Neler Yeni

Lise bilişim mezunu ne iş yapar?

Messinin Ronaldosu

80+ Bronze
Lise bilişim mezun olanlar be yapabilir asgari maaş veren yerler hariç

Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
ÖZGÜR KAPTAN
Lise bilişim mezun olanlar be yapabilir asgari maaş veren yerler hariç
Benden daha bilgili arkadaşlar vardır elbet ama bende fikrimi belirtmek isterim bence en mantıklısı üniversite okumak olur ek puan veriyorlar diye biliyorum bölümden dolayı var olan bilgine birde üniversite bilgini katarsan ve o üniversite iyi olursa senin açından çok iyi olur diğer türlü iş bulup yükselmek için belli başlı projelerin olmalı diye biliyorum

Messinin Ronaldosu

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benden daha bilgili arkadaşlar vardır elbet ama bende fikrimi belirtmek isterim bence en mantıklısı üniversite okumak olur ek puan veriyorlar diye biliyorum bölümden dolayı var olan bilgine birde üniversite bilgini katarsan ve o üniversite iyi olursa senin açından çok iyi olur diğer türlü iş bulup yükselmek için belli başlı projelerin olmalı diye biliyorum
önerin için teşekkür ederim

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,199
İsim
Mustafa Enes Bulut
gelişimibe göre karsına cıkacak iş ımkanları farklılık gösterir ama lise den bilişim mezunu birisine öyle yuksek maaşlar vereceklerını dusunmuyorum asgari ücret kafidir sana tavsıyem zaten meslek lisesi okumssun üni sınavından bi gir zaten size ek kontejan veriyorlar ordan bilişimle alakalı bir bölume gir zaten altyapın oldugu ıcın zorlanmazzsın mezun olana kadar da bilign sahilinde işler alabilirsin ama mezun olduktan sonra araştırmalarıma göre asgari ücretin iki katı kadar maaş ile işe başlıyorsun
bende bu sektörün içindeyim bilişim sistemleri mühendisliiği okuyorum

ufukgn75

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
ufuk bilge
iş arar ve sonrasında girir yada çıkar sonra üniversiteye hazırlanır

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,199
İsim
Mustafa Enes Bulut
iş imkanları için kariyernet ve linkedine bakın

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,277
İsim
a l p e r
iş imkanları için kariyernet ve linkedine bakın
Bende bilişin okudum web tasarım dalında. Ama bi halt olamadım işte. Keşke teknik servis seçseydim en azından internet cafede yada teknik serviste falan çalışıyor olurdum şuan, akü fabrikası yerine.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,967
İsim
Orkun
Bende Bilişim Teknolojileri Veritabanı Programcılığı mezunuyum. Lise diploması günümüzde bir işe yaramadığı herkes de bulunduğu için üniversite de Bilgisayar Programcılığı bölümünü tercih ettim. Size tavsiyem benim gibi yapmanız. Lise diploması ile Linkedin den en basit işlere bile başvuramıyorsunuz. Başvursanız bile en az üniversite diploması istedikleri için cvnizi okumazlar bile. En azından bir üniversite diplomanız bulunsun. Ondan sonra geriye kendinizi geliştirmek, elle tutulur projeler üretmek kalıyor. (Proje üretmek zorunda değilsiniz, bir yere ücretsiz stajyer olarak başlayıp orada hem kendinizi geliştirirken aynı zamanda kendinizi de sevdirirseniz yeni işiniz hayırlı olsun.)

Ek olarak lise diploma puanınız yüksek ise hangi bölüm olursa olsun bölümünüzün devamı bir bölüm tercih ediyorsanız kayda değer puan katkısı sağlıyor. Benim lise diplomasından üniversite sınav sonucuna +80 puan vermişti ve yerleştirme puanına da ek puan vermişti.

Hibb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yasin Sivri
A101'de kasiyerlere asgariden 1-2 bin fazla veriyorlarmış sanırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,360
Üyeler
166,742
Son üye
pchocam
Top Bottom