Maaşı geç yatırma ve uygulanan mobbing

dreamuiz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
464
Bu konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. 2 ay gibi bir süre elektrikçi olarak çalıştım ama kendi bölümüm değildi ondan sonra bu çalıştığım yeri bulunca şartları çok takmadan (açıkçası sorduğumda kesinde cevap alamadım) yeni iş teklifini kabul etmiştim.
Şimdi 10 ay oldu, akıllanalı 10 ay olmadı tabii arkadaşlar ben maaşımın 1 ay geç yatacağını ay sonu öğrendim, 25'inde yattığını da birimde çalışan abiden öğrendim. Girerken konuştuğum kişi bilgi işlem müdürüydü, muhasebeyle neredeyse hiç ilgim alakam olmadı. Bu öğrendiklerimi muhasebe söylemedi. Mesai yok dediklerinde mesaiye kalmayacağım sanmıştım, meğersem mesaiye kalınsa bile ücret verilmiyormuş. Önceki konudan bilen bilir özel okulda çalışıyorum arkadaşlar genelde mesai olmaz mezuniyette veya çok önemli bir şey olmadığı sürece ama 3 saatte az değil, her iş yerinde olduğu gibi burada da kendince bi mobbing algısı var arkadaşlar gerçekten hasta olsanız, ölüyor bile olsanız "ne güzel yattın" derler. Kolay kolayda izne çıkarmazlar kaç yıllık elemanı kolayca çıkamıyor izne, hasta olunca 1-2 gün susarlar ciddi bir şey olsa bile laf ederler. Cumartesi zaten tatil değil bu tüm okullar için geçerli olduğu için bir şey demiyorum.
Olayı anlattığıma göre derdime gelelim. 10 ay olduğu için 2 hafta ihbar süresinin bitmesini bekliyorum. Pederde diyor ki "senin maaşının geç yatmasını vesaire sen 1 ay sonra öğrendin ki normalde böyle bir şey yok, söyle 25'inde çıkışımı verin yoksa işkura şikayet edeceğim de" dedi. Bende aradan geçmiş 10 ay, bu zamana kadar niye sustun gibi şeylere karşı gelip burdan da yararlanıp boşuna uğraşmak istemiyorum sonra gidip dava açıp firmamı kötülemekten vesaire diye (ne bileyim öyle bir şey varmı belki farklı yerden vurur bilmediğimden böyle dedim) sicilime işletecek kadar bir şey olsun istemem. İşe girdikten 3 ay sonra 2 bin lira zam yaptı, asgari maaş alıyordum ve buna iyi bi zam yapıcaz cümlesiyle yaptılar. Daha yaptıkları birçok şey varda neyse. Derdim bu arkadaşlar. Kendileride çok saçma, kirli karaktere sahip oldukları için (siyaset vesaire vesaire) çokta babamın dediği o topa girmek istemiyorum sonrasını zaten biliyoruz baş kaldırdık diye neler olacağını.

Son düzenleme:
İstifanı vermeden 2 hafta önce ihtar çekmen lazımdı şimdi sen ne yaptın ihbar tazminatı ödememek için 2 hafta daha mı çalışacaksın yoksa istifayı bastın mı direkt. İhbar süresine takıldım ne demek?

İstifanı vermeden 2 hafta önce ihtar çekmen lazımdı şimdi sen ne yaptın ihbar tazminatı ödememek için 2 hafta daha mı çalışacaksın yoksa istifayı bastın mı direkt. İhbar süresine takıldım ne demek?
yanlış yazmışım pardon dediğiniz gibi 2 hafta ihbar çekiyorum şu an

Bu konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. 2 ay gibi bir süre elektrikçi olarak çalıştım ama kendi bölümüm değildi ondan sonra bu çalıştığım yeri bulunca şartları çok takmadan (açıkçası sorduğumda kesinde cevap alamadım) yeni iş teklifini kabul etmiştim.
Şimdi 10 ay oldu, akıllanalı 10 ay olmadı tabii arkadaşlar ben maaşımın 1 ay geç yatacağını ay sonu öğrendim, 25'inde yattığını da birimde çalışan abiden öğrendim. Girerken konuştuğum kişi bilgi işlem müdürüydü, muhasebeyle neredeyse hiç ilgim alakam olmadı. Bu öğrendiklerimi muhasebe söylemedi. Mesai yok dediklerinde mesaiye kalmayacağım sanmıştım, meğersem mesaiye kalınsa bile ücret verilmiyormuş. Önceki konudan bilen bilir özel okulda çalışıyorum arkadaşlar genelde mesai olmaz mezuniyette veya çok önemli bir şey olmadığı sürece ama 3 saatte az değil, her iş yerinde olduğu gibi burada da kendince bi mobbing algısı var arkadaşlar gerçekten hasta olsanız, ölüyor bile olsanız "ne güzel yattın" derler. Kolay kolayda izne çıkarmazlar kaç yıllık elemanı kolayca çıkamıyor izne, hasta olunca 1-2 gün susarlar ciddi bir şey olsa bile laf ederler. Cumartesi zaten tatil değil bu tüm okullar için geçerli olduğu için bir şey demiyorum.
Olayı anlattığıma göre derdime gelelim. Tam yarım saat önce istifamı verdim 10 ay olduğu için 2 hafta ihbar süresine takıldım. Pederde diyor ki "senin maaşının geç yatmasını vesaire sen 1 ay sonra öğrendin ki normalde böyle bir şey yok, söyle 25'inde çıkışımı verin yoksa işkura şikayet edeceğim de" dedi. Bende aradan geçmiş 10 ay, bu zamana kadar niye sustun gibi şeylere karşı gelip burdan da yararlanıp boşuna uğraşmak istemiyorum sonra gidip dava açıp firmamı kötülemekten vesaire diye (ne bileyim öyle bir şey varmı belki farklı yerden vurur bilmediğimden böyle dedim) sicilime işletecek kadar bir şey olsun istemem. İşe girdikten 3 ay sonra 2 bin lira zam yaptı, asgari maaş alıyordum ve buna iyi bi zam yapıcaz cümlesiyle yaptılar. Daha yaptıkları birçok şey varda neyse. Derdim bu arkadaşlar. Kendileride çok saçma, kirli karaktere sahip oldukları için (siyaset vesaire vesaire) çokta babamın dediği o topa girmek istemiyorum sonrasını zaten biliyoruz baş kaldırdık diye neler olacağını.

Fazla mesai yaptırıp parasını vermemek nedir? Beyaz yakada böyle bir durum var ama arada uçurum denilecek bir maaş farkıyla. Ameleye yapılmayan muameleyi eğitimciye yapıyorlar. Siyasi bağlantıları varsa eğer şikayetle falan uğraşmadan pılını pırtını topla git. En fazla iki haftan kaybolur.

Fazla mesai yaptırıp parasını vermemek nedir? Beyaz yakada böyle bir durum var ama arada uçurum denilecek bir maaş farkıyla. Ameleye yapılmayan muameleyi eğitimciye yapıyorlar. Siyasi bağlantıları varsa eğer şikayetle falan uğraşmadan pılını pırtını topla git. En fazla iki haftan kaybolur.
Yok hocam eğitimci değilim bilgi işlem elemanıyım ama yine aynı, ameleye yapılan muamele yapılıyor yaş fark etmeksizin. Daha gencim ailemle kalmasam bu maaşı söylemeye utanmazlardı bile kira olmuş 25, öyle kafadalar. Çok şey varda işte...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,582
Üyeler
183,139
Son üye
dteahmet
Geri