Neler Yeni

Lisede yazılıma başlanır mı ?

skarlyt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Sinan Yazıcı
Merhabalar şuanda 11.sınıf öğrencisiyim derslerim fena değil ama okulu açığa geçirip yazılım ve yabancı dil çalışmak istiyorum sadece.Şuanda 16 yaşındayıım 2-3 yıl gibi bir sürede kendimi disipilinli çalışırsam geliştirebilir miyim? Udemy'de kurs aldım yazılım için ve yabancı dil için.Amacım ingilizcemi sağlam bir şekilde ilerletip ortalama bir yazılımcı olup yurtdışında iş bulmak.Sizce üniverste gerekli mi? Anlattıklarımı uygularsam hayatımı güzel yerlere getirebilir miyim ?

Receb İvedik

80+ Bronze
Merhabalar şuanda 11.sınıf öğrencisiyim derslerim fena değil ama okulu açığa geçirip yazılım ve yabancı dil çalışmak istiyorum sadece.Şuanda 16 yaşındayıım 2-3 yıl gibi bir sürede kendimi disipilinli çalışırsam geliştirebilir miyim? Udemy'de kurs aldım yazılım için ve yabancı dil için.Amacım ingilizcemi sağlam bir şekilde ilerletip ortalama bir yazılımcı olup yurtdışında iş bulmak.Sizce üniverste gerekli mi? Anlattıklarımı uygularsam hayatımı güzel yerlere getirebilir miyim ?
üniversite olmadan olmaz . okulla ikisini yapabiliyorsanoz aynı anda yürütmeye çalışın. Yurt dışında üniversite okumak istiyorsanız bildiğim kadarıyla açıktan mezun olunca okunmuyor

1905

80+ Silver
benim uzaktan bir tanıdığım fizik bölümü mezunu(yanlış olmasın ama yazılım değil ) kendi çapında yazılım öğrenerek şuanda hem yurtdışından bir şirketle hem de uludağ üniversitesinde bir işte çalışıyor hem döviz kazanıyor hem de tl bazında maaşı var. istersen hiç bir şey engel olmaz ama düzenli olarak çalışman gerekir. ayrıca yazılımı şimdiden öğrenip liseyi bitirdiğinde yazılım müh. okursan çok rahat edersin. kesinlikle öneririm ama derslerini ihmal etmedikçe

Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Yusuf Özbaş
üniversite olmadan olmaz . okulla ikisini yapabiliyorsanoz aynı anda yürütmeye çalışın. Yurt dışında üniversite okumak istiyorsanız bildiğim kadarıyla açıktan mezun olunca okunmuyor
Bilginiz olmadan yorum yapmayın gayette oluyor 9.sınıfta başladım şuan bi çok firma ile çalışmış ve çalışmakta bulunmaktayım bu tamamen kendinde biter bir şey diğer bir konuda üniversite mevzusu okumadanda olur fakat okumadan senin için daha iyi büyük şirketlere girerken işini çok kolaylaştırır

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,707
İsim
Fatih
{SILINDI}

skarlyt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Sinan Yazıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilginiz olmadan yorum yapmayın gayette oluyor 9.sınıfta başladım şuan bi çok firma ile çalışmış ve çalışmakta bulunmaktayım bu tamamen kendinde biter bir şey diğer bir konuda üniversite mevzusu okumadanda olur fakat okumadan senin için daha iyi büyük şirketlere girerken işini çok kolaylaştırır
Hocam başlayalı 2 hafta oldu ilk olarak pyhton'tan dan başladım, ilerledikçe java'ya geçmeyi düşünüyorum bir kaç hafta sonra.Disiplinli bir şekilde çalışacağım.Siz bu işe başlarken nasıl bir yol izlediniz? Kesinlikle yapmam veya yapmamam gereken şeyler nelerdir ? Öneri ve tavsiyeleriz beni çok mutlu eder.
Mesaj otomatik birleştirildi:

benim uzaktan bir tanıdığım fizik bölümü mezunu(yanlış olmasın ama yazılım değil ) kendi çapında yazılım öğrenerek şuanda hem yurtdışından bir şirketle hem de uludağ üniversitesinde bir işte çalışıyor hem döviz kazanıyor hem de TL bazında maaşı var. istersen hiç bir şey engel olmaz ama düzenli olarak çalışman gerekir. ayrıca yazılımı şimdiden öğrenip liseyi bitirdiğinde yazılım müh. okursan çok rahat edersin. kesinlikle öneririm ama derslerini ihmal etm
benim uzaktan bir tanıdığım fizik bölümü mezunu(yanlış olmasın ama yazılım değil ) kendi çapında yazılım öğrenerek şuanda hem yurtdışından bir şirketle hem de uludağ üniversitesinde bir işte çalışıyor hem döviz kazanıyor hem de TL bazında maaşı var. istersen hiç bir şey engel olmaz ama düzenli olarak çalışman gerekir. ayrıca yazılımı şimdiden öğrenip liseyi bitirdiğinde yazılım müh. okursan çok rahat edersin. kesinlikle öneririm ama derslerini ihmal etmedikçe

