Neler Yeni

Logitech G102 lightsync hakkında

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Buğra
Merhaba dostlar, iki gün önce sipariş verdiğim Logitech g102 lightsync farem geldi ve kullanmaya başladım.

Sizlere sorum şudur, daha önce 4 yıla yakın monster pusat V3 kullandım ve bu farenin altında kırmızı bir LED ışık vardı. Fareyi bir cm civarı yüzeyden kaldırdığım zaman hafif de olsa algılamaya devam ediyordu.

Yeni faremdeki sensörde herhangi bir LED ışık bulunmuyor ve yüzeyden teması kestiğim anda mouse hareketleri kesiliyor. Yani 4 yıla yakındır kullandığım farede oyun içi dönüş yaparken mouse'u hafif kaldırmaya alışmışım artık ve yeni farede bunu yaparken mouse sabit kalıyor. Bu normal midir?

İnternette iki farklı sensör modeli olduğunu okudum optik ve lazer olarak. Bununla alakalı bir durum olabilir mi ?

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Merhaba dostlar, iki gün önce sipariş verdiğim Logitech g102 lightsync farem geldi ve kullanmaya başladım.

Sizlere sorum şudur, daha önce 4 yıla yakın monster pusat V3 kullandım ve bu farenin altında kırmızı bir LED ışık vardı. Fareyi bir cm civarı yüzeyden kaldırdığım zaman hafif de olsa algılamaya devam ediyordu.

Yeni faremdeki sensörde herhangi bir LED ışık bulunmuyor ve yüzeyden teması kestiğim anda mouse hareketleri kesiliyor. Yani 4 yıla yakındır kullandığım farede oyun içi dönüş yaparken mouse'u hafif kaldırmaya alışmışım artık ve yeni farede bunu yaparken mouse sabit kalıyor. Bu normal midir?

İnternette iki farklı sensör modeli olduğunu okudum optik ve lazer olarak. Bununla alakalı bir durum olabilir mi ?
Ben g203 lightsync kullanıyorum seninki ile aynı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Buğra
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben g203 lightsync kullanıyorum seninki ile aynı.
Bahsettiğim şekilde oluyor dimi sizde de , mouse yüzeyden teması kaybettiği an hareket etmiyor kesinlikle imleç veya oyun içinde dediğim durum oluyor

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Bahsettiğim şekilde oluyor dimi sizde de , mouse yüzeyden teması kaybettiği an hareket etmiyor kesinlikle imleç veya oyun içinde dediğim durum oluyor
Evet bende de aynı Eski a101 mouse'ım da oluyordu. :D

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26

Asıl olması gereken bu, istediğimiz şey bu.
Mouse LOD'u oluyor sanırım bu, böyle olması iyi.
Mesela oyun oynarken fareyi sağ sol yukarı aşağı yapıyoruz.
Mousepad'in sınırına gelince yukarıya kaldırmaya çalışıyoruz.
Fakat eğer sürüklersek aimin yeri değişiyor, sniper oynuyorsak mesela sıkıntı.
Fakat eğer böyle olursa G102'de olan gibi kaldırıp ileri götürebilirsin.
Algılamadığı için aimin yeri de değişmez, gayet güzel insanlar bunun olmasını istiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Buğra
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Asıl olması gereken bu, istediğimiz şey bu.
Mouse LOD'u oluyor sanırım bu, böyle olması iyi.
Mesela oyun oynarken fareyi sağ sol yukarı aşağı yapıyoruz.
Mousepad'in sınırına gelince yukarıya kaldırmaya çalışıyoruz.
Fakat eğer sürüklersek aimin yeri değişiyor, sniper oynuyorsak mesela sıkıntı.
Fakat eğer böyle olursa G102'de olan gibi kaldırıp ileri götürebilirsin.
Algılamadığı için aimin yeri de değişmez, gayet güzel insanlar bunun olmasını arıyor.
Aslında değindiğiniz noktayı hiç düşünmemiştim gerçekten faydalı aslında, eskisinde öyle alışınca biraz garipsedim bir de sınavlardan dolayı oyun vs de çok oynayamayınca bu aralar deneyince farklı hissettirdi. Zamanla alışırım sanırım .

Top Bottom