Loq ryzen 7 7435hs +4070 vs i7 13650hx +4060

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar , lenovo loq serisi almaya karar verdim fakat iki model arasında kaldım. Birinde Ryzen 7 7435hs +4070 var diğerinde i7 13650hx +4060 fiyatlarının birbirine yakın olması kafamı karıştırdı , hangisini tercih etmek daha iyi olur yardımcı olursanız çok sevinirim. Linkleri alta bırakıyorum:
4060 lı
4070 li
Not: Önce acer nitro 16 an16-42 modeline karar vermiştim fakat servisinin kötü olduğuna dair kullanıcı yorumları fazlaydı o yüzden lenovo daha uygun geldi . Bilginiz var ise buna değinirseniz çok memnun olurum.

Intel HX'li modeller alınmamalı, direkt olarak riskli modeller. Ryzen'lerin alınıp alınmamasıysa kişiye özgü bir durum, riskleri daha az ancak sıfır değil. 60-65k bareminde farklı modellere bakılabilir, bu modeller için yüksek fiyatlar.

Servisi kötü değil. Fiziksel olarak kırık/çıkık veya yazılımsal olarak sorun çıkmadığı sürece yardımcı olurlar.

Intel HX'li modeller alınmamalı, direkt olarak riskli modeller. Ryzen'lerin alınıp alınmamasıysa kişiye özgü bir durum, riskleri daha az ancak sıfır değil. 60-65k bareminde farklı modellere bakılabilir, bu modeller için yüksek fiyatlar.

Servisi kötü değil. Fiziksel olarak kırık/çıkık veya yazılımsal olarak sorun çıkmadığı sürece yardımcı olurlar.
Öncelikle teşekkür ederim ,önerdiğiniz bilgisayara baktım. Beni tedirgin eden kronik sorunu olur mu? Biraz araştırma yaptım ve herhangi bir sorunu yok gibi . Fiyat bandında lenovoyu daha ucuza buldum 54.000 ₺, ram ve ssd eklemesi yapmam yeterli olacaktır. Ekran kartı konusunda araştırma yaptım fakat ne kadar doğrudur emin değilim 4070 5060 a göre daha iyi gösteriliyor bir fikriniz varmı? Birde acer nitro 16 hala aklımda yatıyor sizce bu üçünden hangisi almak iyi olur. Ders,iş ve artan zamanda oyun oynamak için kullanacam , fan sesinin sınıf ve kütüphane gibi ortamlarda sorun çıkarmaması önemli olur. Daha uyguna bulduğum loq ve nitro 16 linklerini aşağıya bırakıyorum:
loq
nitro 16

Rica ederim.

Fiziksel olarak kronik sorunu olacak bir model değildir, iskeleti yurt dışı menşeili olduğundan (ve kalitesiz olmadığından) marka müdahelesi olmadığı müddetçe sorun olmaz. Yazılımsal olarak da fena değil.

LOQ 4070'i 44-45k bandında bulmak da mümkün ancak yukarıdaki mesajda yazılan sorunu bulunuyor.

Konfigrasyon farkı bulunuyor, aradaki bellek/depolama farkına göre fiyat farkı değer mi konusu kişiye kalmış bir durum.

4070, 5060'la benzer performansta hatta 5060'ın yer yer geçtiği de oluyor, daha teknolojik kart ayrıca 5060. GPU'nun yanı sıra diğer sundukları da düşünülürse o laptopun tek artısı GPU'su değil aslında.

Nitro 16, 47k civarını görmüştü, bu fiyatlarda daha makul olur. 52k biraz yüksek, %5 (veya daha fazla) indirim gelirse düşünülebilir. Sessizlik çok önemliyse pek bir alternatifi bulunamaz. Diğer laptoplara da limit koyulduğu vakit sessizlik sağlanabilir aslında, maksat Nitro 16'nın daha düşük devirde (daha verimli/sessiz) çalışması.

intel olanların anakartı yanıyo diyolardı galiba

Geri