Sorunlu işlemcilerden değil 12. nesiller, 13. ve 14te vardı o problem. Voltaj sorunu yüzünden işlemci kendini kızartıyordu. Zaten bios güncellemesi ile çözüldü.
evet onu demek istedim zaten, portlar veriyolları evrildikçe anakart değiştirmek zorunlu hale geliyor, kimse 1. nesil ryzen ile aldığı anakartı 5. nesil ile...
Hocam aynısı amdde de var, gen4 çıkıyor yeni çipset, gen5 çıkıyor yeni çipset, sadece işlemci fiziksel olarak uyuyuor diye AMD destek veriyor gibi görünüyor...
Vatan kampanyalarından yararlanmıyorsanız aşağıdaki sistem daha mantıklı gibi. Daha iyi bir işlemci, daha yeni nesil bir anakart, daha hızlı ramler, daha...
Hocam sağlıklı beslenmek dünyada pahalı, TR'de çok pahalı. Tat konusunda; 3-5 senedir spor yapıp sağlıklı beslenen için emin olun güzel geliyor tatları...
2.el 4060 fiyatına satıyorlar hocam, nvidia isteyen 1080p de oyun oynayan birini üzmeyecek seviyede bir kart. 5050 varken 5060 - 5060ti 8gb ın bir anlamı...
Bu ayın en düşük fiyatlarından sistem çıkartırsak;
5975 TL 7800X3D PTT AVM
500 TL FSP NC3 Soğutma N11
5000 TL B850M G idi Amazon
6000 TL Standart Gen4...
ben 2 si arasında vsye şöyle bakıyorum.
Abdullah hocanın sistemde kullanacağım uzun dönem kullanacağım parçalar, Ram, SSD, Ekran Kartı, Kasa ve PSU olurdu...