Maç izlerken sistem mavi ekran

turnão

80+
Reaksiyon skoru
135
Selam, sistemim;
Anakart B650 Carbon
İşlemci 9700X
RAM Corsair Vengeance 2x24 7000MHz CL40

BIOS'tan EXPO açtığımdan beri açılma süresi yavaslamisti, arastirdigimda Memory restore acilmasi tavsiye edilmiş. Onu açtığımda da açılma suresi degismedi. Dun maç izlerken mavi ekran yedim, ran intolu bir şeydi. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
Bu da dump dosyam

aynı zamanda bilgisayar açılırken dram ışığı yanıp sönüyor sonrasında monitöre başta sinyal yok yazısı geliyor sonra bir kez daha yanıp sönüyor sonrasında ekran geliyor DP ile bağlı

Manuel gecikme ve voltaj ayarı lazım. Birde MSI anakartların ramlerle arası pek iyi değil. 6200-6400 çalıştırsan daha iyi olur

Manuel gecikme ve voltaj ayarı lazım. Birde MSI anakartların ramlerle arası pek iyi değil. 6200-6400 çalıştırsan daha iyi olur
Gecikme değeri CL40 olduğu için onun dezavantajını yok etmek istiyordum manuel hiçbir ayar bulabilirmiyim buna değermi yoksa dediğin frekanslara mı çekeyim

Gecikme değeri CL40 olduğu için onun dezavantajını yok etmek istiyordum manuel hiçbir ayar bulabilirmiyim buna değermi yoksa dediğin frekanslara mı çekeyim
Chatgptye sor istersen o yardımcı olur. Sistem detaylarını belirt ram anakart işlemci modelini, yardımcı olur sana. Mavi ekran yedim bana daha az agresif düşük gecikmeli bir profil yapmamda yardımcı ol de

Selam, sistemim;
Anakart B650 Carbon
İşlemci 9700X
RAM Corsair Vengeance 2x24 7000MHz CL40

BIOS'tan EXPO açtığımdan beri açılma süresi yavaslamisti, arastirdigimda Memory restore acilmasi tavsiye edilmiş. Onu açtığımda da açılma suresi degismedi. Dun maç izlerken mavi ekran yedim, ran intolu bir şeydi. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
Bu da dump dosyam

aynı zamanda bilgisayar açılırken dram ışığı yanıp sönüyor sonrasında monitöre başta sinyal yok yazısı geliyor sonra bir kez daha yanıp sönüyor sonrasında ekran geliyor DP ile bağlı
- Şuan BETA BIOS yüklü hocam. BIOS'u son sürüme güncelle bakalım.
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://www.msi.com/Motherboard/MPG-B650-CARBON-WIFI/support buradan 7D74v1H BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7D74AMS.1H0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7D74AMS.1H0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.

-BIOS'u güncelledikten sonra https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am5/b650.html buradan AMD Chipset Drivers sürücüsünü indirip kur bakalım.

EXPO'yu açmadan önce böyle bir bak bakalım bir sıkıntı olacak mı 1-2 gün? Eğer olmazsa EXPO'yu aktif hale getirip dene bir de.

Geri