Neler Yeni

Mac Mini M4 SSD Yükseltme – Türkiye’de Mümkün mü?

Rhamchu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
taha akdoğan
Merhaba arkadaşlar,

Son günlerde Apple’ın M4 işlemcili Mac mini modellerinde SSD yükseltme yapılabildiğini öğrendim. Ancak, bu konu hakkında Türkçe kaynak bulmak neredeyse imkânsız. Bazı kaynaklardan edindiğim bilgilere göre M4 Mac mini, çıkarılabilir SSD modülleriyle geliyor ve belirli teknik adımları takip ederek SSD yükseltmesi yapılabiliyor. Apple Özel bir tasarım ssd kullanıyor sanırım onu temin edebilir miyiz türkiyede var mıdır
Buradaki en büyük problem, Türkiye’de bu SSD modüllerinin bulunup bulunmadığı. Eğer bu yükseltmeyi yapmak istersek:
  • Uyumlu SSD’leri Türkiye’den temin edebilir miyiz?
  • Apple, bu tür bir yükseltmeyi garanti dışı bırakıyor mu?
  • Teknik olarak bu işlemi yapabilen kişiler veya servisler var mı?
Konuyla ilgilenen arkadaşların fikirlerini almak isterim. Bu işlemi yapan veya yurt dışından parça getirtmeyi düşünen varsa burada paylaşabilir mi?

yerçileği

80+ Bronze
1) türkiyeden şuanlık temin edebileceğini sanmam amazon yurt dışında satışı var ama gümrük ücretinden dolayı gelmeyebilir yurt dışında arkadaşınız varsa ona sipariş verip yolcu beraberinde getirtebilirsin bazı kişiler yunan adalarına sipariş verip feribotla gidip alıyor diyede duydum ama bilgim yok
2)cihazın içi apple tarafından açılmadığı için garanti dışı kalıyor apple bu işlemi yapıyor mu bilgim yok
3)kendinde yapabilirsin zor bir şey değil servise verecekseniz mac için özel servisler var onları tercih edin yorumlarına bakın bu devirde işini düzgün yapan insan bulmak zor çünkü

merthenics.guler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Mert Güler
Alınacak risk ve sarf edilen çabaya değmez diye düşünüyorum , sağlam bir harici ssd çok daha verimli olacaktır zaten sabit kalacak masada mac arkasana gizlersiniz olur biter
Mesaj otomatik birleştirildi:

1743670586764.png
1743670677569.png

Bu cihaz hem çok ufak hem çok güçlü resim de ekledim mini cep boyutunda mac yanında absürt rahatsız edeceğini sanmıyorum

Rhamchu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
taha akdoğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alınacak risk ve sarf edilen çabaya değmez diye düşünüyorum , sağlam bir harici ssd çok daha verimli olacaktır zaten sabit kalacak masada mac arkasana gizlersiniz olur biter
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Bu cihaz hem çok ufak hem çok güçlü resim de ekledim mini cep boyutunda mac yanında absürt rahatsız edeceğini sanmıyorum
Harici ssd hakkında bir bilgim yok ama içine program kurabilir miyim kurarken herhangi bir sorun yaşar mıyım? Uygulamalar için yer kalmadığında harici ssd ye kurma konusunda bir sorunu yoksa almayı düşünüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,078,222
Üyeler
171,320
Son üye
Mzalaq
Top Bottom