benim uzaktan bir tanıdığım fizik bölümü mezunu(yanlış olmasın ama yazılım değil ) kendi çapında yazılım öğrenerek şuanda hem yurtdışından bir şirketle hem de uludağ üniversitesinde bir işte çalışıyor hem döviz kazanıyor hem de TL bazında maaşı var. istersen hiç bir şey engel olmaz ama düzenli olarak çalışman gerekir. ayrıca yazılımı şimdiden öğrenip liseyi bitirdiğinde yazılım müh. okursan çok rahat edersin. kesinlikle öneririm ama derslerini ihmal etmedikçe
Yazılım müh. okumak isterim ama sıralaması bıraz yüksek İzmir'deyim o puanı alabileceğimi pek zannetmiyorum.Teşekkür ederim öneriniz için.

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905

1905

80+ Silver
Hocam başlayalı 2 hafta oldu ilk olarak pyhton'tan dan başladım, ilerledikçe java'ya geçmeyi düşünüyorum bir kaç hafta sonra.Disiplinli bir şekilde çalışacağım.Siz bu işe başlarken nasıl bir yol izlediniz? Kesinlikle yapmam veya yapmamam gereken şeyler nelerdir ? Öneri ve tavsiyeleriz beni çok mutlu eder.

Yazılım müh. okumak isterim ama sıralaması bıraz yüksek İzmir'deyim o puanı alabileceğimi pek zannetmiyorum.Teşekkür ederim öneriniz için.
ben şuanda istatistik ve bilgisayar bilimleri okuyorum, bize söylenen yazılım mühendisiyle aynı eğitimi alacağımız. önerirmisin dersen kesinlikle önermem dersler çok ağır :D ama kodlama ve programlama dersleri için sadece yazılıma bakmana gerek yok her bölümün ders programını incele puanın yeten bir bölümde de yazılımla ilgili birşeyler bulabilirsin diye düşünüyorum.

skarlyt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Sinan Yazıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben şuanda istatistik ve bilgisayar bilimleri okuyorum, bize söylenen yazılım mühendisiyle aynı eğitimi alacağımız. önerirmisin dersen kesinlikle önermem dersler çok ağır :D ama kodlama ve programlama dersleri için sadece yazılıma bakmana gerek yok her bölümün ders programını incele puanın yeten bir bölümde de yazılımla ilgili birşeyler bulabilirsin diye düşünüyorum.
Anladım hocam biraz araştırayım tekrardan teşekkür ederim :))

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
Burak
Diplomasız çok zor iş bulursun. Açığa geçip ders çalışman senin için daha faydalı olur.

Receb İvedik

80+ Bronze
aynı şeyi demeye çalıştım

Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Yusuf Özbaş
Başladığın dil önemli değil kendine bir proje seç o projeyi yapmaya odaklan bir yerde takıldığın zaman ben yapamıyorum deyip bırakma tam tersine üstüne git benim başladığımda chatgpt yoktu ondan yardım alarak çok daha hızlı öğrenebilirsin yapmama konusunda verebileceğim bir tavsiye ilk başta bu sektöre yeni giren insanlar çok ucuz fiyatlara iş yapıyor 50-100 tl ye site olmaz program olmaz emeğinin değerini bilmen senin için iyi olacaktır

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,617
İsim
Anon
Üniversite zorunlu değil kendi projeni yapıp para kazanmayı başarabilirsin veya freelance çalışırsın ne bileyim bir sürü yolu var ama şirketlerde çalışmak istiyorsan mühendislik bölümlerinden diploman olması lazım

Ne yapmak istediğine baglı mobil geliştiriciysen java ögren web programlayacaksan html den başla css php js sırasıyla ögren
Ne yapmak istedigini söyle ona göre cevap verelim

skarlyt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Sinan Yazıcı
Üniversite zorunlu değil kendi projeni yapıp para kazanmayı başarabilirsin veya freelance çalışırsın ne bileyim bir sürü yolu var ama şirketlerde çalışmak istiyorsan mühendislik bölümlerinden diploman olması lazım

Ne yapmak istediğine baglı mobil geliştiriciysen java ögren web programlayacaksan html den başla css php js sırasıyla ögren
Ne yapmak istedigini söyle ona göre cevap verelim
Hocam mobil uygulama yapmak istiyorum.Bunun için telefon gerekli mi laptop üzeründen sadece olur mu ? Bunun dışında tavsiyelerinizi ve önerilerinizi anlatabilir misiniz ? :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,685
Üyeler
165,862
Son üye
davidwalker
Top Bottom