacağın işi hangi işletim sisteminde yaptığın önemliyse ona bir şey diyemem de, kalide de mintde de bunu kullanabilirsin.

bunun yanında ister vm ister dualboot ile işletim sistemi kullanabilirsin.
Anladım Ubuntu'ya mecbur olmadığımı öğrendiğim iyi oldu, teşekkürler bilgiler için.
Linux, bize yazılım dünyasında özgürlüğümüzün ne kadar kıymetli olduğunu gösterir.
Bugün Apple gibi şirketlerin koyduğu kurallar ile sağlanan sistemleri, insanlar öve öve bitiremiyor. Ama kendi kendi isteklerimiz ve özgürlüğümüz değersizleşiyor.

İşte Linux, bizlere kendi dilediğimizi yapmaya imkan verir.

Örneğin böyle bir ara yüz tasarlamak gibi;
Alıntıyı görüntüle
Güzel bir Linux anlatımı olmuş teşekkür ederim.

Anladım Ubuntu'ya mecbur olmadığımı öğrendiğim iyi oldu, teşekkürler bilgiler için.
rica ederim. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum foruma.

Okul ve iş için bir laptop alacağım zaten ona kuracağım Linux'u, sizce hangi dağıtımı kullanmam daha mantıklı olur fikriniz var mı?
Arch tabanlı dağıtımları öneririm. Debian tabanlı olanlar ekstra hantal oluyor, Mx Linux mesela benim gözümde zayıf bir dağıtım ki kendisi Debian tabanlıdır ama Arch tabanlılarda hiçbirine zayıf diyemem.

Arch tabanlı dağıtımları öneririm. Debian tabanlı olanlar ekstra hantal oluyor, Mx Linux mesela benim gözümde zayıf bir dağıtım ki kendisi Debian tabanlıdır ama Arch tabanlılarda hiçbirine zayıf diyemem.
Aslında Arch bakmayacaktım ama hantallığa dayanamıyorum onun için göz atacağım, teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,224
Üyeler
183,396
Son üye
rand0m1i
Geri